Aktuális

Érdekelnek a pécsi programok? Akkor irány a Pécs2010 InfoPont!

Ismét új távlatok nyílnak a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program kommunikációjában. Miután országossá vált a Pécs2010 InfoPont hálózata, február 25-től Budapest szívében új InfoPont várja az érdeklődőket.

Teljes körű információs szolgáltatás Budapesten

A Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programban nagyon fontos szerep jut a fővárosban élők, valamint a Budapestre látogatók tájékoztatása is. A tegnapi napon Budapest belvárosában, a Váci utca 40. szám alatt új Pécs2010 InfoPont nyitotta meg kapuit az V. kerületi önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően.

Az új InfoPontban nemcsak a kulturális-művészeti eseményekről kaphatunk tájékoztatást. Az intézmény munkatársai közönségszervezéssel is foglalkoznak, valamint előre megbeszélt időpontban csoportok részére is tartanak rövid előadást a Pécs2010 programról. A Váci utcai InfoPont kitűnő helyszín lesz kisebb rendezvények számára, többek között pécsi kötődésű művészek alkotásainak kiállítására.

 
Pécs2010 InfoPont nyílt Budapesten
 
Pécs2010 InfoPont nyílt Budapesten

 

Egy magángaléria is csatlakozott az információs hálózathoz: a dr. Vilics Judit művészettörténész által üzemeltetett kiállítóhelyen (Budapest, Dísz tér 9.) is folyamatos tájékoztatást kap a nagyközönség a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa programról. A helyszín különösen kiemelkedő, hiszen Budapesten évente 5,4 millió turista fordul meg, s a fővárosba látogatók 94%-a ellátogat a Budai várba. A galéria pécsi alkotók műveiből nyílt kiállításoknak is otthont ad a jövőben. Emellett hamarosan a főváros több pontján – többek között a Westend City Centerben – nyílnak InfoPontok.

Pécs2010 InfoPont nyílt Budapesten

 

Országos szintű InfoPont hálózat

Az Európa Kulturális Fővárosa programban kulcsfontosságú szerep jut a kommunikációnak. Pécsett éppen ezért már 2007-ben (más kulturális fővárosokat megelőzve) megnyílt az első InfoPont; a belváros szívében álló intézmény a lakosság teljes körű tájékoztatását tűzte ki célul.

A Széchenyi téri helyszín 2009. március 24-én újabb hat InfoPonttal bővült, az összes jelentős városrészt lefedve. 2009 nyarán a hálózat 14 regionális InfoPonttal egészült ki a Dél-Dunántúli Régióban. A bővítés utolsó állomásaként a hálózat országossá vált a Kulturális Központok Országos Szövetsége közreműködésével, mindez további 46 új helyszínt jelentett.

A Kulturális Központok Országos Szövetsége, valamint a Pécs2010 Menedzsmentközpont megállapodásának értelmében a közösen működtetett InfoPontok a főbb tájékoztatási, információs szolgáltatáson túl a Pécs2010 programhoz kapcsolódó rendezvények, lakossági fórumok szervezését, illetve a Pécs2010 InfoPontok körzetében élő, tevékenykedő lakosság, valamint a civil szervezetek tájékoztatását is vállalják.

Bővebben
: www.pecs2010.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top