Aktuális

Ásványok a szépségünkért

Azt tudjuk, hogy az ásványi anyagok belülről mennyire támogatják egészségünket és ezzel együtt szépségünket is, az az információ viszont eddig még nagyon kevesekhez jutott el, hogy az ásványok mint sminkeszközök, milyen sokat segíthetnek arcunk ragyogóvá varázslásában.

Ebben az évben a szépségipar nagyobb összhangba kerül a környezettel, mint valaha. A sminkek harmonizálnak a bőrrel, a kutatók arra törekednek, hogy egyre természetesebb anyagokat prezentáljanak a nők számára.

Természetes alapanyagok

Sok nő panaszkodik allergiás reakcióra egy-egy sminktermék kapcsán, ráadásul nem is lehet előre tudni, ki, mire reagál érzékenyebben. Mindenki a maga tapasztalatain keresztül tudja meg, mely krémet, pirosítót vagy alapozót nem kedvel a bőre, a szervezete. Az ásványi dekorkozmetikumok használatával ilyen probléma nem jelentkezhet, hiszen ezek a termékek természetes alapanyagok. Olyan ásványi anyagokból állítják elő, amelyeket a földből nyernek, többségük titánium-dioxid és cinkoxid kombinációja. Mindkettő természetes fényblokkoló, így minden napfényvédő termékekben is megtalálhatók, viszont, ha ezeket az ásványokat alkalmazzuk arcfestésünk során, nincs szükségünk külön fényvédelemre.

A MAC Mineralize alapozójában az ásványi anyagok mellett C- és E-vitamin is van (7600 Ft)
A MAC Mineralize alapozójában az ásványi anyagok mellett C- és E-vitamin is van (7600 Ft)
L'Oréal Accord Parfait Mineral ásványi púder, amely úgy fed, mint egy alapozó (4399 Ft)
L’Oréal Accord Parfait Mineral ásványi púder, amely úgy fed, mint egy alapozó (4399 Ft)

Érzékeny bőrűeknek is!

Ezek a tiszta formulák különösen a pattanásos, rozáceás bőrre javasoltak, hiszen használatukkal elkerülhetők az irritációk. A nap káros hatásait kiszűrik, így nagy hasznunkra lehet a tavaszi, nyári napokon, s mert szintetikus adalékokat – színezőket, illatosítókat, tartósítószereket – nem tartalmaznak, elenyésző a kockázata annak, hogy a bőr érzékenyen reagáljon az ásványi dekorkozmetikumokra. Az egészen finomra őrölt színezék nem tömíti el a pórusokat, így tisztátalanságot, pattanásokat sem okoz. Orvosok és bőrgyógyászok is állítják, hogy a mineráliák kifejezetten kedvező hatásúak a bőr számára. Ráadásul, jótékonyan elfedik a tág pórusokat, sebhelyeket, és nem erősítik fel a ráncokat.

L'Oréal Color Mineral ásványi szemhéjpúder (2999 Ft) és pirosító (3299 Ft)
L’Oréal Color Mineral ásványi szemhéjpúder (2999 Ft) és pirosító (3299 Ft)

 

A paletta minden színében

Az ásványi dekorkozmetikumokat, mint említettük, nagyon finom porrá őrlik, ezért feltéve könnyed, természetes hatást kelt. Szemárnyékolástól kezdve az ajakszínezésen keresztül az alapozásig, pirosításig mindenre használható. Mivel a mineráliák egymással könnyen összekeverhetők, magunk is összeállíthatjuk egy-két tónusból az arcbőrükhöz leginkább passzoló alapozót vagy pirosítót. S mert a legtöbb ásvány vízálló, a smink is egész napos tartóssággal bír, nem kell újból utánakenni, állandóan javítani, igazítani a reggel felvitt festéket. Ha már ilyen sok jóval kecsegtet ez a formula, itt az ideje, hogy több ásványi alapú sminkkel találkozzunk a hazai parfümériákban is.

Még több az e heti Nők Lapjából:

Ki a jó tanár? Hol a jó iskola? Van-e jó gyerek? »
Csézy: A nagymamámnak szüksége van rám »
Gyönyörű nők, érdekes ruhákban »
Hosszú pulcsi, rövid ruha = tunika »
Agresszív apróságok, bizonytalan szülők… »
Jó ízek böjtben is »
D. Tóth Kriszta: Nyakig a miértkorszakban »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top