Ezo

A szerencsés döntések hete

Végre fényesen ragyognak az égen a szerencse csillagai! Nekünk pedig "csak" annyi lesz a dolgunk a következő napokban, hogy felfedezzük és megragadjuk a lehetőségeket. R. Kövér Balázs, az NLC asztrológusa elemzi a heti csillagállásokat nektek!

“Olyan szerencsésnek érzem magam!” – gondoljuk sokszor, miközben fogalmunk sincs arról, hogy tényleg mennyire nagyon szerencsések vagyunk. Abban a pillanatban, hogy szerencsésnek érzed magad, vagy hogy hálát érzel a szerencsédért, az egész univerzum összefog annak az érdekében, hogy még több szerencséd legyen. A közhiedelemmel ellentétben a szerencse nem vak, és még csak nem is ahhoz vonzódik, aki nem érdemli meg. A szerencse – mint minden körülöttünk – egy energiaáramlás, amellyel lehet haladni, és persze lehet belőle kimaradni is. Ez a hét ahhoz kínál remek alkalmakat, hogy visszahelyezhesd magadat a jó szerencse áramlásába. Lássuk, hogyan!


Szerencsebolygók, ha kapcsolódnak…

A héten a két szerencsebolygó egy szextil fényszögben kapcsolódik egymáshoz, ez a fényszög pedig segít nekünk, ha akarjuk. Kezdjük a bolygókkal: A Vénusz a szeretet, a szépség, a szerelem és a harmónia mellett a szerencséért is felelős. Ő a kis szerencse bolygója, azaz a napi szerencséké. Azoké a véletleneké, amelyek a hétköznapjaidat teszik szebbé: amikor véletlenül eléred a buszt, véletlenül pont annyi pénz van nálad, véletlenül pont jó helyen vagy és véletlenül pont jókor vagy ott. Másik szerencsebolygónk a Jupiter, aki nem aprózza el, hiszen ő a nagy szerencsék felelőse. Igen, azoké az egész életet megváltoztató eseményeké, amelyek nem történnek naponta, és nem is csak pár perces, pár órás sikert jelentenek nekünk. Ilyenek az egész életünket megváltoztató véletlenek, amikor véletlenül pont meglátsz egy álláshirdetést, amikor véletlenül pont szembejön a nagy Ő, vagy amikor véletlenül pont tudod a választ a fődíjért feltett kérdésre a tévévetélkedőben (ahová szintén véletlenül kerültél). Ezeket a sorsfordító eseményeket előszeretettel küldi nekünk a Jupiter. A két szerencsebolygó mostani fényszögkapcsolatának hatására mindannyian minden szempontból és minden területünkön szerencsések lehetünk – ha teszünk érte!

A szerencse nem véletlen, a szerencse tudatosság

Lehetsz-e tudatosan szerencsés? Megtanulhatod-e a szerencsésséget? Van-e esélyed arra, hogy te magad irányítsd a szerencsédet? A válaszom talán meglepő lesz: igen, igen és igen. A szerencse tanulható, gyakorolható és fejleszthető. Igen, nyugodtan olvasd el még egyszer ezt a mondatot, mert lehet, hogy teljesen értelmetlennek tűnik, egymásnak ellentmondó szavak halmazának láthatód. Igen, valóban: a szerencsésségedet lehet gyakorolni. Hogy hogyan? Nagyon egyszerű: tudatosan. Többféle kutatás bizonyította már, hogy azok lesznek szerencsések, aki pozitívan gondolkodnak, a céljaikra koncentrálnak, nyitottak az új lehetőségekre és elfogadják a változást. Gondolj csak bele: a változásra való nyitottság és az újdonságok elfogadása nélkül mit ér a szerencséd? Semmit, hiszen ez csak észrevétlen lehetőség maradna. A szerencse megtanulása, gyakorlása és a fejlesztése nem varázslatokat jelent, nem a tévés jósműsorba kell betelefonálnod, hogy kinyissák számodra a szerencse ajtaját, és nem is amulettekre vagy talizmánokra van szükséged ehhez. Egyszerűen csak az szükségeltetik, hogy tudatosan változtass a magatartásodon, a szokásaidon és a reakcióidon. Hogy akkor mi köze mindehhez a bolygóknak vagy az asztrológiának? Nagyon egyszerű: ha összeteszed a tanult szerencsédet a bolygók által mutatott lehetőségek szerencséjével, máris visszatértél a jó szerencse áramlásába. Hiába fog össze mindkét szerencsebolygó érted, ha te nem vagy hajlandó észrevenni a lehetőséget, ha nem vagy hajlandó változtatni, ha nem tudod, mit szeretnél, vagy ha nem gondolod azt, hogy ez elérhető a számodra.


