Aktuális

Elindultam a buddhista úton

Ábel Anita meglepõ nyíltsággal beszél gondjairól, kétségeirõl, a népszerûséghez fûzõdõ viszonyáról. Egy új szerelemrõl is mesél, amely váratlan erõvel lépett be életébe.




– Valóban éreztem már jobban is magam, mint akkoriban, de miért ne ismerném be, ha én is, mint minden nő átesem egy válságos időszakon. Az említett interjú után rengeteg levelet kaptam. Nagyon sok nő gratulált, megköszönték, hogy olyan problémákról is beszéltem, amikkel ők is küzdenek.

– Élvezed a népszerűséget?

– Világéletemben nehezen viseltem azt, hogy ismert ember vagyok. Én tudom, milyen kitartóan keresem saját utamat, milyen nehéz kialakítanom azt a világot, ami csak az enyém. Magam sem tudom, mennyire csinálom jól az életem. Ez majd eldől. Ha újjászületek, akkor hibáztam, ha nem, akkor sikerült.

– Ezek szerint…

– Elindultam a buddhista úton.

– Meséled ezt cigarettával a kezedben, egy kávé mellett.

– Ez semmit sem jelent.

– Hogyhogy?

– Jó, tény, hogy van olyan szabály, ami tiltja az élvezeti szerek használatát, se alkohol, se drog, se kávé…

– Se szex.

– Csak azzal, akit szeretek. Ezt az egyet megtartom. Alapvetően magányos ember vagyok, de képtelen vagyok egyedül létezni. Popper Péter ezt úgy fogalmazta meg, hogy vannak a páros magányosok, és a páratlan magányosok. Én a párosok közé tartozom. Szeretek egyedül lenni, azt viszont nem bírom, ha tartósan nincs velem senki.






Jancsa kutya szervezi Anita napirenjét. Három séta kötelező

– Hogy bírja a párod, ezt a páros magányt?

– Azt szoktuk mondani, ha ő nő lenne, pont olyan lenne, mint én, és fordítva. Korábban én sem hittem az ilyesmiben, de egy évvel ezelőtt kiderült, hogy valóban vannak úgynevezett Nagy találkozások.

– Ki a nagy ő?

–Teljesen más pályán dolgozik, mint én, és nem szeretne általam híres lenni. Nem görcsöl, eljön velem nyilvános helyekre is, de, ha lehet ne “szerkesszük ki”.

– De beszéljünk róla.

– Jó, tehát ott hagytuk abba, hogy ő pontosan érzi, mikor vágyom én egy kis egyedüllétre, ahogy én is tudom, mikor kell hagyni, hogy elmenjen nélkülem. Az sem zavar, ha ilyenkor hajnalig támasztja a pultot a barátaival, és megváltják a világot. Régen azonnal hisztis lettem, ha egy férfi közölte velem, hogy most inkább nélkülem ruccanna ki.







Anita és párja, Kristóf Cipruson
– Ki a főnök otthon?


– Szerintem egy párkapcsolat első néhány hónapja a falkavezérségért folytatott harccal telik el. Köztünk ugyanúgy megvolt ez a harc, csak egy kicsit tovább tartott, mint a másoknál. Akár úgy is fogalmazhatnék, hogy a párom betört engem. Kialakult a hierarchia, ő az úr a háznál. Pedig nagyon makacs ember vagyok, úgyhogy rengeteget kellett változnom ahhoz, hogy ezt elfogadjam. Általában nem szeretem, ha nálam erősebb emberek vesznek körül, tőle viszont ezt is elviselem, sőt, kifejezetten jól érzem magam.

– Nagyon bízol benne.

– Maradéktalanul. Eddig soha, senkivel sem kerültem hasonló viszonyba. Rengeteget változtam, megnyugodtam, képes vagyok elfogadni dolgokat, anélkül, hogy beletörődnék. Neki egy év alatt sikerült elérnie, amiért én harminc évig harcoltam magammal.

– A buddhista út előtte, vagy utána kezdődött?

– Előtte. Egyre jobban érdekelt a feng shui, faltam az összes témába vágó könyvet. Egy időben kis túlzással az összes pénzem és időm erre fordítottam. Van egy pszichológus barátnőm, Riha Zsófia, aki feng shui szakértő is, s akit megkértem segítsen valóban elmélyedni a témában. Most a Kőrösi Csoma Sándor buddhista egyetemre járok.

Elindultam a buddhista úton – II. rész >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top