Aktuális

Természetes jótevõ

Legyen só róla! A sóba burkolt húsok és halak megsütve különleges aromájúakká válnak, hiszen ahogy a sókristályok összesülnek, bezárják az ételek ízanyagait.

Érdekes, hogy a hús csupán annyi sót vesz fel, amennyi a jó íz kialakulásához szükséges. Az ily módon készült ételek kalóriaszegények, hiszen a sütéshez nincs szükség zsiradékra – a fogyókúrában tehát jól alkalmazhatóak. Magas vérnyomásban szenvedôknek nem javasolható ez a sütési forma, mert bár erôsen sós íze nincs, sótartalma számukra mégis magas.

Sóban sült csirke
Hozzávalók:
• 1 nagyobb csirke,
• 1 alma,
• 1 csokor petrezselyemzöld,
• 2 tojás fehérje,
• 1,5 kg tengeri só,
• egész feketebors,
• 2-3 szál friss majoránna

1. A csirkét kívül-belül durvára tört borssal és finomra vágott majoránnával dörzsöljük be. A hasüregébe almát és petrezselymet teszünk, majd kb. egy órára hűtôbe tesszük.
2. Közben a tengeri sót tojásfehérjével és kevés vízzel formálható masszává gyúrjuk össze. A sütôtepsi aljára egy alapot formázunk a sóból, rátesszük a csirkét, majd teljesen beborítjuk a sómasszával.
3. A csirkét sütôbe tesszük és 1-1,5 órán keresztül sütjük. A sütôbôl kivéve kiemeljük a megkeményedett sókéregbôl, a hasüregébôl eltávolítjuk az almát és a petrezselymet.
4. Tálaláskor a feldarabolt csirkét tányérra helyezzük, és tetszôleges körettel együtt adjuk az asztalra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top