Aktuális

Országos akció az éhező gyermekekért

Az éhező gyerekeket támogatják a Jótevő Hét elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozó éttermek bevételük egy részével októberben.
Országos akció az éhező gyermekekértKarafiáth Orsolya  különvéleménye az éhező gyermekekről itt olvasható.

A Gyermekétkeztetési Alapítvány (GYEA) olyan vidéki éttermek jelentkezését is várja, amelyek fontosnak tartják a gyermekéhezés enyhítését – közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.

A csatlakozó éttermek vállalják, hogy az október 16-i Élelmezési Világnapon szerzett bevételük egy részével a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül az éhező gyerekeket támogatják. Az így felajánlott adományokból – minden egyes étterem csatlakozása esetén – az alapítvány plusz egy-egy család egy hónapra elegendő élelmiszer-vásárlását tudja fedezni.
Az október 11. és 17. között zajló Jótevő Hét kiemelt napja október 16-a, amelyet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete 1979-ben Élelmezési Világnappá nyilvánított. A világnap célja, hogy mozgósítsa a kormányokat és a közvéleményt az emberiség nagy részét sújtó élelmezési gondok orvoslására.

Országos akció az éhező gyermekekért

Hazai és nemzetközi intézmények felmérései szerint Magyarországon jelenleg 20 ezer gyermek éhezik, sokan közülük csak az óvodai, iskolai napköziben jutnak meleg ételhez. E gyermekek számára a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek tartama. A GYEA körülbelül 3 millió kilogramm tartós élelmiszert osztott szét tavaly, az Európai Unió Élelmiszersegély-programjának keretein belül pedig 250 pályázó település 90 ezer lakosa számára biztosította a napi léthez szükséges élelmiszereket. A Mindenki Ebédel programon belül összesen 2240 gyermeknek szállítottak ki ebédet 112 településre, holott ennek a tízszeresére lenne szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top