Aktuális

Mondjam, vagy ne mondjam?

Paár Petra a döntések viharában. Tisztelje a vak szerelmet, vagy legyen hû a barátság szövetségéhez? Fontos kérdések és bizonytalan válaszok zápora a Szingli Szalonban.




„Szia, Petra, vonalban a kedvenc barátnőd. Figyelj, az irodában hagytam egy fontos papírt, ami kellene nekem, még ma este. A pasim odaadja neked, ha bemész érte, közel van hozzád, és aztán úgyis találkoznunk a vacsorán. Megtennéd? Köszi! Vali voltam.” Így szól az üzenetrögzítőm, én meg hallgatom holtfáradtan. Semmi kedvem megtenni azt a “kis kerülőt” a barátnőm munkahelyére – plusz három utca és két borzalmas titkárnő –, de átcaplatok. A hapsija sem egy szívmelengető alak, mindig úgy néz rám, mintha a küldetése lenne, hogy kifürkéssze a bugyim mintáját.

Á, már látom is, jaj, csak úgy ömlik a zselé a hajáról, a csajok meg kész vannak tőle. Hoppá, páratlan ugrás az oszlop mögé! Csak nem az egyik tigrisfejű titkárnővel cicázik a jómadár? Legalább tíz percig szenvedélyesen csókolóztak, én végig a fedezékemben bujdostam, amikor megszólalt a mobilom, erre szétugrottak. Mintha akkor érkeztem volna, besétáltam, és átvettem az iratokat. Búcsúzásul még puszit is akart adni ez a féreg, de egy laza sáldobással eltérítettem a céljától. Slamasztika: kiábrándítsam szegény lányt most, vagy úgyis rájön hamarosan? Ha elmondom, azt hiszi, hogy kitaláltam, sokat szidtam már ezt a Zolit. Ha nem mondom el, lehet, hogy csúnyán kibeszélik a háta mögött: ő szerelmesen bámulja a srácot, miközben az mindenkivel kavar. Mi legyen? “Szia, Petra! Találkoztál Zolival? De helyes, nézd, szívecskéket rajzolt nekem a papírra.” Aha, de édes! Az étteremhez vezető úton, éhgyomorra nem mertem előhozakodni a dologgal. A vacsora alatt egy másik barátnőnk szakítása volt a főtéma. Visszaút – közös autóban újra. “Öööö, figyuzz, Vali!” – próbáltam belekezdeni, de a Zoliról való áradozásával belém fojtotta a szót. Aztán egyszer csak ki kellett szállnom, téma végképp ejtve, de én pokolian éreztem magam. Reggel kaptam egy e-mailt: “Petruci, meg kéne beszélnünk egy fontos cégek közti kérdést. Ráérnél egyik este?

U.i.: Azt a szexicsipkés, lila melltartódat vedd fel! Zoltán” Pár percig szólni sem tudtam a döbbenettől, aztán azonnal Valit tárcsáztam. “Szia, munka után át tudnál jönni az irodába? Valami fontosról kell beszélnünk, ne készülj semmi jóra!”

Szinglik tippjei – hasonló döntéshelyzetben lévő lányoknak

1. Választhatod a Paár Petra-féle kivárásos technikát. Amikor betelik a pohár (például: te vagy a következő kiszemelt), akkor nincs miért visszatartanod az információt, a pofátlanság legfelső szintjére lépett a férfi, ahonnan már nincs tovább.

2. Kriszta bevált tippje, hogy a lány háta mögött tisztázza a dolgot a pasival, majd ad neki két napot, hogy kellemes körülmények között megvallja bűnét, vagy szakítson. Ha a fiú lapul, ő lép.

3. Ági javaslata szerint, ha a hímnemű szereti a barátnődet, csak egy görbe estén elcsattant egy csók, akkor nem kell nagy ügyet csinálnod belőle. Ha viszont notórius csajozó, akkor jobb lesz mindkettőjüknek, ha leleplezed.

4. Ha félsz szavakban elmondani, próbálj olyan helyzetet teremteni, hogy a barátnőd saját szemével bizonyosodhasson meg a csapodárságról. Nehéz, de kínos helyzetektől és még több fájdalomtól kíméled meg a lányt.

Ha nem vagy szingli, és gyanakszol…
…hogy a párod megcsal, akkor


•  ne kezdj nyomozni, ne kutass a zsebében, ne nézegesd az üzeneteit, a híváslistáját a mobiljában,

• ne gyanúsítsd meg, hacsak nem tudod biztosan, mi a helyzet,

• ne hívd föl az anyját, hogy vallja be, tudja: a fia megcsal téged.

Mit tegyél?

• Légy titokzatos és vagány, szervezz magadnak külön programokat a barátnőiddel, de ne számolj be hollétedről!

• Gondolkozz el, mi az, ami az utóbbi időben nem stimmel köztetek, és próbálj azon a fronton erősíteni!

• Oszd meg a gyanúdat egyik fiúbarátoddal, sorold el a “tüneteket” – és kérdezd meg, szerinte azok mit jelentenek egy másik fiúnál! Nyugodtan kérhetsz tőle tanácsot!

Ha pedig lebukna a barátod, akkor itt az ideje a nagy beszélgetésnek. Talán még semmi sincs veszve – de azon, hogy a dolgok újra jól működjenek, mindkettőtöknek keményen kell majd dolgoznotok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top