Aktuális

Heti Hetes: célba találtak a humor nagyágyúi

A top10 kapuján dörömböl Hajós András, Hajdú Steve és a többiek: a nézettségi versenyben nagyot ugrott a Heti Hetes.

A 18-49 év közötti tévénéző magyar hölgyek az elmúlt héten két produkciót részesítettek a szokásosnál is nagyobb figyelemben: az egyik a nyeregbe visszapattanó, újra érdekes és szórakoztató Doktor House, aki az eddigi legjobbját, a Barátok közt után szorosan a második helyet csípte el a nézettségi tabellán, a győztestől alig hétezernyi nézővel elmaradva, de a nézettségi arányban azt is megverve, izmos 38%-ot szerezve. Bravó, doki!

A másik versenyző azonban az igazi meglepetés: a percenkénti, átlagos nézőszámok alapján felállított rangsorban is sokat javítva, a 12. helyre küzdötte fel magát a Heti Hetes, de még szebben csillog az érem, ha azt is észrevesszük, hogy mindehhez 37,83%-os közönségarány járul. Láthatóan jól működik a csapat, és nyilván a vágók is egyre jobban érzik, hogy mennyi Farkasházy-monológot kell kivágni (nyilván sokat), és mennyire érdemes a Hajós-Hajdú párosnak teret engedni (minél jobban). Vitán felül működőképes az RTL egyik nagy múltú műsora.

Heti Hetes: célba találtak a humor nagyágyúi

Visszatérve azonban az élbolyhoz, ismét visszaszorulni látszik a tv2: a valóban parádésat alakító House mellett csak a Jóban Rosszban hetedik helye jutott neki, a többi mind a riválisé. A harmadik helyezett Beépített szépség 2. például tönkreverte az ellene indított, tv2-s Briliáns csapdát: utóbbi film hiába kiváló, sokadjára ismételték már, vasárnap este pedig ennél többet várunk… így lett harmadik Sandra Bullock az RTL-en, és csupán huszonnegyedik (!) Catherine Zeta-Jones a tv2-n. Negyedik helyezett a Fókusz, ötödik a Red Johnhoz ismét közelebb kerülő mentalista, hatodik pedig, még mindig szép, 33% közeli eredménnyel egy film a leszállóág elejéből Macaulay Culkintól: Richie Rich. Ide ékelődik be a Jóban Rosszban, hogy aztán megint jöjjön az RTL: a legutóbbi részben egy cuki kisbabát is bevető Dr. Csont nyolcadik helye teljesen indokolt, ahogy az eredeti Helyszínelők kilencedik pozíciója is. Hogy aztán a sort záró Vacsoracsatán mit talál még érdekesnek 29,88%-nyi néző, az már egy másik kérdés – ezt nem most fogjuk megfejteni, talán jobb híján nyitják ki ott a tévéjüket.

Heti Hetes: célba találtak a humor nagyágyúi

 

Azt viszont pontosan tudjuk, hogy a Heti Hetes ismét kezd formába lendülni, egyúttal pedig eldőlni látszik az ellene indított Frizbivel folytatott villámháború is: utóbbi műsort ugyanis olyan kevesen nézik, hogy a legutóbbi alkalomhoz hasonlóan, most sem fért be még a harmincas listára sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top