nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
A világ legjobb országai

A világ legjobb országai

A Newsweek című amerikai hetilapban öt kategóriában rangsorolták a világ országait. Hazánk az összesítésben a 33. helyen végzett.
NLCafé
f Ajánlom

Az amerikai hetilap internetes oldalán elérhető rangsor szerint Magyarország 24. helyen végzett az oktatás kategóriájában, 42. helyen az egészségügy terén, 33. lett az életminőség vonatkozásában (jövedelmi egyenlőtlenségek, szegénység, fogyasztás, gyilkosságok száma, környezetszennyezés, munkanélküliség), 49. a gazdasági fejlődést tekintve, végül 32. a politikai környezet (részvétel, stabilitás) szempontjai szerint rangsorolva. Az öt kategóriában elért eredményeket súlyozták, így adódott az összesített 33. helyezés.

A világ legjobb országai

 

Az összesített lista élén Finnország végzett, amely ugyanakkor egészségügyben csak a 17. helyet szerezte meg. Kiegyensúlyozott teljesítménnyel második helyen végzett Svájc, míg harmadik az oktatásban gyengélkedő (19. hely) Svédország lett. Az első tízbe sorrendben Ausztrália, Luxemburg, Norvégia, Kanada, Hollandia, Japán és Dánia jutott még be a Newsweek értékelése szerint.

A közép-európai országok közül 18. lett Ausztria, 24. Szlovénia, 25. Csehország, 28. Horvátország, 29. Lengyelország, 31. Szlovákia, 32. Észtország, 34. Litvánia, 36. Lettország, 38. Bulgária és 39. Románia.

Megosztás Facebookon