Ezo

Heti holdnaptár július 21-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

HÉTFŐ, július 21.: Pihenőnap. Fogászati tilalom van ma. A fogyó Hold most segíti a méregtelenítést és a fogyókúrázást. Szőrteleníteni és bőrt tisztítani ilyenkor tanácsos. A Bika jegy a szépítkezésben támogat: körömápolás és/vagy pakolások. A kertben a gyökérzöldségek felszedése és raktározása aktuális.

Heti holdnaptár július 14-től

KEDD, július 22.: Pihenőnap. A mai nap a tegnapihoz hasonló: ma is érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni, mert a fogyó Hold ezeknek kedvez, továbbá érdemes nekilátni a nagytakarításnak és a fémtárgyak tisztításának. Most gyorsabban haladhatunk minden ilyesmivel. A kertben a levélkártevők elleni védekezés időszerű.

SZERDA, július 23.: Pihenőnap. Továbbra is fogy a Hold, vagyis lehet fogyókúrázni és méregteleníteni. Időzítsük mára a nagytakarítást és a fémtárgyak tisztítását! A levegős Ikrek Hold miatt tanácsos ma hosszabban szellőztetni. A kertben ültessünk virágot!

CSÜTÖRTÖK, július 24.: Pihenőnap. Fodrászati tilalom van ma. 5:00-kor a Hold átlép a vizes Rák jelébe. Innentől aktuálissá válik a nagymosás, a locsolás, az öntözés. Érdemes most fűszernövényt ültetni, vízinövényeket telepíteni és a levélkártevők ellen védekezni.

PÉNTEK, július 25.: Pihenőnap. Még mindig fodrászati tilalom van érvényben. A fogyó Hold még mindig segít, ha méregteleníteni és fogyókúrázni akarunk. Méregtelenítés nélkül nem számíthatunk sikeres fogyókúrára. Ma is érdemes nagymosást rendezni, a kertben pedig fűszernövényt ültetni.

SZOMBAT, július 26.: Aktív nap. Az újhold előtti nap tele van tiltásokkal: fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben, viszont most a legjobb talpmasszőrhöz menni. A nagymosás még mindig aktuális.

VASÁRNAP, július 27.: Aktív nap. Újhold napján érdemes kicsit megállni, köszönteni az újholdat, és meditálni, böjtölni. Lehet ma sütni, hajat vágatni és/vagy a kertben metszeni. (Az újholdról részletesebben lejjebb.)

MAGABIZTOS ÚJHOLD

A magabiztosság a siker kulcsa: július 27-én a kora hajnali újhold erre világít rá. Az Oroszlán jelében együtt álló Nap és Hold új felismerésekhez segít hozzá mindenkit. A magabiztosság motivál, inspirál és új erőt ad. Erre ma alkalmunk nyílik, persze csak akkor, ha nyitottak vagyunk.

Az Oroszlán jel szimbolizálja a magabiztosság mellett az öntudatot, a hozzáértést, a kompetenciát, a nagyvonalúságot és az igényességet. A mai napon ezek az értékek új értelemmel lesznek átitatva, és fontossá válik, hogy figyeljenek ránk, hiszen az Oroszlán ugyanúgy központi szerepre vágyik, mint naprendszerünkben a Nap. Újholdkor nélkülözhetetlen, hogy ezek érvényre juthassanak.

Ráadásul ez az újhold azért is különleges, mert Jupiterrel, a nagy Szerencse bolygójával együtt fog állni. Jupiter nemcsak szerencsét hoz, hanem felnagyít mindent, amit érint. Ha ma pozitívak vagyunk, akkor azt, ha aggodalmaskodók, akkor azt nagyítja fel.

Az Oroszlánok vasárnap, a születésnapjuk környékén álljanak meg egy pillanatra, és találják ki, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. Az Oroszlánok egész évben most érezhetik a legintenzívebben, hogy az újhold milyen jótékony.
Az Oroszlánokon kívül a Kosok és a Nyilasok is élvezhetik az újhold áldásos hatását.

Ez az újhold vasárnap kora hajnalban lesz. Már előző nap érezteti hatását. Gyújtsunk halványzöld gyertyát, és kívánjunk! Azért halványzöld, mert az a rügy színe. Ugyanis amit ma elkezdünk, az növekedésnek indul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top