Aktuális

Szerelmi kötés és oldás

Az ember a szerelemért mindent megtesz, akár még a mágiához is folyamodik. Így volt ez az emberiség hajnalán, és így van ez napjainkban is.

Érdekel az ezotéria? Nézz körül a Nők Lapja Ezotéria oldalán! KATT IDE!

A szerelmi kötés ritusa, mint oly sok mágikus tevékenység Afrikából származik, amikor az ültetvényeken a rabszolgák sárból babákat formáztak, és a saját, valamint akit magukhoz kívántak kötni – akár rabszolgatartó, akár egy másik munkást – végezték a rituálékat. A szerelmi kötésekben és oldásokban Európában a déli országok népei, különösen a spanyolok jártak élen, nekik szinte a vérükben vannak ezek a rituálék, amelyekkel a természet erőit megidézve mesterkedtek, hogy sok szerelem létrejöjjön, vagy éppen feloldódjon.

Szerelmi kötés és oldás

Napjaink kötése és oldása?

– Nem számít, hogy a 21. században élünk, ugyanolyan nagy igény van ezekre a régi mágiákra, ha a szerelemről van szó, mint egykor – mondja Melitta, lélekgyógyász, ezoterikus tanácsadó. – Aminek valószínűleg az az oka, hogy az emberek a pillanatnyi örömöknek élnek, és még fontosabbá vált a másik fölötti uralkodás, és birtoklás. Hiszen ha igazán szeretünk valakit, aki el akar hagyni, vagy tetszik valaki, de ő észre sem vesz bennünket, akkor nem idézzük meg a másik dimenzió erőit, és nem kötjük magunkhoz mágia segítségével, hanem tudomásul vesszük a tényeket.

– Gondolom, nem csak azok fordulnak a mágia segítségéhez, akit elhagynak, hanem azok is, akik meg akarnak szerezni valakit?

– Igen, de szeretnék egy tévedést eloszlatni. Azok a mágiával foglalkozók, akik nem tértek le a tisztesség útjáról, és nem a minél több pénz megszerzése a céljuk, azok nem fognak elvégezni olyan rituálékat, amiben valaki meg akarja szerezni a másikat annak akarata ellenére. Hiszen ki szeretné, hogy kényszert alkalmazzanak rajta? Ráadásul az ilyen dolgokból nem sok jó származik. Például bejött egy fiatal nő, nevezzük Ágnesnek, hogy kössek hozzá egy általa kiszemelt, jómódú, középkorú, boldog családi életet élő férfit, akinek többek között nagy hajója volt az Adrián. Ű
Nem végeztem el a rituálét, amin Ágnes felháborodott, és elment máshoz, aki viszont teljesítette a kérését. Ez után a férfi házassága tönkrement, a felesége végül öngyilkos lett. Ágnesnek sikerült megszerezni a férfit, egy ideig együtt éltek, aztán Ágnes szerelmes lett a vele egykorú Bálintba. Elmentek egy házibuliba, ahol Ágnes beszélgetésbe elegyedett egy fiúval, amit Bálint félreértett. Azt hitte, Ágnes kikezdett a beszélgetőpartnerével, megvádolta a lányt, aki hiába bizonygatta az ellenkezőjét, a fiú nem tudott szabadulni a kínzó gondolatoktól, és elkeseredésében öngyilkos lett. Ágnes a sorstól ugyanazt kapta vissza, mint amit ő cselekedett, élete nagy szerelme öngyilkos lett, éppen úgy, ahogy a középkorú férfi felesége is. Ágnes a tragédia óta pszichiátriai gyógykezelés alatt áll, a gazdag, középkorú férfi, akihez „hozzákötötte” magát egyedül neveli a gyerekeit, és boldogtalan a felesége nélkül. A kötés rituálékat én csak úgy végzem, ha mindkét fél eljön hozzám, és egyformán akarják egymást. Például a régi házasság, párkapcsolat, amely megszürkült, megkopott, az ilyen mágia segítségével újjáéleszthető.

– Milyen korosztály kéri általában a szerelmi kötést?

