Aktuális

Zöldséges húsrolád

Hozzávalók: 6 darab kelkáposztalevél, 1 nagyobb darab sárgarépa, 70 dkg csirkemellfilé, 10 dkg zöldbab, 5 dkg kemény sajt lereszelve, 1 evőkanál liszt, 1 tojássárgája, 6 szelet sonka (bármilyen, lehet pulykamell- vagy combsonka), szerecsendió, kakukkfű, 1 dl fehérbor, fél citrom leve, 3 evőkanál olaj, 2 dkg margarin.

Eszköz: hústű vagy fogpiszkáló, kötözőmadzag.

 

Lobogó forró vízben párold meg a kelleveleket, majd tedd át egy hideg vízzel teli tálba. Vedd ki, és terítsd szét egy száraz konyharuhán vagy konyhai papír törlőkendőn. Itasd le róla a nedvességet. A levél vastag ereit vágd ki.

A sárgarépát tisztítsd meg, majd reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a lisztet, a reszelt sajtot és a tojássárgáját. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

A csirkemellfiléket terítsd szét, majd egy kicsit klopfold ki. Minden hússzeletre fektess 2-3 kellevelet, egy-két szelet sonkát, majd a sajtos sárgarépakrémet. Az egyik végéhez közel, hosszában fektesd rá a zöldbabot, majd szorosan tekerd fel. Hústűvel vagy fogpiszkálóval tűzd össze, és egy zsineggel, 2-3 hurkolással kötözd át, mint a sonkát.

Egy serpenyőben forrósítsd fel az olajat és vajat, majd hirtelen süsd át rajta húst. Amikor átsült mindegyik oldalán, öntsd alá a bort, és fedő alatt párold készre.

Nagyjából 30 perc múlva vedd ki a serpenyőből, tedd egy vágódeszkára, és hagyd kissé hűlni. Vedd le róla a kötözőzsineget, és vágd fel nagyobb szeletekre.

Tálald párolt zöldséggel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top