Aktuális

Az asztrológiai Ikrek rejtélye

A szó hétköznapi értelmében ikreknek azokat hívjuk, akik egy időben, egy helyen, ugyanattól az édesanyától születnek. Az asztrológiai ikrek fogalma kicsit más, mert ebben az esetben szintén egy időben, de nem feltétlenül ugyanott és természetesen nem ugyanattól az anyától született emberekről beszélünk.
Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

Asztrológiai ikrek azok az emberek, akik nemcsak évre, hónapra, napra, hanem megközelítőleg órára és percre is azonos időben, kilométerekben nem nagy távolságra születtek egymástól. Az ő horoszkópjuk teljesen egyforma, az életük azonban felületes szemlélő számára nagyon is különbözőnek tűnhet. Az, hogy melyikük mire viszi az életben, ugyanis főként az adottságaiktól függ, de naivitás lenne azt állítani, hogy az adottságokkal egyformán él minden ember.

Hasonló, de mégis más

Az asztrológiai  Ikrek rejtélyeHogy milyen adottságokkal rendelkezünk, azt a horoszkópunk (pontosan a bolygók által jelzett analógiák) mutatja, ám a sorsunk nagyban függ a gyökereinktől, azoktól a mintáktól, amelyet magunkkal hoztunk, amelybe beleszülettünk, valamint a környezetünktől és természetesen a döntéseinktől. A sorsunkban történő események nem racionálisan következnek egymásból, hanem analogikusan. Ezért aki nem képes ennek alapján vizsgálni a sorsát, az nem is veszi észre az azonosságokat, így nem is látja meg a nyilvánvaló egyezéseket sem.

Hihetetlenül izgalmas, amikor két ember sorsában észrevesszük az azonosságokat. Mivel a döntéseink alapja a társadalom által közvetített norma, emiatt a hasonló környezetben nevelkedett, hasonló adottságokkal bíró emberek a döntéseikben is hasonlóak. Nagyon érdekes volt megismernem egy barátom képletét, aki találkozott egy olyan lánnyal, akivel ugyanakkor, csak más városban születtek. Nemcsak a horoszkópjuk hasonlított egymásra, hanem a sorsuk is teljesen azonos volt. Mindketten tanárok voltak, mindkettőjüknek sérült gyermeke született, és mindketten elveszítették a házastársukat.

A különbség annyi volt csupán, hogy míg a férfi felesége betegségben hunyt el, a lány férje balesetben. Mindkét ember sorsa ugyanaz volt: a társ elvesztése és a beteg gyermek egyedüli felnevelése.
Ilyen sok egyezésnél többen a véletlenre gondolnak, de a horoszkópjuk tökéletes egyezése alapján teljesen egyértelmű, hogy mindkettőjüknek ugyanaz volt az életfeladata. Ez az eset azért számít különlegesnek, mert a két ember a döntéseit is mindig ugyanabban az időben és ugyanúgy hozta meg.

A leghíresebb asztrológiai ikrek

Az asztrológiai  Ikrek rejtélyePersze, vannak érdekes történelmi példák, amikor emberek ugyanazokkal az adottságokkal rendelkeztek, de valóban a gyökerek, a származás döntötte el a sorsukat.  Asztrológus körökben a legismertebb III. György angol király és Hemmings Sámuel londoni gyarmatáru kereskedő.

Mindketten ugyanazon a napon és órában, hét percnyi eltéréssel születtek Londonban. Egy időben betegedtek meg, egy időben gyógyultak meg. Mikor Györgyöt királlyá koronázták, akkor nyitotta meg Hemmings az üzletét. Amikor a királynak országlási gondjai voltak, akkor a kereskedő üzleti nehézségekkel küzdött. Ugyanazon a napon és órában kötöttek házasságot, ugyanazon a napon és órában születtek meg a gyermekeik. Ugyanazon a napon és órában mondott búcsút mindkét férfi az árnyékvilágnak.

Ikerpárok és asztrológiai ikrek

Az asztrológiai ikrekhez kapcsolódó legizgalmasabb élményem talán az volt, amikor egy ikerpár képlete és a hozzájuk kapcsolódó asztrológiai iker horoszkópja került a kezembe. Három nagyon hasonló képletet láttam, ezért kíváncsi voltam az esetleges egyezésekre. Mindhármuk képletében benne volt a teremtés nehézsége, a személyiségük viszont képtelen volt ezt elfogadni, és egyszerűen egyikük sem tudott lemondani a vágyairól, az alkotás öröméről. Ezt az ellentétet kellett volna feloldaniuk
az életükben, de nem sok sikerrel jártak.

