Ezo

Kérdezd a tarot-kártyát! – 9. rész

Sorozatunkban szakértőnk, Székelyhidi Ágnes a tarot-kártya lapjait mutatja be, elmagyarázza, hogy mit rejtenek a rajtuk látható képek, a hozzájuk kapcsolódó ősi mítoszok, legendák, és ha kihúzzuk őket, mit jelentenek, milyen energiákat, történéseket képesek bevonzani az életünkbe. A kilencedik részben a Csillagot és a Holdat mutatjuk be.

A tarot nem más, mint az időtlen bölcsesség képi ábrázolása. Ez a mondat igazán tömény, esszenciálisan mutat rá arra, hogy:
– a tarot időtlen = nemcsak régi, hanem időtálló is;
– a tarot bölcs = olyan tanácsokat ad, amelyek nem kioktatnak, hanem utat mutatnak;
– a tarot képi ábrázolás = nekünk már könnyebb dolgunk van, mert minden lapon képek segítik az asszociációt, a régi időkben ugyanis a kártyalapokon csak jelek, szimbólumok, illetve hieroglifák voltak. Ezek megtanulása hosszú éveket vett igénybe. Természetesen ma sem gyorstalpaló a tarot elsajátítása, aki időt, energiát szán rá, annak egy csodás világ nyílik meg. És most nézzük a következő két Nagy Arkánumot:

XVII. CSILLAG

Kérdezd a tarot-kártyát! - 9. rész

Archetípusa: a Remény
Pszichológiai értelmezés: Az ember felfogja, hogy van vezérlő csillaga, ami az isteni világ képviselője.
Spirituális értelmezés: A szellem égi szférákba emelkedik.

Jelentése általános értelemben: A Csillag kártyalapon egy meztelen női alak azt szimbolizálja, hogy ő leplezetlen és tiszta, nincs mit titkolnia, nincs takargatnivalója. Két korsóból önti a vizet. Egyiket vissza a tóba, a másikkal a földet öntözi. Az elsőt áldozatképpen, a másodikat a vágyai teljesüléséért teszi. A kártyalap azt jelenti, hogy a Kérdezőnek nagy vágya teljesül, ha hajlandó áldozatot hozni érte. Az első lépés, hogy pontosítsa, mi a nagy vágya! A kártyán több csillag látható, de van egy nagy, fényes. Ez szimbolizálja a nagy vágyát, amiért áldozatot kell hozni. Ennek nem kell erején felüli, óriási áldozatnak lenni. Elég, ha az áldozat tudatos. Ez a tudatosság adja meg az igazi értékét. Az áldozat, a lemondás bármi lehet. Egészen apró dolog is: rossz szokás vagy jótékonykodás stb.

Jelentése szerelmi kérdésben: Szerelmi kérdésben a Csillag nagyon biztató lap. Azt mutatja, hogy a Kérdező vágya teljesül 3 hónapon belül. De csak akkor, ha hajlandó valamilyen áldozatot hozni. Bizalom, bizakodás, siker, remény és intuíció hatja át a helyzetet. Kétkedésmentes hozzáállás szükséges. A Kérdező jogosan reménykedik egy pozitív fordulatban. Abban az esetben, ha egy beteljesült kapcsolatról van szó, a folytatás szépnek ígérkezik. Ha a szerelem még a kezdeti szakaszban áll, bizakodásra ad okot a Csillag. De áldozatot vár el.

Jelentése anyagi kérdésben: Pénzügyi téren kedvező folyamatokat ígér a Csillag kártya, de arra hívja fel a figyelmet, hogy áldozatot kell hozni. Az adakozás, jótékonykodás időszerű. A Kérdező 3 hónapon belül tegyen valami ilyen irányú lépést! Ősi törvény, hogy csak azzal bőkezű a sors, aki önmaga is bőkezű. Amennyiben a Kérdező képes és hajlandó erre, megszűnnek az anyagi gondjai. Az áldozat bármi lehet. A lényeg maga gesztus. El ne mulassza!

Jelentése munkakérdésben: Ha munkát keres a Kérdező, akkor ez a lap bizakodásra ad okot. De áldozat nélkül nem lesz teljes a siker. Valamin változtatnia kell. Lehet, hogy másfelé is keresgélnie kell. Lehet, hogy pénzt kell áldoznia arra, hogy valaki átnézze az önéletrajzát. Amennyiben van már munkája a Kérdezőnek, valami áldozatot kell hoznia azért, hogy megtartsa, illetve jobbítsa a munkáját. Ez az áldozat lehet egy kicsivel több odafigyelés, ami a kollégák felé irányul. A kedvesség és a segítőkészség most a legokosabb “stratégia”.

Jelentése tanulmányi kérdésben: Sikerek várhatóak tanulás terén. A Kérdező legyen tiszta, őszinte, és hozzon áldozatot 3 hónapon belül! Az áldozat nemcsak azt jelenti, hogy szorgalmasan tanuljon, hanem azt is, hogy segítse társait! A Csillag kártyalap felhívja a figyelmet a céltudatosságra. Hiszen azt jelenti, hogy elengedhetetlen, hogy kövesse vezérlő csillagát. Vagyis emlékeztetnie kell önmagát arra, hogy miért vágott bele a tanulásba, mit akart elérni. Jogosan reménykedhet kedvező eredményekben, hiszen ez a lap maga a remény.

