Aktuális

Éljen minden bájos szép nő!

A Magyar Nemzeti Múzeum a közelgő nemzetközi nőnap alkalmából különleges tárlatvezetésekkel kedveskedik a hölgyeknek! Március 8-án, szombaton meglepheted magadat vagy kedvesedet néhány kellemes órával, amikor minden a NŐRŐL szól.

10.30 „Árnyból a fényre” – a női műtermek titkai…

A Hölgyek palettával című egyedülálló képzőművészeti tárlaton meggyőződhet arról, hogy a nagy festőóriások között számos tehetséges alkotó munkássága fémjelzi az 1890–1950-ig terjedő pezsgő magyar kulturális életet a „gyengébb nem” képviselői közül. Czóbel Béla felesége, Karinthy Frigyes húga egyaránt lenyűgöző képi és színhatású alkotásokat hagyott az utókorra, az értő, a szépet szerető nagyközönségre.

A nőnapi ingyenes művészeti szakvezetésen értő férfikísérettel kalauzolják Önöket a tárlaton, amelynek a múzeum eredetileg is festmények bemutatására tervezett termei adnak otthont.

 

11.30 Ezüstbe terített asztal – 18–19. századi asztali ékességek

Lehet teljesebb a múzeumlátogatás élménye? A finom, kecses női vonalak, a diszkrét vagy hivalkodó ragyogás megtestesítői az asztali ezüstök ma is. Igazi történelmi, iparművészeti remekművek kerülhetnek a szeme elé a Családi ezüst című kiállításon, ahol a múlt meghitt családi együttléteinek pillanatai kelnek életre.

A nőnapi ingyenes tárlatvezetésen megismerkedhet a tea, kávé, csokoládé történetével, fogyasztási, terítési szokásokkal, mindazzal, ami a múltban is édesebbé tette az életet.

 

15.00 „Öröm a női szépség felett”

S ha eddig még sosem időzött a magyar történelmet bemutató kiállítási termekben, figyelemmel adózva a női szépségnek, akkor feltétlenül engedjen az invitálásnak! A múlt nagyasszonyai, történelmet formáló feleségei a mai nő számára is a vágyott, minden helyzetben tökéletes megjelenés csodáját testesítik meg.

A nőnapi ingyenes tárlatvezetésen az öltözködési szokásokkal, a korabeli divattal, lenyűgöző ruhakölteményekkel ismerkedhetnek meg.

 

Az ajándék sem hiányozhat! A kellemes séta végén lepje meg kedvesét egy szál virággal!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top