Aktuális

Bizarr madagaszkári szerelmespár Szegeden

Igazi különlegességgel – nem is eggyel, kettővel – várja a látogatókat a Szegedi Vadaspark. Madagaszkár csúcsragadozói, a fosszák egy hím és nőstény egyede riogatja a nagyérdeműt.

A Madagaszkár című rajzfilmnek köszönhetően a világ felfedezte a fosszákat, akik ugye szegény makikat a húsuktól megfosszák… Ezek a különleges cibetmacskafélék a valóságban is az Afrika dél-keleti partjai mellett található sziget csúcsragadozói – és most újra láthatók a Szegedi Vadaspark Madagaszkár Ház nevű kifutójában. Azért újra, mert tavaly mindkét példány elpusztult egy súlyos betegséget követően. Most a fajmegmentési program keretében került az új pár a megüresedett kifutóba, a közelmúltban érkeztek Csehországból (!). Cserébe törpe selyemmajmok utaztak a cseh állatkertbe az alföldi városból.

Különös madagaszkári szerelmespár Szegeden

 

De vajon ha valakinek megtetszik ez a különleges ragadozó, érdemes-e otthonra is beszereznie belőle? „A fosszák tartása nem különösebben nehéz – árulta el Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója -, ugyanis mint ragadozók húst esznek, és például télen is megelégszenek minimális fűtéssel. Tudni kell azonban, hogy igazi vadállatok, épp ezért nem valók házi kedvencnek.”

A Madagaszkár filmben
A Madagaszkár filmben

Sőt, az állati szerelmespár egymást sem viseli el a párzási időszakon kívül, ezért nem is engedik össze őket Szegeden sem. Valahogy úgy élnek, mint Woody Allan és Mia Farrow, akik kapcsolatuk idején a Central Park két oldalán laktak. Persze az (ember) hírességek kapcsolata a távolság ellenére is botrányba fulladt, a fosszák meg évről évre kizárólag egymással párosodnak – mivel nincs más választásuk.

És akkor egy kis risza a Magaszkárból!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top