Aktuális

9 tipp az iroda berendezéséhez, hogy sikeresebb legyél a munkában

Hallottál már ezt-azt. De még mindig problémáid vannak az irodában? Bizony nem mindegy, hogyan formáljuk, és mit helyezünk el benne.

Az 5 legbiztosabb jel, hogy tenni kell valamit:

– állandóan morcos vagy, sőt, már az irodába vezető út is sokszor felbosszant
– ha pedig már bent vagy, semmi nem tud ösztönözni, a stressz agyon nyom
– konfliktusokba bonyolódsz úton-útfélén
– úgy érzed állandóan hátba támadnak
– alig várod, hogy vége legyen a munkanapnak

És a 9 biztos tipp a fentiek ellen:

– Vizsgáljuk meg a bejárat környékét!
Ha a zár akad, az ajtót nem lehet rendesen kitárni, vagy éppen lóg, netán kopottas, akkor ideje ezeket mihamarabb orvosolni. Környékén mindig legyen rend és tisztaság, csalogassa a bejárat a vevőket, üzletfeleket. Közvetlen közelében ne helyezzünk el szúrós, tüskés, elszáradt növényeket, ez elriasztja partnereinket.

9 tipp az iroda berendezéséhez, hogy sikeresebb legyél a munkában

– Az iroda legyen átlátható, világos és csendes!
Kerüljük a kiálló gerendákat, szögletes oszlopokat, felesleges válaszfalakat, sötét zugokat, ahol mindenféle negatív energia nagyszerű tanyázó helyre lel. A felesleges falak, paravánok gátolják a kommunikációt, valamint a gondolatok szabad áramlását is. A gerendák, áthidalók alá helyezzünk élő, egészséges növényeket, melyek ápoljunk is! Az oszlopok éleit le kell takarni futónövényekkel, textillel.

– Ne üljünk háttal az ajtónak!
Az alkalmazottak, tulajdonosok semmiképpen se üljenek ajtónak vagy egymásnak háttal, de közvetlenül egymással szembe se, ebből állandó, indokolatlan konfliktushelyzetek születnek, ráadásul ki vagyunk téve a pletykának, rosszindulatnak.

– Figyeljünk a fényre!
A fényforrásokat gondosan válasszuk meg, a mesterséges világítás mellett jusson a helyiségbe természetes napfény is.

– Szellőztessünk rendszeresen!
A légkondi nem megoldás, ha elfogy a friss levegő, az gondokhoz, bajokhoz, fáradtsághoz, kedvetlenséghez vezet!

– Fontosak a színek!
A színek elnyelik vagy visszaverik a fényt, így befolyásolva a helyiségben kialakuló energiaáramlásokat. Válasszunk sötét bútorokat, kiegészítőket, melyek a jang jelleget képviselik, ezek gyorsítják az energiákat, és serkentik a munkakedvet. A világos, jin jellegű tárgyak visszafogják az áramló csít, ami nem baj akkor, ha nyugalomra van szükség a feladatok elvégzéséhez.

9 tipp az iroda berendezéséhez, hogy sikeresebb legyél a munkában

– Ha állandó zajban kell dolgozni, legyen körülötted némi zöld, vagy középkék szín, ezek igen nyugtatólag hatnak az idegrendszerre.
Az egyszínű fehér falakat díszítsük nagy tereket ábrázoló fotókkal, poszterekkel, melyek kiválasztására kellő időt szánjunk! Kerüljük például a nagy, meredek, kopár hegyeket (megmászhatatlan, áthidalhatatlan napi gondok), hatalmas tüzeket (mindent feléget) és az óriás vízeséseket (mindent elvisz az ár).

– A gazdagság területére tegyünk kis szobai szökőkutat!
Mindenképpen legyenek élő, egészséges növényeink is. A kristályok összegyűjtik a negatív energiát, és pozitívvá alakítják.

– Dolgozzunk a lehető legtávolabb a nagyteljesítményű gépektől!
Az irodák nagy részében számos nagyteljesítményű irodai gép működik. Bár sokszor nehéz ezeket magunktól távol tartani, de ha van rá lehetőség, akkor egy külön helyiségben, de legalábbis elkülönítve tároljuk. Állandó működésük megzavarja a koncentrációképességet.

– Rend a lelke mindennek!
Ha az iroda második otthon, akkor épp úgy figyelj rá, és tarts tisztán! Rendetlenségben nem lehet eredményes munkát végezni. Az évek alatt felhalmozódó felesleges használati tárgyak a helyet foglalják, és serkentik a negatív energiák kialakulását. Szabaduljunk meg tőlük!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top