Aktuális

Oroszlán a Bika jegyében

Oroszlán Szonja nem vállal aktfotózást. Egy éve ugyanolyan megilletõdötten vette át a színészdiplomáját, mint nemrég lapunk Gundel különdíját, a "Sztár lett"-et. A két esemény között hihetetlen dolgok történtek vele.






A Valami Amerika óriási sikert hozott. Partnere a jelenetben Pély Barna
Sikerfilmben, a Valami Amerikában kapott sikerszerepet: a szexis, butuska Timit. Átvette Váradi Héditől Hófehérke hangszerepét, Walt Disney bájos rajzfilmjében. Bekopogtatott a Vígszínházba, és az megnyílt előtte. Megbeszéltük, hogy halálra esszük magunkat, mert üres gyomorral nem lehet jóízűt beszélgetni. Vidáman szállt ki az autójából. Nyurga tini, farmerban, fejébe húzott fehér vászonsapkában. Bokszedzésről jött, farkaséhes. Kihozták a májgombóclevest. Nekiestünk.


Szoktál levest főzni?

– Szégyellem, nem tudok főzni.

Ezért javasoltad, hogy üljünk be valahová?





– Nem jártál volna jól, ha én főzöm a kaját. A múltkor is feltettem a wok-ban egy kis olajat, közben kiszaladtam zuhanyozni, és mire visszaértem, nem láttam a füsttől. Közelébe nem szabad mennem a konyhának. Erre, mit tesz a sors: felkértek főzőcskézni egy tévéműsorban. Hiába szabadkoztam, hogy ehhez nem értek, befogtak szeletelni a hozzávalókat. Mi történt? Majdnem levágtam az ujjamat a főzőműsor kellős közepén. Folyt a vérem, míg jókat derültek rajta, mert azt hitték poénkodom.

Jöhet a következő fogás. Mit rendeltél?

– Pulykamellet, rockforttal töltve, petrezselymes krumplival. És kovászos uborkát! Imádom! Akár a nagyi főztjét. Hétvégeken Apu megy hozzá kis dobozokkal és hozza nekünk a házi kosztot. Nem tudom mitől van, de semmi nem fogható a nagymamám főztjéhez. A rakott kelje isteni, naponta megenném. Sajnos, nagyon szeretek enni és nem keveset. Éjszaka is kijárok a hűtőszekrényre. Most a tökmagra kaptam rá – rettenetesen hizlal –, ebből együltemben felfalok fél kilót a tévé előtt.

Jó neked, nem látszik rajtad.

– Látszana, ha nem edzenék. Az ökölvívás a legjobb zsírégető. Nagyon kiveszi az erőt, az első öt perc után már folyik rólam a víz, ezt szeretem benne. Növeli az állóképességet, ráadásul szálkásít, vagyis gyönyörű izmokat csinál.





Meglepődne, aki rád támadna a sötét utcán. Behúznál egyet neki.

– Rögtön el is törne a kezem. Nem azért bokszolok, hogy verekedjem, de önvédelemre talán az is elég, ha képes vagyok elhajolni az ütés elől. Ezt is gyakoroljuk az edzőmmel, aki néha nekem húz be egyet, ha lankad a figyelmem. Sosem erősen, de megérzi az ember, ha belemegy egy ütésbe.

Desszertet nem kértél. Miért?

– Degeszre zabáltam maga, nem fér belém. Ritkán eszem édességet, csak ha rám jön. Ilyenkor a Közértben felvásárolok egy halom sütemény, csokoládét, és otthon nekiesem. Rég volt ilyen rohamom. Nyár közepén esedékes.

Burokban születtél. Egy éve híredet sem hallottuk, ma ismer az egész ország.

– Azért nem volt ez olyan egyszerű. Bár kicsi korom óta tanultam táncolni, énekelni, és mivel édesapám zenész, színházi közegben nőttem fel, mégsem akartam színész lenni. Próbaszerencse alapon jelentkeztem a színművészetire, miközben egy verset nem tudtam elmondani. Magam sem értem, hogyan jutottam be és az első két évet passzív megfigyelőként ültem végig. A tanáraim azt hitték lusta vagyok, nekem pedig fogalmam sem volt arról, hogy jó színész lennék, vagy rossz. Ezért ösztöndíjjal kimentem New Yorkba, ahol elvégeztem egy drámai akadémia intenzív nyári kurzusát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top