nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Ez van!
Keresik a 2010-es Év Fáját!

Keresik a 2010-es Év Fáját!

Nem kell, hogy a fa nagy vagy öreg példány legyen. Az a fontos, hogy a pályázatra benevezett fa a jelölők, a környezetében élők számára fontos szerepet töltsön be – szól az Ökotárs Alapítvány felhívása.
NLCafé
f Ajánlom

A zöldszervezet szerdai közlése szerint magánszemélyek, baráti társaságok, családok, iskolai osztályok, civil szervezetek, önkormányzatok és vállalkozások is jelölhetik kedvenc fájukat az evfaja.okotars.hu internetes címen július 31-ig.

A jelölt fákról az alábbi adatokat várják a kiírók:
– a fa története – ha kapcsolódik hozzá egy mítosz, legenda, személyes történet,
– pontos helye,
– adatai – becsült magasság, becsült kor, törzskerület,
– fotó.

Keresik a 2010-es Év Fáját!

 

A vetélkedőre jelölt fákból az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije 12 döntőst választ, amelyek közül a közönség szavazással választhatja ki kedvencét. A nyertes fa egy speciális ápolásra, gondozásra feljogosító utalványt kap; az összeget a fa egészségét biztosító kezelésre, közvetlen környezetének rendbetételére vagy – ha ilyen intézkedésekre nincs szükség – ugyanazon településen őshonos csemeték ültetésére lehet felhasználni.
Az egész országban meghirdetett Év Fája pályázattal az európai Év Fája versenyhez kapcsolódik az alapítvány. A vetélkedő célja, hogy a fák természetben betöltött szerepén keresztül hívja fel az emberek figyelmét a környezettudatosságra.

Megosztás Facebookon