Aktuális

Idősebb nő fiatal férfit keres – vége a szűz és a szajha kettősségének!

Vajon miért keresik az idősebb nők a fiatalabb korosztályú férfiak társaságát? S miért létesítenek viszonyt a fiatal férfiak náluknál 10-15 évvel idősebb nőkkel? Soma Mamagésa az úgynevezett pumakapcsolatokról – idősebb nő és fiatal férfi alkotta viszony – és ezek terjedéséről fogalmazta meg különvéleményét.

Soma különvélemény - A hír: Idősebb nő fiatal párját keresi
Az úgynevezett pumakapcsolat, melyben egy idősebb nő fiatal férfival alakít ki viszonyt, kezd izgalmas témává válni Hollywoodban. Az ottani randiguruk szerint mostanában ugyan egyre több idősebb nő keres fiatalabb partnert, fordítva ez nem feltétlenül igaz, és ha össze is házasodnak, nem maradnak sokáig együtt. Debbie Then kaliforniai pszichológus szerint nincs szó általános társadalmi változásról; a szakember úgy véli, hogy a fiatal férfiak olyan „pumák” társaságát keresik, akik jól néznek ki, nyitottak a világra, és kellőképp szenvedélyesek. Az idősebb nők pedig kalandot, egzotikumot keresnek a náluknál fiatalabb férfiak társaságában.

 

Különvélemény Soma Mamagésától
Egyáltalán nem értek egyet a kaliforniai pszichológussal abban, hogy nem vagyunk egy általános társadalmi változás tanúi. Ekkora változás – és ilyen gyorsan – a férfi-női kapcsolati és szerepmintákban szerintem soha nem volt a világban. (Ebből a témából írtam a szakdolgozatomat.)

Az individualizáció terjedésével, nyílásával egyetemben egyre kevésbé működnek az eddigi sztereotípiák és elvárások, így az egyének bátrabban kísérleteznek annak a megtalálásában, hogy személyre szólóan kinek mi a jó. Nekem az a véleményem és az eddigi tapasztalatom, hogy az úgynevezett „pumakapcsolat” (vicces kifejezés) egyre inkább terjedni fog. Hogy miért? Ezúton ajánlom (ismét) a www.mentsukmegaferfiakat.hu site-ot, ahol részletesen lehet olvasni a férfiak jelenlegi egészségi és lelkiállapotáról, amire már nem lehetett nem felfigyelni.

A Magatartástudományi Kutatóintézet legfrissebb adatai döbbentenek rá arra a jelenségre, miszerint olyan magas a férfiak halálozási aránya Magyarországon, ami Európában rekordot dönt. Konkrétan 5 férfiból hazánkban ma csak 3 éli meg a 65. évét, ez azt jelenti, hogy 5 ezerből csak 3 ezer stb. A két vezető megbetegedés a szívinfarktus (a szeretet oda-vissza megélésének a betegsége) és a prosztataproblémák (férfiúi önértékelés). A midlife krízis, azaz az életközépút-válság is a férfiakat sújtja most hazánkban, nem a nőket.
Vagyis jellemzően egy negyvenes nő tele van erővel, jön-megy, buzog, posztgraduálisra jár, vagy továbbképzésre, új szakmát tanul, sportol, táncol, új hobbikat talál, hastáncol és jógázik, előadásokra és színházba jár, feng shui tanácsadásra és pránanadi-tanfolyamra, családállításra és pszichodrámára, stb. Fejlődni akar, tudatosodni, és tesz is magáért. A felmérések viszont azt mutatják, hogy a negyvenes férfiak igen jelentős százaléka le van lassulva, igen gyakori jelenség az a férfi, aki az egyik kezében sörösüveget tart, a másikban pedig a távirányítót, és terjedelmes pocakot ereszt. A lelki wellnesseimen rengeteg negyvenes nő arról számol be, hogy az ugyanilyen korosztályú férfi neki nem elég impulzív, energikus, pörgős, élettel teli. Amerikában egy kifejezés is van arra, hogy a nők ennyire megerősödtek (elég volt az alárendeltségből, micsoda ostoba, felháborító tévedés volt ez a játszma…): „A nők jönnek föl, mint az olaj.” És persze megint legyünk mi az erősek és tudatosak (merthogy a férfiak nagy többsége még mindig elfojt, struccpolitikát folytat, nem akar az érzelmeivel, a lelkével szembenézni), és segítsük őket! (Ez külön téma, hogy hogyan…) Mindenesetre jelenleg nagy átlagban egy negyvenes nőnek energiában kevés egy negyvenes férfi. Mondom: nagy átlagban.
Tehát akinek nem inge, nem veszi magára. A jó szexre pedig szükség van, különben megbetegszik az ember. (Óriási szakirodalma van a szexcsakra blokkoltságának, illetve a minőségi szexuális élet testre-lélekre ható előnyeinek.) A mai nők elkezdték integrálni az eddig szétválasztott szerepeket, vége a szűz és a szajha kettősségének! Egy tisztességes feleség, jó anya is lehet (sőt legyen is!) dögös, szexi, ápolt nő, aki tudja, hogy mitől döglik a légy, és kellőképpen önérdek-érvényesítő.

Egy nyitott, önmagát szerető negyvenes (akár ötvenes, nekem van ilyen barátnőm) nővel igazán jól járhat egy huszon-, harmincéves fiatalember. Egy érett nő sokkal jobban értékeli azt, ami van, és sokkal merészebben mer élni a lehetőségekkel. A huszonéves pedig többnyire potensebb, energikusabb, impulzívabb, mint a vele egykorú férfi. A srác megélheti, hogy milyen klassz csávó, mennyi örömöt tud adni, úgyhogy ha jól csinálják ezt a „bartert”, mindenki jól jár. Hogy hosszú távon mennyire van perspektíva egy ilyen kapcsolatban, mindig egyéni, de ha a mostani jelenség tovább erősödik, el tudom képzelni, hogy a nyitott, ápolt, vagány negyvenesek tömegesen átállnak a náluk tíz, tizenévvel fiatalabb férfiakra, és ezt hosszú távon is meg tudják tartani. A lélek igaz mélységében ugyanis nincs életkor, és a testnek is meg kell adni, ami a testé… A lényeg a közös ritmus és az azonos rezgés…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top