Aktuális

Nem nézhette meg halott fiát az édesapa

Döbbenetes gyilkosság rázta meg a napokban a közvéleményt: egy fegyveres ámokfutó rálőtt egy rendőrre és egy autóra, amit a járőr éppen igazoltatott. A rendőr és a kocsi utasa azonnal meghalt. A kocsi utasa egy mindössze huszonegy esztendős iskolás srác volt, aki kikapcsolódni érkezett barátaival Alsóörsre.

Nem nézhette meg halott fiát az édesapaBarátaival kikapcsolódni érkezett Alsóörsre a huszonegy esztendős, alibánfai Németh Ádám. A magas, helyes arcú, mindig mosolygós fiú előtt még ott állt az egész élet, tele örömmel, bánattal, szerelemmel, csalódással, emlékezetes pillanatokkal. Ám egy kegyetlen ámokfutó úgy döntött, hogy Ádi az élet örömeiből már nem tapasztalhat meg többet. A fiatal fiú élete egy Ford Fiesta hátsó ülésén ért véget… Pillanatok alatt és teljesen értelmetlenül. Pedig Ádám élete igazán ígéretesen alakult: komoly kapcsolata volt, szerelmes volt egy lányba, akivel a jövőjüket tervezgették, és szakmailag is nagy tervei voltak. Értelmes, kedves, segítőkész fiú volt, minden esélye megvolt arra, hogy tartalmas, sikeres életet éljen, és megvalósítsa álmait. 

Ádám a barátaival utazott Alsóörsön egy Ford Fiestában, amikor igazoltatták őket. Viszonylag rövid útszakaszon immáron harmadjára… Egy ámokfutó azonban tüzet nyitott a rendőrre, aki azonnal meghalt, a mellette álló rendészeti szakközépiskolás fiú azonban megúszta a mészárlást. Németh Ádám nem volt ilyen szerencsés, néhány eltévedt lövedék a Ford Fiestába fúródott, és a szívén találta el. Szinte azonnal meghalt.

A fiú édesapjának, Németh Istvánnak eleinte azt mondták, hogy Ádi „csak” megsérült.

„A fiam barátai hívtak fel, hogy a gyereket meglőtték. Úgy tudtuk, hogy Ádám megsérült. Azonnal bevágódtunk a kocsiba, és mentünk a kórházba. Hívogattuk a kórházat, ott már azt mondták, csak egy sérültet kezelnek… Nemsokára megtudtuk a szörnyű hírt. Nem nézhettem meg a fiamat, nem tudtam elbúcsúzni tőle” – mondta el elcsukló hangon az édesapa.

Az ügyben nyomozás folyik, az előzetes információk szerint szerelemféltés állhat a mészárlás mögött.

Mindenesetre ez sovány vigasz Németh Ádám családjának, és szerelmének, aki sokkos állapotba került a történtek miatt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top