Aktuális

Kirúgták a barna szépséget, mert túl szexi volt

Pert indított a munkahelye ellen az az amerikai nő, akit – állítása szerint – azért bocsátottak el, mert túl csinos volt.

A már-már veszélyesen dús keblekkel megáldott Debrahlee Lorenzana szerint a munkahelyén megtiltották neki, hogy szexi ruhadarabokat és magas sarkút viseljen, mert ezekkel túlságosan elterelheti a férfi kollégák figyelmét.

Kirúgták, mert túl szexi volt „Nem tehetek arról, hogy telt idomokkal rendelkezem. Nem fogok csak azért sokat enni, hogy felszedjek pár kilót, és hogy olyan méreteim legyenek, mint bárki másnak” – mondta Lorenzana a Daily Newsnak.
A harminchárom éves queensi hölgy a Manhattani Legfelsőbb Bíróságon tett feljelentést, miután – állítása szerint – arra kötelezték, hogy kizárólag garbót, ceruzaszoknyát és kosztümöt hordjon, mivel az általa viselt ruhadarabok túl nagy feltűnést keltenek a munkahelyén. Lorenzana úgy véli, hogy soha nem mutatott magából túl sokat – mindig inkább visszafogott volt, mint provokatív.
„Még egy vágás sem volt a szoknyámon. Szeretem a divatot, de a pozíciómhoz méltóan öltözködöm” – mondja az elvált édesanya.
A perirat szerint Lorenzanát azután ültették az irodának egy távolabbi részébe, ahol nem tudott elegendő ügyféllel foglalkozni, miután szexuális zaklatásra panaszkodott. Egy hónappal később végül ki is rúgták.
Lorenzana, aki ma már egy másik pénzintézet munkatársa, azt mondja, hogy egész életében zaklatták férfiakat őrületbe kergető külseje miatt: „Még a szupermarketben is beszólnak, amikor a kisfiammal vásárolok, pedig akkor melegítőt viselek, és a hajam is lófarokban van. Nem tehetek arról, hogy így nézek ki!”
A barna szépség volt munkaadója nem kommentálta az esetet, mindössze egy közleményt adott ki, miszerint: „A Citi elfogadó és tiszteletteljes légkört biztosít dolgozói számára.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top