Ezo

12 leggyakoribb álom és azok jelentései

Az álmok világa egy titokzatos dimenzió, sokan hiszik, hogy a tudatalatti üzeneteiről van szó, az álmokba csomagolt információ kibontásával pedig megérthetjük, mit üzen a belső én. Jöjjön most a 12 leggyakoribb álom és azok jelentései.

1. Üldözés – Valamire figyelnünk kell

Sokak álmát keserítik meg az üldözéses képkockák, szorongást és félelmet generálnak. Aki szeretné megfejteni a jelentésüket, az gondolkodjon el azon, hogy mi lehet az a dolog az életében, ami elöl elmenekül, vagy aminek nem szentel kellő figyelmet, de kellene.

12 leggyakoribb álom és azok jelentései

2. Emberek – Az én jellegzetességei

Az álomban megjelenő személyek, emberek az én különböző aspektusai. A megfejtendő álom iránymutatás lehet az álmodó számára, hogy személyiségének melyik része igényel nagyobb odafigyelést. Ha egy meghatározott személy az álom főszereplője, az egy belső, személyes témakörre mutat rá, amin dolgozni kell.

3. Ház – Az álmodó otthona

Az álmokban megjelenő ház az álmodó tudatát szimbolizálja, a ház sok szobája, az emeletek mind mind a psziché egyes területeit jelölik. A pince például valami olyat jelölhet az álmodó életében, ami el van rejtve a mélyben, amivel nem akar foglalkozni, ami nem kap kellő figyelmet; a hálószoba intim gondolatokat, érzelmeket, emlékeket jelölhet. A ház többi részelte, a színek, a pezsgés, a csend mind segítenek abban, hogy az álmodó közelebb kerüljön az üzenethez.

4. Étel – Tudás

Az étel a fizikai valóságban a testet élteti és táplálja, az álmok birodalmában azonban a lélek táplálásáról van szó. Az étellel álmodó ember lelke “éhezik”, szomjazza a tudást, új benyomásokra vágyik.

5. Iskola – Tanulás

Amikor az iskola, a tanterem, a dolgozatírás, a felelés az álom színtere, az mindig a tanulási folyamatot szimbolizálja. Az iskolával kapcsolatos álom jelentheti például azt, hogy valamit meg kell tanulni egy adott élethelyzetből – történjék az a múltban vagy a jelenben. Néha az álom azt üzeni, hogy önmagunkat kell levizsgáztatni.

6. Meztelenség – Őszinteség, nyitottság

Legyen bármennyire szemérmes, szégyellős az álmodó maga, az álomban megjelenő meztelenség mégis egy olyan életterületet, érzelmet, kérdést jelöl, amiben kontroll nélkül képes nyitott, odaadó, meztelen lenni.

7. Szex – Szexuális önkifejeződés, egyesülés, teremtés

A szexuális álmok az elnyomott, fel nem ismert, meg nem élt nemi vágyak, érzelmek szimbólumai lehetnek. Lehet, hogy az álmodó új intim kapcsolódásra vágyik, de lehet, hogy saját szexualitásában kell keresni a megoldást.

8. Közlekedési eszköz – Tapasztalat-és élményszerzés

A járművek azokat az élményeket szimbolizálják, amiket a való életben megélünk. Jelölhetik például azt, hogy mennyire van kezünkben az irányítás, hogyan vesszük be a kanyarokat, hogyan boldogulunk azon az útszakaszon, ahol éppen haladunk. Az álomba megjelenő jármű mérete, típusa, sebessége más-más üzenetet hordoz; a nagyméretű közlekedési eszköz szimbolizálhatja azt a szervezetet – például munkahelyet, közösséget, egyházat –, ami lehetővé tesz egy eseményt. A rendőrautó a fegyelem, a mentőautó a gyógyulás fontosságát jelöli.

9. Kisbaba – Valami új

Az álmokban felbukkanó kisbabák mindig az újdonságot jelölik. Lehet, hogy valami új ötlet, új kezdeményezés van kilátásban, vagy el kell indulni az új felé.

10. Halál – Változás

Az álmokban megjelenő halál bár sokakat megrémiszt, valójában “csak” változást jelöl. A változás jelölheti egy fejezet lezárulását, egy nagy ugrást egyik pontból a másikba. A változás hatása gyakran drámai hatással van az álmodó életére.

11. Állatok – Viselkedés

Az álmokban megjelenő állatok az álmodó viselkedésére, szokásokra, hétköznapi mintákra utalnak, megjelenésük rávilágíthat arra, hogy mely életterületet érdemes megvizsgálni. Az állat fajtája is árulkodik, minden állat sajátos viselkedésmintákkal rendelkezik – a tudatalatti így üzen.

12. Zuhanás – Kontroll, ébredés

A zuhanás azt a folyamatot jelöli, amikor az álmodó tudata eljut az ébredés állapotába. A zuhanó jellemzően nem ér földet, a becsapódás pillanatában megszakad az álom, vagy felébred. A zuhanás néha a kontrollvesztés állapotát is jelöli, amikor az álmodó valamely életterülete felett elvesztette az irányítást, vagy nem meri kiadni kezéből azt.

A többi álomról az Álomszótárunkban olvashatsz! Kattintsd ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top