Aktuális

Újabb pici kölyök érkezett az állatkertbe! – Cuki fotókkal

Újabb kölyök az állatkertben – már láthatja is a közönség az aranyszínű apróságot! Az egyik ritka majomfajhoz érkezett egy aranysárga színű jávai langur csöppség.

Dúl a szerelem a Fővárosi Állat- és Növénykertben, aminek mi sem jobb bizonyítéka, mint az, hogy egyre több kis állat születik. Most épp a cerkófmajmok rokonsági körébe tartozó jávai languroknál járt az erre specializálódott gólya. Az aranyszőrű kölyök március 9-én délután született, és a délkelet-ázsiai állatvilágot bemutató, Xantus Jánosról elnevezett állatházban láthatja a nagyközönség, természetesen a felnőtt állatokkal együtt.

Újabb pici kölyök érkezett az állatkertbe! - cuki fotókkal
Újabb pici kölyök érkezett az állatkertbe! - cuki fotókkal

A ritka majomfajt 2007 óta mutatja be a magyar főváros állatkertje. Akkor két nőstény, Negro és Szmörre, valamint egy Orange nevű hím került Budapestre. A nevek az állatok színére utalnak, ugyanis ennél a fajnál két, egymás mellett előforduló színváltozat létezik. Természetesen Negro a fekete, Orange és Szmörre pedig a narancsvörös-aranysárga szőrzetet viselő változatot képviseli.

Az első sikeres szaporításra 2008 augusztusában került sor, és azóta már két – illetve a mostanival együtt három – további kölyök is napvilágot látott Budapesten. A nemrégiben világra jött csemete a hatéves Negro és a hétéves Orange frigyéből született, aranyszínű bundáját apjától örökölte. A kicsi most még kizárólag anyatejen él, de nemcsak az anyaállat, hanem a csoport többi tagja, így a másik felnőtt nőstény is részt vesz a nevelésében, gondozásában.

Aki ellátogat a parkba, nem győz majd betelni az apróságokkal: a simogatóban miniatűr kecskegidák botladoznak, de mint arról legutóbb hírt adtunk, egy zsiráfborjú is érkezett a városligeti intézménybe, aki már szép időben a kifutón látható, de a korábbi bébibummról is írtunk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top