Aktuális

2009. évi karrierhoroszkóp – válság vagy fejlődés?

Annak ellenére, hogy a 2008-as év utolsó harmada bizonyos gazdasági szektorokban igen komoly nehézséget hozott, még nem kell csüggednünk, sem vágyainkat, netán álmainkat eltörölnünk. A 2009-es év tavasza és ősze nagyban kedvez minden munkával és karrierrel kapcsolatos tevékenységnek.

Továbbra is általános törvény marad, hogy az hogy, aki valamelyik tevékenységének kiteljesedésén fáradozik (legyen az munka, vagy hobbi), a csillagok teljes támogatását fogja élvezni. Különösen igaz ez akkor, ha saját vállalkozást akarunk felvirágoztatni.

Március, május és szeptember hava különösen kedvező új vállalkozások alapítására, a meglévők új technológiákkal történő fejlesztésére, alkalmazottaknak pedig munkahelyen fizetésemelés kieszközlésére. Ezen három hónapban kiemelkedően kedvező bolygóállások segítenek abban, hogy a legtöbbet és a legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból, s példamutatásunkkal másokra is pozitívan hassunk.

Kos

Munka terén nem lesz könnyű 2009. Minden apró sikerért meg kell küzdened, így az év folyamán számos alkalommal egyre kedvetlenebbül fogod végezni kötelező feladataidat. Munkahelyváltás is szóba kerülhet, ami hosszútávon komolyabb feladatot, jobb munkakört jelent. Erre legalkalmasabb időszak a tavasz.

Bika

Munka és karrier terén új irányt vehet eddigi életed. Új munka, új munkatársak, feljebb ugrás a ranglétrán vagy épp saját vállalkozás alapítása? Merj belevágni olyanba is, amelyről eddig csak álmodtál! A siker ott hever a lábad előtt, ragadd meg a lehetőségeket.

Ikrek

Munkád terén jelentős változások várhatóak. Szakmai karriered hirtelen fellendül, de figyelj oda, mert ha nem jól használod fel a kínálkozó lehetőséget, akkor egy rossz döntés miatt elcsúszhatsz a banánhéjon. Ne élj vissza senki bizalmával! Nagy döntéseket ne hozz júniusban és augusztusban, erre inkább az őszi időszak kedvez.

Rák

Ne húzd az időt, csak a saját napjaidat nehezíted meg azzal, ha nem hozod meg a megfelelő döntéseket. Vállald fel a karriereddel összefüggő gyökeres változásokat! Nagy felelősség nehezedik majd rád munka terén, többször is az év folyamán. Az okos döntésekkel sikert és megbecsülést szerezhetsz magadnak.

Oroszlán

Karriereddel összefüggésben kiemelkedően nagy sikerek várnak rád az idén. Komoly előrelépésekre számíthatsz, ha minden energiádat munkádba fekteted. Hosszútávon megtérül minden befektetés, így ne légy rest, amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, mert mindenféle befektetésed megtérül!

Szűz

2009 folyamán sokszor hajlamossá válhatsz arra, hogy munkában túlhajszold magad, olyan dolgokkal foglalkozhatsz, melyek már rég nem fontosak, csak te nem tudsz túllépni rajtuk. Sokszor megakadhatsz, bizonytalankodhatsz, különösen februárban és júliusban. Épp ezért könnyítsd meg a dolgod, s ha bajban vagy, kérd ki környezeted segítségét!

Mérleg

Ha 2008-ban úgy érezted volna, hogy nem minden alakult terveid szerint, akkor ezt a fejezetet zárd le életedben, s békélj meg azzal, hogy idén kétszer annyi munkád lesz, cserébe sok sikert és elismerést szerezhetsz. A nyár folyamán szeleburdivá válhatsz, így kiemelkedően vigyázz arra, milyen új üzletbe vágsz bele, nehogy csőbe húzzanak!

Skorpió

Ez a megújulás éve, nagyszerűek a lehetőségek munkahelyváltásra, saját vállalkozás építésére, frissdiplomásként egy nagyszerű állás megszerzésére. Mint mindig, idén is képes leszel újat mutatni magadból. Foglalkozz új dolgokkal, ha teheted, kezdj tanulni is! Mások is elismerik tehetséged, hozzáértésed.

Nyilas

2008-ban javultak munkáddal kapcsolatos körülményeid, sőt anyagi helyzeted is, szerencsére a Nyilasok nagy részénél idén is ez a tendencia figyelhető meg. Munkád terén kora ősszel bonyodalmakba keveredhetsz, néha saját, néha mások butaságai miatt, ezért légy körültekintő és toleráns. Novemberre minden rendeződik, decemberben pedig új lehetőségeid lesznek.

Bak

Munkád terén a tervezetteken felül is jól alakulnak ügyeid, különösen a nyár vége felé kaphatsz lehetőséget egy újabb feladatra, melyre ne mondj nemet, – nagy hiba lenne. Jót fog tenni neked ez a kis újdonság, és végre megmutathatod igazi tudásodat, rejtett képességeidet. Sok elismerést zsebelhetsz be az ősz folyamán.

Vízöntő

A lehetőségek éve áll előtted karrier terén. Már 2008 őszén, telén érezned kellett, hogy valami alakulóban van, az idei év első fele pedig egyenesen kiemelkedő lesz. Elképesztő ötleteid lesznek, és környezeted is csak támogatni tud a megvalósításban. Csak így tovább! Ne hagyd, hogy bármilyen negatív gondolkodással letörjék lelkesedésedet!

Halak

2009-ben nem sok lehetőséged lesz a pihenésre, szórakozásra, ha teheted, minden erődet fektesd karriered építésébe. Sikeres év lesz, de nemcsak támogatásból lesz sok, hanem bizony buktatóból is, – de igen sokat tanulhatsz ezekből. Ez az év megalapozza következő 3-4 évet is, így mindenképp fontos a kellő alapozás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top