Aktuális

4 tipp a téli rosszkedv ellen!

Már unod a hideget és a sötétet, pedig hol van még a tél vége? Van néhány ötletünk, hogyan számolhatsz le a negatív érzésekkel!

1. Csendesedj el!

A meditáció növeli a szervezet oxigénellátását, lassítja a légzést, relaxál, önbizalmat épít és segíti az immunrendszer működését – és ez még csak néhány számtalan jótéteménye közül.  Ne gondolj semmilyen komplikált hókuszpókuszra – elég, ha naponta fél óráig csendben, a légzésedre koncentrálva ülsz.


2. Illatozzon a lakás!

Az aromaterápia áldásos hatását évezredek óta ismerik: a levendula illóolaja például csökkenti a stresszt, enyhíti a gyulladásokat, és természetes antibiotikumként is beválik. Add hozzá egy kevés édesmandula-  vagy jojobaolajhoz (a tömény illóolajak ugyanis irritálhatják a bőrt), és tegyél a keverékből néhány cseppet a csuklódra, vagy használd masszírozáshoz, fürdőhöz. Töményen az illatlámpába is belecseppentheted.

3. Fürdőzz a napsugarakban!

A napsütés a legkiválóbb D-vitamin forrás. Ez a vitamin az egészséges testsúly, a jó hangulat, és a megfelelően működő immunrendszer egyik feltétele, ráadásul a ráktól, sőt, egyesek szerint az influenzától is véd. Sétálj 15 percet a nappali fényben, és a tested hálás lesz érte!


4. Simogass, sétáltass!

A gazdik és az orvosok is egyetértenek abban, hogy az állattartás jót tesz az egészségnek: a feltétel nélküli szeretet és a hűség még a legmorcosabb embert is felvidítja. Ennek fizikai jeleként pedig csökken a vérnyomás, a koleszterin-  és a vérzsírszint, és egyre kevesebb magányos gondolat vet horgonyt az újdonsült gazdi fejében. Ráadásul, ha van egy kutyád, akár esik, akár fúj, nem bliccelheted el a sétát a szabad levegőn, ahol egyébként azonnal lesz közös témád a többi kutyással.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top