Ezo

Heti holdnaptár június 23-tól

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, hogy a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlatos elkerülni...

HÉTFŐ június 23: Pihenőnap. Fogászati tilalom van ma. A fogyó Hold segíti most a méregtelenítést és a fogyókúrázást. A fogyó Hold aktuálissá teszi a szőrtelenítést és a bőrtisztítást. A Bika jegy a szépérzékünket erősíti. Csinosíthatjuk ma az otthonunkat. A kertben a gyökérkártevők ellen védekezhetünk eredményesen.

Heti holdnaptár június 23-tól

KEDD június 24: Pihenőnap. A mai nap a tegnapi naphoz hasonló: ma is érdemes fogyókúrázni, méregteleníteni, mert a fogyó Hold ezeknek kedvez. Ma sem szabad fogorvoshoz menni. Még most is aktuális a szőrtelenítés, a bőrtisztítás, és az otthonunk csinosítása, a kertben pedig a gyökérkártevők ellen védekezés.

SZERDA június 25: Pihenőnap. Kertimunka-tilalom van érvényben ma. Továbbra is lehet fogyókúrázni és méregteleníteni. Időzítsük mára a a fémtárgyak tisztítását és a nagytakarítást! Ezekkel gyorsan és látványosan haladhatunk. Egy hosszabb szellőztetés is javasolt most.

CSÜTÖRTÖK június 26: Pihenőnap. Újhold előtti napon a legjobb fogyókúrázni, méregteleníteni, nagytakarítani és a fém tárgyakat megtisztítani. Lehet, hogy ez mostanában nem olyan népszerű. De a régiek komolyan vették ezt. A kertben érdemes ma virágot ültetni, és a levélkártevők ellen védekezni.

PÉNTEK június 27: Pihenőnap. Újhold napján a legjobb meditálni, böjtölni és talpmasszőrhöz menni. A Rák jele víz elemi energia, ami a folyadékkal, teával való gyógyítást segíti. A víz aktuálissá teszi a locsolást, az öntözést és a nagymosást. Viszont fodrászati tilalom van érvényben. (Az újholdról részletesebben lejjebb.)

SZOMBAT június 28: Aktív nap. Ez a nap tele van tiltásokkal: fodrászati és kertimunka-tilalom van érvényben. Ellenben most a legjobb talpmasszőrhöz menni. A talpunkon az összes reflexpont megvan. Ezek stimulálása gyógyító hatású.

VASÁRNAP június 29: Aktív nap. A fodrászati tilalom még érvényben van. Csupa kertben végzendő munkának kedvez a Hold: fűszernövény-ültetés, fűnyírás, permetezés, sövénynyírás és vízi növények telepítése.

SZENTIMENTÁLIS ÚJHOLD

Június 27-én, pénteken a Rák jelében együtt áll a Nap és a Hold. Ezt az együttállást nevezzük újholdnak. Ilyenkor lezárul egy ciklus és elindul egy új. Jó, ha ilyenkor nyitottak vagyunk az újra. Képzeljük el, hogy a szemünk előtt van egy spaletta, amit szélesre tárunk minden előtt, ami új!

A Rák jel szimbolizálja a családot, a gondoskodást, az összetartást, a fogantatást, a gyermekvárást és a szentimentalizmusra való hajlamot. A Rák szülöttek a születésnapjuk környékén, a mai napon álljanak meg egy pillanatra, és döntsék el, hogy miben szeretnének megújulni! Az újhold igazi segítséget nyújt a külső-belső megújulásban. A Rákok egy évben egyszer érezhetik ilyen intenzíven, a saját bőrükön, hogy az újhold milyen jótékony.

A Rákok mellett a Skorpiók és a Halak is “lubickolhatnak” az újhold áldásában. Ez az újhold pénteken délelőtt 10:10-kor lesz. Közvetlenül előtte még fogy a Hold. Ekkor még lehet selejtezni, fogyókúrázni, méregteleníteni. De a műtéteket nem szabad erre a napra időzíteni.

Újhold után a növő Hold mindenben a növekedést támogatja. Emiatt lehet, hogy a fogyókúra már nem lesz annyira látványos, mint előtte. Víz jegyről lévén szó a folyadékbevitel sokat számít. Vagyis cukros, édes italok helyett igyunk citromos, mentás, gyömbéres forrásvizet! Ez segít a zsírlebontásban. Az egészség és a család mellett az ingatlanügyekben is kedvező a Rák újhold. Szó szerint új fordulat lehet. És ami a legfontosabb ma, hogy legyünk bátran szentimentálisak! Ne lepődjünk meg, ha viszonzást kapunk cserébe!

Heti holdnaptár június 23-tól

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top