Aktuális

Optikai csalással a gyerekek biztonságáért

Érdekes módszerrel próbálja egy kanadai szervezet rávenni az autósokat a biztonságosabb vezetésre. Az iskolák közelében különleges képeket festenek fel a betonra, amik azt a hatást keltik, mintha épp kiszaladt volna egy kislány az úttestre a labdájáért.
Amikor körülbelül harmincméternyire megközelítik az elnyújtott képet, akkor tűnik háromdimenziós, valóságos látványnak. Előtte és utána látszik, hogy ez tulajdonképpen csupán egy felfestés a betonon. A rajzokkal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az adott környéken sok a gyerek, óvatosabban kell közlekedni.
 

Az akciót többen bírálták, egyesek szerint az is balesethez vezethet, ha hirtelen – majdhogynem a semmiből – előtűnik egy ilyen kép, a sofőr pedig beletapos a fékbe.

Az akciót szervező BCAA Traffic afety Foundation képviselője szerint azonban ez nem okozhat problémát, ugyanis ha az ember a környéken kötelező 18 mérföld per óra, azaz körülbelül 30 kilométer per óra sebességgel halad, akkor biztonsággal meg tud állni időben. Különben is, ez egy statikus kép, aki nem tud erre megfelelően reagálni, annak szerintük nem lenne szabad vezetnie.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top