Ezo

A te fejedben csakis te gondolkodhatsz

Mi mindent érhetsz el a gondolataid megváltoztatásával? A pozitív megerősítések használatával bármit. Nem is olyan nehéz átfordítani a gondolkodást, mint eddig hittük.

Naphosszat szidalmazzuk magunkat, lehülyézzük, kövérezzük, észrevétlenül válogatott sértéseket vágunk a saját fejünkhöz gondolatban. Ha egyszer fognánk magunkat és összeírnánk minden lekicsinylő, negatív gondolatot, ami egy nap alatt átsuhan rajtunk, megdöbbennénk, hány oldalt írnánk tele csak azzal, hogy mennyire elégedetlenek vagyunk azzal, akik vagyunk. És persze elégedetlenek vagyunk az életünkkel is. Nem jó a kapcsolat, amiben vagyunk, nem jó a munka, nem jó sehol sem lenni. Úgy igazán nem jó. Vannak pillanatok, amikor kicsit kisüt a nap, de alapvetően egy állandó negatív gömb vesz körül minket.

Milyen hatása van ennek?

Természetesen romboló. Negatív gondolatokkal telve a belső szűrőnk is negatívvá válik, azaz a kívülről érkező eseményeket is negatívnak fogjuk látni. Ahogy egyszer Wayne Dyer, a világhírű mester mesélte a saját gyerekkorából, amikor nevelőotthonba adták a szülei: neki ez szabadságot jelentett, szülőmentes övezetet, ahol azt csinál, amit akar, míg a mellette lévő kislánynak maga volt a világvége, hogy nevelőotthonban kell lennie. Az esemény ugyanaz: nevelőotthonba adták őket, ám a gondolataik két pólust képviselnek. Dyer szabadnak, a kislány rabnak érezte magát, amiből persze az lett, hogy ugyanaz a hely az egyiknek évekig tartó könnyed sétagaloppnak érződött, a másiknak pedig maga volt a pokol.

Hogy is van ez akkor?

Elég csupán a gondolatainkon változtatni, ez pedig hozza magával azt, hogy az életünk is egyre jobb lesz. A változtatás pedig nem hosszú és nehéz folyamat, hanem akár egyik pillanatról a másikra is végbe mehet. Louis Hay, az Éld az életed! könyv írója szerint a gondolataink tapasztalásokhoz vezetnek, ha negatív a gondolat, negatív a tapasztalás. Ki más lenne felelős a gondolatainkért, ha nem mi magunk. Ezt hívják megerősítésnek. Minden elgondolt gondolat megerősítés, legyen az pozitív vagy negatív. Csak rajtunk múlik, hogy a megerősítéseket hogyan használjuk ahhoz, hogy az élettapasztalataink sokkal szebbek legyenek.

A te fejedben csakis te gondolkodhatsz

Negatívból pozitívba

Tétje nincs, mert mi történhet, ha inkább elkezdjük a pozitív megerősítéseket mondogatni magunknak ahelyett, hogy a negatív gondolataink körül forognánk? Maximum annyi, hogy jobban érezzük magunkat és rózsásabbnak látjuk a világot. Ez pedig nem is lenne olyan rossz következmény, igaz? Nemrég jött velem szembe – a netes szörfözés már csak ilyen – Louis Hay hanganyaga, amiben a pozitív megerősítések hatásáról beszél, és segítséget is nyújt, hogy ne egyedül kelljen kitalálnom, mit mondogassak magamnak. Mindegyiket naponta legalább egyszer kell elmondani, persze a legjobb fennhangon, de ha nem egyedül vagyunk a tükörrel szemben, akkor magunkban elgondolva is olyan hatással lesz egy hét múlva, ami csupa jó változást hoz a magunkkal és a világgal való hozzáállásunkban, kapcsolatunkban. Egy próbát megér, vesztenivaló nincs, elő a szép, új gondolatokkal! Íme Louis Hay 20 megerősítése, napi használatra. Mert a te fejedben csakis te gondolkodhatsz. 

  1. Méltó vagyok a saját szeretetemre.
  2. A saját lábamon állok, elfogadom és használom a saját erőmet.
  3. Becsülöm azt, aki vagyok.
  4. Várakozón nézek minden új óra elébe.
  5. Az élet minden lehetséges módon támogat engem.
  6. Pontosan úgy szeretem magam, ahogy vagyok.
  7. Tisztelem magam.
  8. Az életben előttem álló változások mind pozitívak, és én biztonságban vagyok.
  9. Mágnesként vonzom a pénzt, a bőség minden formáját.
  10. Bárhol dolgozom, igazán jól megbecsülnek és megfizetnek.
  11. Megnyílik a határtalan bőség számomra.
  12. Az élet minden igényemet kielégíti.
  13. A bőség szabadon áramlik rajtam keresztül.
  14. A legjobbat érdemlem és a legjobbat fogadom el, most.
  15. Tisztán gondolkodom és könnyedén fejezem ki magam.
  16. A bennem rejlő lehetőségek végtelenek.
  17. Csak egészséges kapcsolatokat vonzok az életembe.
  18. Megérdemlem, hogy sikeres karrierem legyen, és el is fogadom azt, most.
  19. Minden félelmet és kétséget elengedek, az életem egyszerűvé és könnyűvé válik.
  20. Szép vagyok és mindenki szeret.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top