Aktuális

A legdurvább parlamenti bunyó-videók

Óriási botrány tört ki az ukrán parlamentben, a honatyák "igazi férfiként" egymásnak estek. Nem egyedi esetről van szó, az elmúlt esztendőkben sorra bizonyították a politikusok, hogy a higgadt, megfontolt döntések helyett néha a tesztoszteron lecsapolása az egyszerűbb megoldás. Vezérhímek, gratulálunk!

Ha valaki megnézi az ukrán parlament keddi üléséről készült videót, illetve képeket, azt hiheti, hogy egy jól megrendezett burleszkfilmet lát. Pedig ez a balhé nagyon is valóságos!

Az ülés célja eredetileg a múlt heti orosz-ukrán megállapodás ratifikálása volt, ám katasztrófába torkollott: tojással megdobott házelnök, parlamenti füstbomba, képviselők verekedése tarkította az ülést.

Igazság szerint nem az első eset, hogy az ukrán parlamentben egymás vérét kívánják a honatyák. 2008-ban már volt példa hasonló botrányra: Julija Timosenko kormányfő pártszövetségének képviselői meg akarták akadályozni Arszenyij Jacenyuk leváltását, s megrongálták a szavazórendszer berendezéseit. Még a szavazás előtt verekedés tört ki, az incidensben többen megsérültek.

Balhé tekintetében az ukránok elbújhatnak a dél-koreaiak mellett. 2004-ben tömegverekedés tört ki a dél-koreai parlamentben, amikor a  törvényhozás menesztette az ország államfőjét, akit választási csalással gyanúsítottak. A törvényhozás épületében akkor szabadultak el az indulatok, amikor az államfőhöz közel álló hívek megpróbálták elfoglalni a levezető elnök emelvényét, hogy megakadályozzák a szavazást. Szó szerint vér folyt.

De alkalmi bokszmérkőzés alakult ki akkor is, amikor szintén a dél-koreai parlamentben egy új médiatörvényt akartak megszavaztatni, és az ellenzék, valamint a konzervatív kormánypárt egymásnak esett. Több tucatnyian megsérültek, és egy ellenzéki képviselőt kórházba kellett szállítani. Az ellenzéki Demokrata Párt képviselői erőszakkal próbálták megakadályozni – egyébként sikertelenül – a szavazás lebonyolítását.

2007-ben Tajvanon is ringbe szálltak a politikusok. A honatyák egy 14 órás vita után estek ököllel egymásnak. A balhé egy népszavazással kapcsolatos törvényjavaslat kapcsán tört ki, az ellenzékiek szerint már megvolt a pártok közötti egyezség a zárószavazás előtt, de a voksolást a kormánypárti politikusok mégis bojkottálták.

2008-ban Oroszországban két politikus, Giorgy Kandelaki és Koki Guntsadze között tört ki a balhé egy politikai műsorban az ország vízügyi helyzete miatt. A két politikus a műsorban összeszólalkozott, majd Guntsadze egy pohár vizet öntött Kandelaki arcába, majd egymásnak estek.

Ugyanebben az esztendőben felvették a kesztyűt a mexikói parlamentben is, amikor egy új útról szóló szavazáson a terembe özönlöttek tüntetők és a pillanatok alatt kialakult káosz hatására a képviselők öklözni kezdtek.


A legfrisebb ukrán verekedés:

Ukrán bunyó, 2008:

Taiwani bunyó:

2008 Oroszország:

2008 Mexikó:

Dél-Korea best:

politika.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top