Ezo

20 idézet a szeretetről a világ nagy spirituális tanítóitól

Közeleg a karácsony, amikor a legtöbbször hangzik el az évben, hogy "szeressük egymást, gyerekek". De belegondolunk tényleg, hogy mit jelent igazán szeretni, nem csak a szeretet ünnepén?

A világ nagy tanítóit hívtam segítségül, hogy az emberi kapcsolatok, az önismeret és a szeretet témakörében kibogozzák a szálakat. A mai világban spirituális tanítónak nem azokat az embereket nevezzük, akik majd jól megmondják nekünk, mit és hogyan kell tennünk, és akiknek az útmutatásait vakon követnünk kellene. Ha megfigyeljük, mindannyian csupán tanácsolnak, figyelmet hívnak fel, megmutatják, hogyan kell megismerkednünk saját magunkkal ahhoz, hogy ráébredjünk: a tanítókat nem kívülről kell várnunk, hanem a saját bensőnkben felfedeznünk.

Minden válasz a vágyainkra bennünk van. Így a karácsonyi időszakban is, amikor annyira szeretnénk, hogy szeressenek, szeretnénk, ha a környezetünkben béke és harmónia lenne, nem a családtagjainktól és a barátainktól kell elvárnunk azt, hogy elhozzák ezt a mi ünnepünkbe. Azt se felejtsük el, hogy ehhez nem csak másokat, hanem elsősorban magunkat kell elfogadnunk és szeretnünk.

Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik

A szeretet annak a képessége, hogy megengedem azoknak, akik fontosak számomra, hogy olyanok legyenek, amilyenek lenni szeretnének, függetlenül attól, hogy az engem boldoggá tesz vagy sem. (Dr. Wayne Dyer)

***

A szeretet sosem megy sehová belőlünk, csak elveszítjük a vele való kapcsolatot. (Byron Katie)

***

Amikor táncolsz, nem az a célod, hogy egy bizonyos pontra megérkezz a táncparketten, hanem hogy minden lépést élvezz, míg odaérsz. (Dr. Wayne Dyer)

***

Ha búcsút mondasz régi terveidnek, az elméd azon nyomban megtelik új lehetőségekkel. (Byron Katie)

Nem azzal lelsz lelki békére, ha átrendezed életkörülményeidet, hanem ha fölismered, hogy ki is vagy valójában, a legmélyebb szinten. (Eckhart Tolle)

***

Semmit sem kell birtokolnod ahhoz, hogy bőségben érezhesd magad, ha viszont folyamatosan így érzel, akkor szinte bizonyos, hogy dolgok érkeznek az életedbe. A bőség csak azokhoz áramlik, akiknek az már megvan. Ez szinte igazságtalanságnak hangzik, pedig természetesen nem az, hanem: egyetemes törvény. A bőség és az ínség is belső állapot, ami aztán a valóságodként jelenik meg. (Eckhart Tolle)

***

Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik. (Dalai láma)

***

Minden jó emberi kapcsolat a kölcsönösen kinyilvánított együttérzésen és szereteten alapszik. Erre épül a boldogság. (Dalai láma)

Ami megtörtént, az megtörtént, a múltnak ezzel vége. Most már módodban áll úgy bánni magaddal, amint szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Louis L. Hay)

***

Az élet csak arra vár, hogy megnyíljunk csodái előtt, hogy érdemesnek érezzük magunkat mindarra a jóra, amelyet számunkra tartogat. (Louis L. Hay)

***

Bármit is akarsz az életben, azért akarod, mert szereted. Gondolkozz ezen egy pillanatig. Nem akarsz olyan dolgokat, amiket nem szeretsz, ugye? Minden ember csak azt akarja, amit szeret. (Rhonda Byrne)

***

Mindannyian kaptunk már segítséget, támogatást vagy útmutatást más emberektől életünk valamely időszakában – amikor a legnagyobb szükségünk volt rá. Néha elég, ha valaki mellettünk áll, biztat, vagy egyszerűen csak jókor van jó helyen, hogy megváltoztassa életünk irányát. Aztán minden megy tovább, mi pedig hajlamosak vagyunk elfelejteni azt az embert, aki valaha oly mélyen megérintett bennünket, és megváltoztatta az egész jövőnket. (Rhonda Byrne)

A szeretet sok titka kívül marad az emberek figyelmén. Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára. Először meg kell tanulnod magadat szeretni, csak azután tudsz másokat szeretni. Többnyire mindez magától értetődőnek tűnik! Miért nem eszerint élünk?! (Deepak Chopra)

***

A vágyaknak különleges helyük van szívünkben, mert bár mindegyikünk sok-sok vágyat dédelget élete során, régi vágyainkat úgy dobjuk el, mintha sosem léteztek volna. A vágyakozásnak sosincs vége, függetlenül attól, hány kívánságunk teljesedett be, s ugyanakkor egyik sem tart elég sokáig ahhoz, hogy leszoktasson a vágyakozásról. (Deepak Chopra)

***

Boldogságot teremt, ahogy a másik emberre nézel, mosolyogsz, és másokról gondoskodsz. Az igazi öröm nem függ sem vagyontól, sem hírnévtől. (Thich Nhat Hanh)

***

A remény fontos, mert lehet, hogy a jelenlegi pillanatot nehéz elviselni. Ha hisszük, hogy a holnap jobb lesz, a ma viszontagságait is el tudjuk viselni. (Thich Nhat Hanh)

***

Sokan közülünk úgy járják életük útját, hogy nincsenek tudatában a lépteiknek. Mivel azt hisszük, hogy a boldogság nem itt, hanem a jövőben vár ránk, megszoktuk, hogy folyton rohanjunk. Ezért olyan fontos, hogy időnként megálljunk. (Thich Nhat Hanh)

Kitáncolhatsz merészen az élet színpadára, és élhetsz kedved szerint, vagy megülhetsz a fal mentén, megbújva a félelem és kishitűség árnyékában. (Oprah Winfrey)

***

Az igazság az, hogy ha azt tesszük, amihez kedvünk van (a sorozatgyilkossághoz hasonló tevékenységeket kivéve), azzal nemcsak magunknak szerzünk örömet, hanem másoknak is. A végén úgyis csak azt akarjuk csinálni, ami tetszik. És azok inspirálnak minket, akik így élik az életüket (vagy ha különösen feszültek vagyunk, felbosszantanak bennünket.) (John C. Parkin)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top