Ezo

Mit vonzol az életedbe? Érzelmeid és a vonzás törvénye

Mit is vonzol az életedbe? Azt, amire vágysz, netán amitől félsz? Vagy azt, amire gondolsz? Azt mondod, nem működik? Mit kell tudnod a vonzás törvényéről, hogy te is a lehető legjobban működtesd? Azt tapasztalom, sokan félreértik a vonzás törvényének működését, ezért szeretnék néhány félreértést eloszlatni vele kapcsolatban.

Nem azt vonzod magadhoz, amire vágysz

A vágyak ösztönzőleg hatnak ránk, de aki megreked a vágyódás szintjén, annak a vágya is nehezen válik valóra. A vágy esetében hajlamosak vagyunk a hiány állapotából szemlélni életünket: arra fókuszálunk, mi az, ami nincs meg számunkra, és ez sokszor a kielégületlenség érzésével párosul.

Mivel ezek az érzések akadályokat képeznek bennünk, akkor tesszük a legtöbbet önmagunkért, ha a hiány helyett a bőségre tekintünk: melyek azok a dolgok, amelyek gazdagítják életünket? Aki hajlamos a “negatív szemüveg” használatára, annak érdemes minden nap összeírnia a pozitív, kellemes szituációkat, tapasztalatokat. Így idővel könnyedén megtapasztalhatjuk, hogy vágyunk tárgya egyszer csak megjelenik életünkben.

Mit vonzol az életedbe? Érzelmeid és a vonzás törvénye

 Nem azt vonzod magadhoz, amire gondolsz

A gondolat önmagában kevés. A gondolat mögött meghúzódhat olyan tudatalatti, elfojtott érzelem, amely gátakat képez bennünk. A tudatos szinten lévő gondolat csak a jéghegy csúcsa, és valójában a tudat alatti érzelem irányít minket életünkben. Nem látszódik, és nem gondolunk rá, pont ezért nehéz felfedezni.

Nekem egyszer egy kedves barátom azt mondta, minden gondolatomra jusson 10 érzelmem. Igen, én is hajlamos voltam túlagyalni dolgokat. Ha a gondolataid helyett mától érzelmeidre helyezed a hangsúlyt, sok jelenleg nehéz élethelyzeted megoldódhat.

És nem is azt, amitől félsz.

Részletek a Lélekmozaikok blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top