Aktuális

Autómosás: elég az olcsó vagy megéri a drágább?

Terjeszkedik a magyar hátterű autómosó-hálózat. Az EZ Wash módszere szokatlan: gőzzel tisztítanak, minimális vízfelhasználással. Felmértük a különféle mosók árait és a gőzös módszer előnyeit illetve hátrányait.

Gőz és mikroszálas kendő

Nemrég az EZ Wash nevű franchise, egy gőzzel tisztító autómosó-hálózat bemutatójára kaptunk meghívást. A gőzös tisztítás menete egyszerűnek tűnik: a jómunkásember a kasztnira fújt gőz nyomában egy mikroszálas törlőkendővel felszedi a koszt, tehát fellazítja, majd letörli a szennyeződést.

Aki ezt kapirgálásnak tartja és félti tőle a fényezést, azt a cégvezetés igyekszik megnyugtatni: egyáltalán nem karistolják össze a dukkózást.

Ezért kell folyamatosan forgatni, illetve cserélni és mosni a kendőket. A műszak végén tényleg tucatszám lengenek a sima mosógépben tisztított kendők a fregolin. (Ha akad otthon gőzfújó masina, akkor érdemes lehet kipróbálni a speciális törlőkendőt, 1290 forintért mérik darabját.)

Nagyobb koszra nedvesebb gőz

A rendezvényen a kezünkre is kértünk egy adagot a Qashqait megtisztító gőzből: belenyúltunk, de gyakorlatilag száraz maradt a kezünk. Csak a nagyon koszos autókat kell nedvesebb gőzzel és sokkal több kendővel kell mosni.

Bár mi nem egy bevásárlóközpont parkolójában veretnénk le a talicskányi sarat a G-osztályról, a franchisepartnerek elvileg nem küldik el a legdzsuvásabb terepjárót sem. Mivel nincs csatorna, a leküzdött zaccot össze kell söpörni, hogy a következő ügyfél ne egy szemétdombra érkezzen.

Az árakért, fotókért és rengeteg érdekességért kattints!

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top