A kétpetéjű ikerpár – egy lány és egy fiú – szoros kapcsolatban nőttek fel, de aztán távol kerültek egymástól. A lány boldog párkapcsolatban élt, teljes egyetértésben a férjével. Közösen vittek egy vállalkozást, amit a párja hozott létre. Úgy érezték, az életük sikeres, és elégedettek voltak. A probléma akkor jelentkezett, mikor elhatározták, hogy családot szeretnének. Évekig próbálkoztak, de az áhított gyermek nem érkezett meg. Kétségbeesésükben segítséget kértek, de még a lombikprogram sem hozott eredményt. A lánynak szembesülnie kellett azzal, hogy amire annyira vágyik, mégsem teljesülhet. Ikertestvére, a fiú látszólag egészen más sorsot futott be. Neki nem volt probléma a család, három gyermeke született, igaz, két anyától, és most a harmadik házasságánál tart, de ennek is hamarosan vége. Ő művésznek készült, tanárai nagyon tehetségesnek tartották. Mindig arról álmodozott, hogy világhírű és elismert lesz. Hangszeren játszott, együttesben énekelt, mindent megpróbált, de a siker váratott magára. Ő sem adta fel. Nem kímélte sem az anyagiakat, sem az energiát. Külföldre ment, de ott sem tudott számottevő eredmény elérni. Csalódott és haragszik a világra. A mai napig kudarcnak érzi az életét, nem képes elfogadni, hogy nem tud nagyot alkotni, teremteni.

Az asztrológiai  Ikrek rejtélyeA harmadik, aki az asztrológiai ikrek, egy fiú. Neki is megvan a saját problémája. Ő éveken keresztül küzdött egy vállalkozásért, amiben sikeres szeretett volna lenni, közben tehetetlen dühvel nézte mások sikereit. Neki nem ment sehogy sem. Képtelen volt elfogadni, hogy le kell a cégéről mondania, nem volt hajlandó alkalmazottként dolgozni. Volt vendéglátós, építési vállalkozó, ingatlanos. Minden hiába. Akkor nyitotta meg a kempingjét, mikor a csernobili baleset volt, persze egy lélek se ment. Majd ezután nyitott egy discót, a lakók a zaj miatt feljelentették és az üzlet bezárt. Végül az egészre ráment a háza, a házassága, az élete. Pedig annyira egyszerű lett volna, ha nem vezető, irányító, teremtő akar lenni, hanem beosztott, alkalmazott, hiszen a sorstól mind a hárman csak erre kaptak tehetséget vagy energiát. De ők makacsok voltak, és ezt képtelenek voltak beismerni, boldogtalanságra kárhoztatva magukat ezzel.

Más a vágy és más a sorsfeladat

Három ember, akik ugyanabban az időben születtek, ugyanaz volt a feladatuk, és mindannyian ugyanúgy reagáltak, ugyanolyan megoldásokat választottak.
Mindhárom sikertelen lett, mert nem a sorsfeladatuknak, hanem az álmaiknak, a vágyaiknak megfelelően akartak élni.
Szoktassuk hozzá magunkat, hogy a világban nincsenek véletlenek. Minden oknak meg van az okozata. Amikor a tükörsima tóba kavicsot dobunk, megrezdül a víz, körhullámok keletkeznek, amelyek mind nagyobb és szélesebb körben terjednek el. Az élet titkai csak a kishitűeket döbbentik meg, az ősgondolkodó ember a kifürkészhetetlen rejtelmekben is felfedezi a törvényszerűségeket és az élet állandó ritmusát, a mindent megmozgató, rejtélyes erőt…
Takács Tibor asztrológus

Tutanhamon titkaiA legfrissebb szám tartalmából:

• Pénzhoroszkóp – Megoldódnak anyagi gondjaid?
• Hétköznapi segítőink: az angyalok!
• Szilveszteri bűbájok
• Tutanhamon rejtélye – Vajon tényleg létezik?
• Karmikus történetek

Itt tudsz előfizetni, KATT IDE!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top