Jelentése egészségi kérdésben: Nincs gyógyulás áldozathozatal nélkül – üzeni a Csillag lapja. Ha a Kérdező beteg, akkor muszáj valamiről lemondania, valamin változtatnia, ha valóban meg akar gyógyulni. Ez akkor is igaz, ha nem a Kérdező betegeskedik, hanem egy hozzátartozója, akire a kérdés vonatkozik. Amennyiben egészséges a Kérdező, nem árt a tisztaságra törekedni azért, hogy így is maradjon.

Jelentése családi kérdésben: A Csillag kártyalap óva int közönytől és halogatástól. Családi és/vagy ingatlanügyekben van ok bizakodásra, de csak abban az esetben, ha bizalommal és derűsen áll a dologhoz. A meztelenség azt jelenti, hogy nem kell semmit leplezni. Szóval nyílt lapokkal célszerű “játszani”, miközben áldozatot kell hozni, ha sikerre vágyik.

XVIII.  HOLD

Kérdezd a tarot-kártyát! - 9. rész

Archetípusa: az Éjszaka
Pszichológiai értelmezés: Az ember előtt megnyílik a lunáris asztrál világ.
Spirituális értelmezés: A szellem égi szférákba emelkedik.

Jelentése általános értelemben: A Hold kártyalapon éjszakai égbolt látszik Holddal, és a Hold mögött a Nap sugárzik. A kártya mindig minden helyzetben azt tanácsolja, hogy a Kérdező várjon, amíg a Hold mögül előbújik a Nap, és egyértelműen megvilágítja az utat, ami előre a messzibe visz. Az a megnyugtató üzenet, hogy most az idő a Kérdezőnek dolgozik. Nem kell sietnie, nem kell azonnal döntenie, sőt az a feladata, hogy húzza az időt. Amennyiben elhamarkodottan dönt, koraszülött, azaz életképtelen lesz a döntése. Ha elkeseredne, mert nem látja az alagút végén a fényt, akkor gondoljon arra, hogy ez nem azért van, mert messze van, hanem azért, mert előtte lesz egy kanyar!

Jelentése szerelmi kérdésben: Időhúzásra van szüksége a Kérdezőnek. Most nem szabad döntenie, mert még nem lát minden részletet. A Hold olyan helyzetet mutat, ami homályos. Éppen ezért nem lehetséges a tisztánlátás. Valószínűleg érzelmek, sértettség és csalódás is nehezítik azt, hogy a Kérdező okosan döntsön. Minden maradjon úgy, ahogy eddig volt! Ne változtasson! Közben ne morogjon, hanem figyeljen és várjon! A féltékenység, a türelmetlenség és a félelem a legrosszabb tanácsadók.

Jelentése anyagi kérdésben: A Hold nem a legkellemesebb lap, ha pénzről van szó. Biztos, hogy a Kérdező a türelme végén jár. Mégis várnia kell még. Tudatosítsa magában, hogy a kártyalap azt üzeni, hogy az idő neki dolgozik. Hagyja! Türelemre, kitartásra és hitre van most szüksége. Maradjon passzív, illetve csak a rutinszerű dolgokat folytassa!

Jelentése munkakérdésben: Ha van munkája a Kérdezőnek, akkor a Hold azt tanácsolja, hogy maradjon! Korai lenne most változtatnia. Szó szerint: “Még nem jött el az ideje.” Ha most áll fel, akkor nem fog új állást találni, egyfajta légüres térbe fog kerülni. Pont ezt kell elkerülnie. Ha munkát keres a Kérdező, akkor türelmesnek kell lennie, és várnia kell még. Nem sürgetheti a folyamatokat, amik benne és körülötte zajlanak. Tudnia kell, hogy az idő most neki dolgozik. A sors egy nagyszerű állást készít elő neki.

Jelentése tanulmányi kérdésben: A kitartás, a türelem és a hit fontosságát hangsúlyozza a Hold lapja, ha tanulásról van szó. A Kérdező most nem számíthat látványos eredményekre, mégis érdemes folytatnia. Sőt nagy sikerek lesznek, de csak később. Fel kell nőnie a Kérdezőnek: nem várhatja gyermeki toporzékolással, hogy mindenki elájuljon tőle, és vörös szőnyeggel várják őt.

Jelentése egészségi kérdésben: Ha beteg a Kérdező, akkor a Hold azt mutatja, hogy még türelmesnek kell lennie, nem jön olyan gyorsan a gyógyulás, mint ahogy szeretné. Gondoljon arra, hogy hány évig-évtizedig tartott, míg a betegség kialakult! A gyógyulás is éveket vehet igénybe. Bizakodnia kell, ha meg akar gyógyulni. Ha egészséges a Kérdező, akkor sok vizet kell innia nap mint nap. Kerülje az alkoholt!

Jelentése családi kérdésben: A Hold családi témában kellemes. Persze csak akkor, ha a Kérdező nem akar változtatni a jelen helyzeten. Ami most van, az tartósítható. De ha menekülni akar, akkor nincs itt az ideje. Nincs még itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Korai lenne, és biztosan fájdalmat okozna. Ingatlanügyekben sem mutat változást a Hold lapja. Érdemes várni, és kicsit későbbre halasztani az ilyen terveket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top