Aktuális

Váltsd strandtáskára vagy fotelre a sörösdobozodat!

Azonnali jutalommal díjazzák azokat a lelkes Sziget-látogatókat, akik a használt műanyag palackokat vagy fémdobozokat összegyűjtik, és leadják az arra kijelölt helyszínek valamelyikén. A lelkes szelektálóknak grillutalvány, fotel és törölköző jár!

Hat-nyolc tonna szelektív hulladék begyűjtésére számítanak idén a szervezők a Szigeten a szelektív kukákon, a 40 önkéntes szemétszedőn és a csereakciókon keresztül. A Szigeten, ahol 2001 óta folynak különböző környezetvédelmi programok, idén 23 szelektív gyűjtőszigeten gyűjthető a papír-, a műanyag- és a fémhulladék, ezenkívül további 20 PET-palack-gyűjtőpont áll a fesztiválozók rendelkezésére. A környezettudatos és szorgalmas fesztiválozókat idén is népszerű ajándéktárgyakkal jutalmazzák.

Azok, akik a fémdobozokat és a műanyag palackokat a rendezvény területén összegyűjtik, és ellátogatnak vele a Hulladékcsereponthoz vagy a Zöld Infó ponthoz, azonnali jutalomban részesülnek. A hasznosítható hulladékok a Sziget ideje alatt még értékesebbek: 20 darabért 100 Ft-os grillutalványt, 30-ért kitűzőt, 40-ért vízipisztolyt vagy törölközőt, 80-ért strandtáskát, 150 darab PET-palackért vagy aludobozért pedig kempingfotelt adnak a szervezők. Az akció célja – a környezet megóvása mellett –, hogy eljuttassa az üzenetet az önfeledt fesztiválozókhoz is: „Az újrahasznosítással mindenki nyer!”

Váltsd strandtáskára vagy fotelre a sörösdobozodat!

 

Zöldülő fesztiválok
A Sziget Fesztivál mellett hat további rendezvény is tagja a Zöld Övezet programnak, melyet az ÖKO-Pannon és a ZöldÖvezet Társulás együttműködésével indítottak. A hulladékok szelektív visszagyűjtésének aránya ugyan még 20% körül mozog a fesztiválokon, tömege így is jelentős: tavaly a hét részt vevő rendezvényen körülbelül 12 tonnányi műanyag-, papír-, aludoboz- és üveghulladékot kezeltek szelektíven. A rendszer az idei hét rendezvényen (Gyereksziget, VOLT, Balaton Sound, Hegyalja, Sziget, Szegedi Ifjúsági Napok, zöld triatlon-vb) nagyon hasonlóan működik. A szelektív gyűjtőpontokon, illetve az önkéntesek által összegyűjtött hasznos anyagokat helyben vagy a városi válogatóműben válogatják szét. A válogatószalagon kézi erővel történik a hulladékok elkülönítése, melyeket a bálázást követően az ÖKO-Pannon hasznosító partnereihez szállítanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top