Aktuális

5+1 eszement mamusz

Akinek nincs padlófűtése vagy szőnyegpadlója, az tudja, hogy az év egy része kizárólag úgy viselhető el a lakásban, ha vastag zoknit vagy meleg mamuszt viselünk. Ezen felbuzdulva különleges házicipők után kutakodtunk.

Láttunk már szusit idéző pendrive-ot, kispárnát, csodálkoztunk volna, ha pont a mamusz hiányzik a repertoárból. Ez a – készítője szerint – pihe-puha és meleg házipapucs egyetlen Japán-rajongó ruhatárából sem hiányozhat. A husit imitáló színes részek ízlés szerint cserélhetők vagy eltávolíthatók.

Etsy
Etsy


Etsy
Etsy


A bizarr állatos mamuszokban sincs hiány, mi valamiért mégis az ehhez hasonló, egyszerű és cuki csoszogókra bukunk. Az efféle darabokat tavasszal is csak nehéz szívvel rúgnánk le a lábunkról.

Etsy By BettyMac
Etsy by Betty Mac


Biztosan sok lakásban rejtőzik egy mamuszszörny, amely néha szőrén-szálán eltünteti a kedvencünket, amit később lehetetlen helyeken találunk meg – az ágy alatt, a sarokban az ajtó mögött, vagy az előszobaszekrény mögé csúszva. Daniel Meyer dizájner szerint erre a legjobb megoldás, ha a puha papucsnak biztos helye van.

Bedside Slippers by Daniel Meyer
Bedside slippers by Daniel Meyer


Bedside Slippers by Daniel Meyer
Bedside slippers by Daniel Meyer


Most már anélkül lopakodhatunk a hűtőhöz vagy a kamrába egy kis nassolnivalóért, hogy lelepleznénk magunkat a lámpagyújtással. A világítós mamusz az orra előtti hatméteres távolságot világítja be.

Bimbambanana
Bimbambanana

A 2002-es Milánói Triennálén mutatta be a tervező, Paolo Ulian ezt a kétfunkciós fürdőszobai kilépőt, amely egyszerre papucsként és a kifröccsenő vizet feltörlő rongyként is funkcionál – feltéve, hogy rendeltetésszerűen használják.

Mat Walk
Mat Walk


Végül ismét vessük vigyázó tekintetünket Japánra! Távol-keleti barátaink mamuszból sem elégednek meg az egyszerű, mezei darabbal. Benti cipőként és zokniként is funkcionáló vastag lábbelijüket a fáradt lábakra fejlesztették ki. Az okos lábbelibe beprogramozták a reflexológia masszázsfogásait, így a lábunkra húzva egyből ellazulhatunk.

Japantrendshop
Japantrendshop

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top