Aktuális

Jégeső, viharos szél, zivatar – Vörös riasztás az ország több régiójában

Zivatar, jégeső, viharos szél - a meteorológusok szerint ezek várnak az ország több régiójában élőkre ma délutántól egészen éjfélig.

Várhatóan a déli, délutáni óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen alakulhatnak zivatarok. A zivatarvonal a délutáni órákban a Duna-Tisza közét, este pedig már az ország északkeleti felét, illetve a Tiszántúlt is elérheti.
Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő 70 km/h feletti szél, kis területen nagy méretű jég (2
cm feletti jégmérettel), viharos szél (90 km/h-t jelentősen meghaladó széllökés), felhőszakadás (50 mm feletti rövid idő alatti csapadékkal).

Hogyan hat ez az időjárás a szervezetünkre?
A hidegfront miatt előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, és emelkedhet a vérnyomás is. Főleg az autósoknak kell a megszokottnál is jobban figyelniük, mert a fronthatás miatt jelentősen nőhet a reakcióidő.

Tippek hidegfront ellen

  • Fogyassz minél több B1-, D- és E-vitamint – ezeket főleg az élesztőben, a halakban és a tojásban találhatod meg.
  • Ügyelj a folyadékbevitelre is: a személyre szabott gyógyteák fontos kiegészítői lehetnek napi italadagunknak. Naponta minimum két liter folyadék fogyasztása javallott! Legjobb, ha lehűtött frissítő teákat (menta, citromfű, csipkebogyó) fogyasztasz citromkarikák hozzáadásával.

(met.hu/NLCafé)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top