Aktuális

23 évesen lett nagymama

Újabb rekorddal borzolja a kedélyeket a romániai gyermekvállalási kedv, miután a világsajtót bejárta a Spanyolországban élő 10 éves romániai kislány esete.
23 évesen lett nagymama És egy másik rekorder, aki 72 évesen akar újra anya lenni.

A Spanyolországban élő román kislány a napokban adott életet gyermekének, akinek az apja maga is gyermekkorú, mindössze 13 éves. A román állampolgárságú kislány egyébként a világ második legfiatalabb édesanyjának számít, a legifjabb anya az a 9 éves kínai kislány, aki idén februárban egy kisfiút hozott világra.
A fiatalon szülő édesanyák mögött ugyancsak nagyon fiatal nagyszülők állnak. A Románia délkeleti részén fekvő Galacon most egy olyan 12 éves kislány szült, akinek az édesanyja 23 éves, vagyis 11 évesen vált anyává. A galaci nagyszülők – hasonlóan a spanyolországi nagyszülőkhöz – jelezték: kiállnak gyermekük és unokájuk mellett, és örömmel fogadják a gyermekáldást.
 
A galaci kórház munkatársai jelezték, nem egyedi esetről van szó, gyakori, hogy gyermekkorú kislányok szülnek a környező falvakban. A korai gyermekvállalási kedv tudatos: a kislányokat 11-12 éves koruk körül adják „férjhez” a helybeli családok,  igaz, nem hivatalosan.

/Manna.ro/Nők Lapja Café/

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top