– Változatos a kép, érdekes módon nagyon sok az egészen fiatal, 18-19 éves lány, akikről az a véleményem, hogy nem nagyon szeretnének dolgozni, viszont mindent akarnak: lazán, szépen és gazdagon élni, ahogy ezt a média és a reklámok sugallják.

– Mi történik olyankor, ha a pár egyik tagja kötést kér, a másik oldást?

– Előfordul ilyen is, ebben az esetben arra kérem őket, hogy gondolják végig a kapcsolatukat, mielőtt döntenének, és ne különböző kívánsággal jöjjenek, hanem egyformával. Ugyanannak a párnak oldás és kötést egyszerre nem végzek. Ha a párosból valaki meg akar szabadulni a partnerétől, mert mást szeret, de a partner mégsem egyezik ebbe bele, akkor is oldást végzek, még abban az esetben is, ha nem volt közöttük korábban kötés. Hiszen ezzel segíthetünk a szétválásban úgy, hogy aki ragaszkodott, az is könnyebben engedjen el a másikat, és gyorsabban találjon új párt.

– Mennyi idő múlva hat a mágia?

– Ez általában egyénenként különböző, van, akinek azonnal működik, míg volt olyan, ahol egy évre volt szükség, hogy elérjük a kívánt hatást. De a kötés mellett ugyanolyan fontos az oldás, amiről az emberek rendre elfeledkeznek. Gyakran előfordul, hogy a kötést kérő egy idő után szerelmes lesz valaki másba, ilyenkor a hozzá kötött partner nehezebben tud leválni, ezért szükség van az oldási rituálé elvégzésére. Ezt a kötést végző teheti meg, és az oldás ugyanúgy történik, mint a kötés, csak ilyenkor mindent fordított irányban végzünk el.

– A szerelmi kötés és oldás a fehér vagy a fekete mágiához tartozik?

– Abban az esetben, ha mindkét fél egyformán akarja, és például a családi viszonyain, a meglévő párkapcsolatán szeretne javítani, a fehérmágiához tartozik. De ha valakinek az akarata ellenére végezzük, akkor a fekete mágia része, amely általában tragédiával végződik. Például valaki nincs tisztában azzal, hogy mindenhez idő kell, vagy nem tudja, hogy milyen energiák működnek a két ember között, és elvégeztet egy kötést, mert valaki nagyon „bejön” neki. Eltelik két hét, egy hónap, és a kapcsolat még nem jött létre, de közben neki már valaki más tetszik, és el is felejtette, hogy mágiát hívta segítségül a másik ember megszerzéséhez. És akit magunkhoz kötöttünk ott áll az ajtónk előtt, és nem akar mást, mint bennünket, miközben mi már régen túl vagyunk rajta. Ez, pedig végzetes lehet, ezért jól át kell gondolnunk, hogy mit, vagy kit kívánunk, mert a mágia hatalmával minden valóra válhat.

 

 

Melitta tanácsa:

– Ha szeretnénk megtudni, hogy választottunk milyen érzéseket táplál irántunk, régi gyertyaszertartással megtudhatjuk:

– Növő Holdnál gyújtsunk meg két piros gyertyát, az egyikbe karcoljuk bele a saját, a másikba a választottunk nevét. Állítsuk egymás mellé, gyújtsuk meg, égessük teljesen le, és a gyertya lángja megmutatja, hogy kinek, milyen erősek az érzései a másik iránt. Például az a gyertya, mely nagyobb lánggal ég, annak tulajdonosa jobban szereti a másikat.

– A gyertya csonkjából kiolvasható a kapcsolat jövője. Ha kereszt alakzat jön létre, a kapcsolatból nem lesz semmi. Szívforma esetén szerelem, virágra emlékeztető alak utal arra, hogy házasság, együttélés lehet a kapcsolatból.

– Nem árt tudni, hogy a kötést piros vagy fehér gyertyával, míg az oldást kékkel végezzük.

Tanács házasulóknak: Az esküvői asztalra ne tegyünk kék színű gyertyát, mert a mágia szerint már a szertartás napján elkezdődik a kapcsolat bomlása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top