Aktuális

Öröm, hogy anyává válhattam

Most is magam elõtt látom, milyen elszánt pillantást vetett ellenfelére a teniszpályán Temesvári Andrea élsportoló korában. Mostanra eltûnt a tekintetébõl a keménység: még a szeme is nevet, amikor a kislányára néz. Az egykori bajnoknõ élete már nem a versenyrõl, nem a gyõzelemrõl, hanem a családról: lányáról, férjérõl és születendõ gyermekérõl szól.





Kislányod, Timi egyéves múlt, és hamarosan megszületik a kistestvére. Gondoltad volna, amikor régebben a jövődet tervezgetted, hogy kétgyerekes anya leszel?

  Ezt csak remélni mertem… A családalapításra már a sportolói pályafutásom során is nagyon vágytam, többször eszembe jutott, milyen jó lenne anyának lenni. Akkoriban azonban még egy kapcsolatot is nehéz volt normálisan működtetni, a gyermekszülés pedig csak álom volt.

Nagyon bíztam benne, hogy amikor majd abbahagyom a versenysportolást, és mellettem lesz végre a nagy Ő, az igazi társam, testi-lelki párom, akkor majd gyermekeink is születnek.


Így hát igazán kerek történet a tiéd?

– Igen, bár így, érettebb fejjel azt mondom, néhány dolgot talán másképp kellett volna csinálnom a múltban. Vagy legalábbis ma másképpen csinálnám.






Például mit?


– Sok nő problémája, hogy nem lép ki a megfelelő időben egy párkapcsolatból. Ezzel én is így voltam néhányszor. Most már, kicsit bölcsebben, úgy látom, nem kellett volna annyit tétováznom.

 
Pedig elég határozottnak látszol. Azt gondolnám, akkor is picit tartottak tőled, a csinos, önálló, sikeres nőtől a férfiak, amikor még egyedülálló voltál.

– Jól gondolod, kevesen mertek közeledni, sokan megijedtek tőlem, pedig mindig közvetlen voltam az emberekkel. Mivel nem vagyok kezdeményező típus, talán sok kapcsolat esélye az első pillanatban elúszott azon, hogy a férfi tartott tőlem, én pedig “eleresztettem”, nem nyomultam.






Ezek szerint a férjed, Visontai Csongor nem tartozik az ijedős férfiak közé, hanem rögtön randira hívott.

– Négy évvel ezelőtt, egy tenisz-rendezvényen ismerkedtünk meg, és nagyon nagy rokonszenv alakult ki köztünk. Csongor nem olyan típus, aki odamegy és letarolja az embert a szövegével, és hát én sem. Aznap estére hivatalosak voltunk a fogadásra, és mondtam neki: jó, hogy ott lesz, legalább tudunk beszélgetni egy kicsit! Végül mégsem jött el. Utólag bevallotta, nem hitte el, hogy komolyan kíváncsi vagyok rá, azt gondolta, csak udvariasságból hívtam. Másnap szerencsére folytatódott a rendezvény, és viccesen mondtam neki, a távolmaradásával fekete pontot szerzett nálam. Szerintem akkor érezte először, hogy komolyan érdeklődöm iránta.






Szabad voltál?


– Nem sokkal korábban zártam le egy hosszú kapcsolatot. Azt éreztem a szakítás után, hogy egyedül akarok lenni, levegőre van szükségem, hogy átgondolhassam az életemet. Talán ezért is volt olyan furcsa, hogy annyira hirtelen megragadott Csongor személye, hogy hihetetlenül kíváncsi lettem rá – viszont különleges találkozás volt a miénk, ami annyira felkavart és mély érzelmeket ébresztett bennem, hogy tudtam: valamit lépni kell, mert ilyesmi csak ritkán fordul elő egy ember életében. Szerencsére ő is ezt érezte, és elhívott kávézni. Öt órát ültünk a kávézóban, és úgy éreztük, mintha évek óta ismernénk egymást. Néhány hónappal később már együtt laktunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top