Ezo

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják februárban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: a “nem kellek” érzése
Ami a megoldást hozza: adni
Ami megszületik: valóra vált álom

Igazából szerelem - februári szerelmi előrejelzés

1. lap: a “nem kellek” érzése

Talán senki nincs, aki egy-egy szerelmi csalódás kapcsán meg ne tapasztalta volna a lesújtó érzést, amely abból a gondolatból fakad, hogy íme, itt egy ember, akit mélységesen szeretek, ám mégsem kellek neki. Elutasít engem, eltávolodik tőlem, a viselkedésével és a szavaival is bánt, bár valószínűleg nem szándékosan.

Ilyenkor úgy tűnik, a “nem kellek” érzését a partnerünk váltja ki, ám a jó hír az, hogy nem, nem így van. Az érzés kiskorunkban ivódott belénk, és azóta is rögzült, régi mintaként olyan eseményeket hívunk vele az életünkbe, amelyek látszólagos igazságát bizonyítják. Tehát ha magamból kitakarítom ezt a gondolatot, akkor megszűnnek az általa megteremtett események.

A “nem kellek” érzése akkor ver gyökeret bennünk, amikor úgy érezzük, a szüleink nem szeretnek bennünket, ezért bizonyára nem is kellünk nekik. Biztosan te is ismersz olyan embereket, akik már valamilyen módszerrel fel is göngyölítették a múlt történéseit, és kiderült, hogy valóban nem várt gyerekek voltak, vagy pedig lány helyett fiút, fiú helyett lányt szerettek volna a szüleik.

Ilyenkor azonban annyi történik, hogy tiszta, érzékeny gyermekként egyszerűen átvesszük a szüleink félelmét, fájdalmát és bűntudatát, és ezt fordítjuk úgy, hogy nem kellünk és nem szeretnek minket. Ha egy férfi vagy nő nem akar gyermeket, annak a mélyén az rejlik, hogy attól fél, szülőként nem fog tudni helytállni. És amikor a gyermek megszületik, ez a félelem legtöbbször olyanná alakítja a történéseket, hogy be is igazolódjon. A szülő egyre erősebben érzi, hogy nem felel meg a saját elvárásainak, ez pedig folyamatos fájdalmat és bűntudatot okoz. Ami persze a legritkább esetben tudatosul.

Ha te is ebben nőttél fel, akkor valószínűleg sok olyan helyzetet tapasztaltál már meg, amiben azt élted át, hogy nem szeretnek és nem kellesz. A furcsa ebben az, hogy nagy valószínűséggel a partnered ugyanezt érezte, hiszen a kapcsolatainkban többnyire hasonlóan érzünk, csak másképpen reagálunk ugyanarra az érzésre. Talán te egyre inkább ragaszkodtál volna hozzá, ő pedig egyre hátrébb lépett. Még akkor is megérzi rászoruló hozzáállásodat, ha a viselkedésed közvetlenül nem tükrözi ezt. Mivel ő maga is vágyik a mély kapcsolódásra, ugyanakkor fél is tőle, egyre inkább elutasítja az egész helyzetet. A “nem kellek” érzése benne is dolgozik, ám nem tud róla, ezért elutasítással reagál rá.

Amikor mindezt elkezded tisztán látni, lassan megszületik benned annak a lehetősége, hogy megbocsásd a szüleidnek, a partnereidnek és magadnak az eddig történteket. Felismered, hogy mindez egy tudattalan minta volt, és a megbocsátással elkezd meggyógyulni. Februárban jól láthatóvá válik számodra ez a minta vagy a saját életedben, vagy olyanokéban, akik közel állnak hozzád. Bárkiről is legyen szó, a feladatod nem az, hogy további bűntudatot érezz vagy ébressz, hanem az, hogy elfogadj és megbocsáss. Ez fogja feloldani a régi mintát, és lehetővé tenni számodra, hogy egyre boldogabb párkapcsolatban élj.

