Aktuális

A spermatolvajlásról

"Egy újabb sztori a férfiak kiszolgáltatottságáról" – kommentálja Soma Mamagésa a hírt, miszerint az egykori teniszcsillag, Boris Becker egy orális együttlét során – tudta nélkül – lett apa.

A hír: Boris Becker orális együttlét után lett apa
Az egykori teniszcsillag feltehetően nem sejtette, mekkora árat fizet a Nobu étterem mosdójában lezajlott röpke kalandért. Honnan is tudhatta volna, hogy az orális szexből gyereke születik?
A csillapíthatatlan szexuális étvágyáról híres Borist ugyanis csúnyán átverte a leleményes Angela Ermakova: meg sem állt a spermabankig, ahol a szájában őrzött testnedvet lefagyasztatta, majd megtermékenyíttette vele magát.  (Hír24.hu)

 

Különvélemény Soma Mamagésától
A spermatolvajlásrólIzgalmas hír, hogy igaz-e, nem tudhatjuk. Azt viszont igen, hogy a spermium élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37 °C-on 15–18 óra, 20 °C-on 40–72 óra, a hüvelyben 2 óra, a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra. Arról nem ír a szakirodalom, hogy a szájban mennyi ideig életképes, mindenesetre extra gyorsasággal kellett felkeresnie a városban levő spermabankot. Kicsi az esély minderre, de végül is miért ne lehetne? Aztán, hogy ez kivel történik meg, már tulajdonképpen részletkérdés…
Ismét egy sztori a férfiak kiszolgáltatottságáról, és arról, hogyan lehet spermát lopni. (Három olyan férfi ismerősöm is van, akik „spermatolvaj” nőket akaratukon kívül tettek anyává, vagyis mindhárom esetben határozottan állította a nő, hogy védekezik, és csak később vallotta be, hogy nem.) Bizony nagyon meg kell gondolni, kibe engedi bele magát az emberfia, ahogy azt is, kit fogad magába…

Mindenesetre elképzelem az adott helyzetet: megtörténik a WC-ben az orális szex, a férfi húzza föl a nadrágját, a nő pedig bájosan és teli szájjal, szótlanul mosolyog. Ezt sok nőtársammal együtt átéltük, ismerős a helyzet. Nem akarod előtte kiköpni – merthogy az milyen megalázó a férfinak –, viszont lenyelni sem vágyod. A pornófilmekben kifolyatják a szájukon (egyébiránt jót tesz a bőrnek, hagyni kell megszáradni, előtte szétkenni, akár a dekoltázson is, majd langyos vízzel leöblíteni), ott így oldják meg a „nyelni vagy nem nyelni” kérdését.

Ha belegondolok a jelenlegi tényekbe – magába a mesterséges megtermékenyítésbe, a spermabankok létébe, a spermák lefagyasztásába, abba, hogy csak a kislány csecsemő köldökzsinórjából vett őssejt klónozható, és csak lány lehet belőle, a kisfiú köldökzsinórjából vett őssejtből a tudomány jelenlegi állása szerint nem lesz élet –, akkor eszembe jut Fellini Nők városa című filmje, és ez némi aggodalommal tölt el. A férfiak mindig is tudták, hogy bizonyos szempontból a nők az élet urai, ők döntik el, hogy megtartják-e a gyermeket, vagy sem. Most már a sok lefagyasztott sperma is megvan hozzá. Az viszont egy másik kérdés, hogy vajon annak a léleknek, aki ilyen fogantatásból születik, mennyire van esélye a harmonikus életre. (Aki volt valaha családállításon, tudja, miről beszélek.) Aki így fogant, azt sem tudja, ki az apja, akit tisztelhet… Nem ismeri a saját gyökereit. Láttam állami gondozott családállítását, sőt olyanét is, akinek az apja volt az. Nem egyszerű indíttatást kapott… Viszont az is igaz, hogy ha ezt fel tudja dolgozni, nagy erőket képes megmozgatni, ezáltal életre kelteni magában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top