Aktuális

Häkkinen: “a nők összeszedettebbek a férfiaknál”

Mika Häkkinen utasa volt a kollégánk a minap. Egyebek mellett arra is megtudhattuk a választ kétszeres világbajnoktól, miért nincs női versenyző a Forma1-ben. Mindenki fellélegezhet: Häkkinen szerint semmi gond a nők vezetési képességeivel, sőt! Egyedül a fizikai megterhelést nem bírná a hölgyek szervezete.
Múlt pénteken az örkényi Euroringen volt jelenésem, ahol a Diageo által meghirdetett játék kelet-európai elődöntője zajlott le, melynek első három helyezettje vesz majd részt az angliai döntőn. Annak nyertese pedig egy Vodafone McLaren Mercedes Formula 1-es autót vezethet majd.

A versenyzők nyolc országból érkeztek: Bulgáriából, Szerbiából, Ciprusról, Macedóniából, Horvátországból, Boszniából, Albániából és természetesen Magyarországról. Sajnos honfitársunk nem lesz ott az angliai döntőn, de alighanem még így is sokan cserélnének vele.

Egyrészt felejthetetlen élményekben lehetett része, másrészt nem mástól kapott tanácsokat a versenyzéshez, mint Mika Häkkinentől, aki nemcsak mentorként volt jelen, hanem döntőbíróként is. Mégsem emiatt emlékezhet jólesően vissza erre a napra, hanem mert belépett azon kevesek táborába, akiknek Mika volt a sofőrjük egy versenypályán, még ha csak egy kör erejéig is.

 
 
Häkkinen: Häkkinent hallgatom

A kétszeres F1-világbajnok egy mentori, motivációs beszélgetéssel kezdte az eseményt. A versenyzők köré gyűltek, és úgy hallgatták, akár egy mesemondót.

Szó esett pályafutása állomásairól, sikereiről, kudarcairól. Elmondta, hogy nem lehet siettetni a sikert, hiszen neki is hat esztendőt kellett várnia első Forma 1-es futamgyőzelmére.

 
 
Miért nincs nő az F1-ben?

Azt azonban többszöri kérdésre sem válaszolta meg, kit tartott legnagyobb ellenfelének. Ehelyett méltatta csapattársait, és Schumachert is csak nagyon kiváló pilótának titulálta. Szerinte azért nincs női Forma-1-es pilóta, mert az olyan fizikai megterhelést jelent, amit nem sokan bírnának; de ettől eltekintve alkalmasnak tartja őket a versenyzésre, hiszen nagyon jók a reflexeik, több helyre tudnak figyelni, illetve pszichikailag felkészültebbek, mint a férfiak.

Míg a szerencsés nyolc ember elvonult versenyezni, mi, újságírók szépen átrendeződtünk egy átlagos sajtótájékoztatóhoz, hogy Häkkinent más szerepkörben hallgassuk meg. Ő ugyanis a Johnnie Walker felelősségteljes alkoholfogyasztási kampányának nagykövete.

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top