Ezo

Vakáció gyerekeknek csillagjegyek szerint

Nem is hinnénk, mennyi mindenre jó a horoszkóp! Igen, például arra, hogy kisilabizáljuk belőle, milyen nyaralási forma tetszene a gyerekünknek. Persze azért kérdezzük meg őt is, de ötlettárnak jó lehet.

A VÍZ szülöttei (RÁK, SKORPIÓ, HALAK)

Nem nehéz kitalálni, hogy őket a víz vonzza, tényleg. Ám csak a Skorpió sportos annyira, hogy naphosszat ússzon vagy evezzen, a másik kettő inkább álmodozik a parton. Mindhárom jegy erősen stresszgyűjtő alkat, ezért a pihenés szóljon a relaxálásról, lelassulásról, gőzkifújásról és ne feltétlenül az újabb izgalmak hajszolásáról. Lehetnek programok, kalandok, élmények persze, de mellette legyen ugyanolyan mennyiségben és minőségben helye a henyélésnek is. Lustaság fél egészség: náluk mindig! Kiváló helyszín a vidéki, természetközeli környezet, főleg a nyugisabb, eldugottabb részek. Nem kell luxus, és nem kell tömeg. Jól jön viszont egy jó könyv (vagy kettő) és egy kedves, régóta ismerős barát. Ne adjuk teljesen idegenek közé.

A FÖLD gyermekei (BIKA, SZŰZ, BAK)

Az első napok lazítása után mozgassuk be a gyereket: sportoltassuk, vigyük felfedezni múzeumba, gyerekprogramokra. Legyen sok-sok élmény. A Bak hamar felveszi a tempót, a másik kettő lassabban pörög fel, de fontos, hogy kizökkenést éljenek meg a hétköznapok monotonitásához képest. Náluk a más működés jelenti igazán a vakációt. Vezessünk be új napirendet, pl. korán keléssel, napi többszöri étkezéssel, és alakítsunk ki új szokásokat pl. mindent együtt csinálunk, vagy felcseréljük a házimunkák szereplőit. Ne hagyjuk a csemetét tanulni vagy az iskolával foglalkozni, igyekezzünk minél távolabb tartani őt a témától egészen augusztus végéig. Azt is kerüljük el, hogy csak felnőttek között töltse a szünetet. Legyen a szórakozásé és ne a kötelességteljesítésé a főszerep nyáron. Ettől lesz energikus és újra lelkes ősszel.

És mi a helyzet a Tűz és a Föld jegyűekkel? Tudd meg a Gyermekhoroszkóp blogról!

Vakáció gyerekeknek csillagjegyek szerint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top