2. lap: adni

Adni és kapni ugyanaz – állítja A csodák tanítása, mivel a mindannyiunkat összekapcsoló egységből indul ki. E spirituális tanítás szerint a partnerem egy velem, tehát bármit adok neki, azt önmagamnak adom. Sőt bármit gondolok róla, azt önmagamról gondolom. Bárhogyan bánok vele, úgy bánok magammal is.

Ezért lehetséges az, hogy februárban a “nem kellek” érzésre a gyógyír az lesz, ha elkezdesz adni. Minél inkább azt érzed, hogy nem kellesz, és inkább kapni szeretnél, annál nagyobb szükség van arra, hogy adni kezdj. Ugyanis amikor adsz, akkor megnyitod magad a befogadásnak is.

Mi az, amit a leginkább kapni szeretnél valaki mástól? Fogalmazd ezt meg, majd kezdd el megadni magadnak vagy valakinek a környezetedben, akiről tudod, hogy örülne neki.

Mi az, amiből te magad éreznéd, hogy kellesz magadnak? Hogy fontos vagy magadnak? Amint elkezdesz adni, egyre növekszik benned az érzés, hogy fontos vagy. Növekszik benned az elégedettség, és egyre értékesebbnek és jelentőségteljesebbnek érzed az életedet, a létezésedet.

Február 14-ét nyugodtan a szeretet napjává nyilváníthatod, nem kell mindenképpen a párkapcsolathoz és a szerelemhez kapcsolni. Gondold végig, kik azok, akiket szeretsz, akik fontosak neked, és ajándékozd meg őket azzal, hogy ezt elmondod nekik. Magadról se feledkezz meg!

3. lap: valóra vált álom

Nézd meg a kártyát, és vizsgáld meg, mit látsz rajta: egy nő ül egy napsütötte réten, és éppen arról álmodozik, hogy egy férfi (esetleg a kedvese) megérkezik, és megajándékozza egy virágcsokorral. Olyan, mintha ez a kártya csak a szerelem és a párkapcsolat terén szőtt álmainkról szólna. Ám tudd, hogy itt sokkal többről van szó. Februárban gyakorlatilag bármely, számodra fontos álom valóra válhat. Gondolkozz most el egy kicsit: vajon melyek ezek? Tisztában vagy vele, mi az, amire szíved mélyéről vágysz? Ha igen, akkor észre fogod venni, amikor ez megtörténik veled. Ha nem, akkor talán itt az ideje, hogy számba vedd az álmaidat életed legfontosabb területein.

Ez azért is fontos, mert tudattalanul megszámlálhatatlan gondolatot keringetünk az elménkben arról, hogy mi az, amire vágyunk, és mi az, amitől félünk. Gyakran a kettő össze is keveredik. Talán úgy véled, egy porcikád sem kívánja, hogy a kedvesed elhagyjon, ám a szíved mélyén már régóta érzed, hogy nem vagy boldog ebben a kapcsolatban.

Amíg arra fókuszálsz, mi minden az, ami nem esik jól tőle, addig ezekből a dolgokból lesz egyre több, így elegendő muníciót gyűjthetsz annak bebizonyítására, hogy nem ő a megfelelő partner számodra, és a fájdalmas szakítás előbb-utóbb bekövetkezik. Ha ehelyett inkább arra kezdesz el figyelni, hogy mi az, amit egy ideális párkapcsolatban meg akarsz tapasztalni, akkor ezekből a dolgokból lesz több, és a kapcsolatotok észrevétlenül átalakul. Vagy újra boldogok lesztek együtt, vagy gyengéden és szeretetteljesen el tudjátok engedni egymást.

Nyisd meg hát magad álmaid megvalósulásának most azzal, hogy elkezdesz adni önmagadnak és másoknak is. Így tágul benned és körülötted a tér, így lesz helye mindannak, ami már oly régóta szeretne megérkezni hozzád!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top