Szerencseedzés

A héten érdemes elkezdened erősítened a szerencsédet, hiszen a két szerencsebolygó támogató fényszöge megkönnyíti ezt a feladatot. Lássunk néhány szerencsegyakorlatot:

– Figyeld a gondolataidat. Amint másokat kezdesz el hibáztatni, vagy a sorsot okold valamiért, állítsd meg ezt a gondolatot, és tudatosítsd magadban: Teremtőerőd van, amellyel megoldhatod ezt a helyzetet. Mindegy, kinek a hibája, te meg tudod oldani.

– Vedd észre: Ha teremtőerőd van, akkor valamilyen módon ezt a helyzetet is te teremtetted. Vagy tudatosan, vagy akaratlanul. Lehet, hogy nem tettél semmit, csak hagytad, hogy sodródva a balszerencsével idáig juss. De ennek nem kell így maradnia. Állítsd meg a folyamatot, és indíts el egy pozitív teremtést.

– Használj néhányat ezek közül a szerencsemantrák közül: Szeretem magam. Szeretet és támogatás vesz körül. Bízom magamban. Szerencsés események történnek velem. Beengedem életembe a pozitív változásokat. Minden percben egyre jobban alakul a sorsom. – Ezek a mantrák segítenek a pozitív gondolkodásban és megállítják a fentebb említett negatív gondolatokat, és az ezek által létrehozott negatív teremtő spirált.

– Jelöld meg a céljaidat! A héten írd össze az összes célodat, amelyek a munkahelyeddel, a  karriereddel, a pénzügyekkel, az utazással, a családdal, a szerelemmel, a hobbiddal, a boldogságoddal és minden más, számodra fontos életterületeddel kapcsolatosak. Ne keverd össze ezt a listát a napi teendők listájával! Álmodj nagyot, és azokat a célokat írd le, amiket el szeretnél érni, legyenek bármilyen távoliak is. Ha pedig megvan a lista, szerkeszd meg ennek az időbontásos változatát: mit szeretnél elérni karácsonyra, egy év múlva, öt év múlva, tíz év múlva?

– Tegyél minden nap egy dolgot! Gyakran azzal rontjuk el a helyzetet, hogy összekeverjük a fontos és a sürgős teendőket. Ha folyamatosan csak azt teszed meg, ami a körmödre égett, ha folyamatosan csak a sürgős elintézendőkkel foglalkozol, akkor nem lesz időd a fontos teendőidre, azokra, amelyekkel valódi változást érhetnél el, de nincs határidejük, és senki sem kéri őket számon. Ezen a héten (és mostantól kezdve mindig) minden nap tegyél meg egy fontos dolgot. De egyet tegyél meg! Ne halogasd, és ne vállalj többet. Gondolj bele: egy év alatt ez 365 fontos dolog elintézését jelenti…

– Változtass! A változás gyakran ijesztő, hiszen a szokásaink (amelyek gyakran inkább rigolyák) megvédenek a külvilágtól. De gyakran átléphetetlen korláttá válnak. Ezen a héten (és mostantól kezdve mindig minden nap) próbálj ki egy-egy új dolgot. Nem kell, hogy szokássá váljanak, csak próbáld ki őket, ezzel segíted a változásra való nyitottságod megszületését. Ne gondolj nagy dolgokra: ez lehet egy új útvonal, egy új étel vagy egy új film a tévében.

A hét gondolata: “Nem teszi boldoggá az embert, amit birtokolhat. Épp elegen vannak a Földön, akiknek mindenük megvan, és mégsem boldogok.” – Kurt Tepperwein

 

Heti asztrotendenciák

A Kosok a magukénak éreznek egy olyan problémát, ami valójában nem az övék. Emiatt mások félelmeit és bánatát is könnyebben átveszik. A Bikák megengedik végre valakinek, hogy közelebbről is megismerkedjen velük, és ez jót tesz a lelkiviláguknak. Az Ikrek kijavíthatnak egy régi hibát, és megszüntethetik annak minden hatását. A Rákok a bőséggel kapcsolatos ügyeiket intézhetik el: nekik most érdemes az anyagiakkal foglalkozni. Az Oroszlánok csak a legjobbat hajlandóak nyújtani másoknak, ez pedig ezen a héten igencsak sok előrelépés forrása lesz az életükben. A Szüzek azonnal kiszúrják a hazugságot a héten, és csak az igazságot lesznek hajlandóak elfogadni másoktól.

A Mérlegek a gyereknevelésbe vetik bele magukat, mert úgy érzik, gyerekeiknek most van a legnagyobb szükségük rájuk. A Skorpiók meglepő lehetőséget kaphatnak: talán nemet akarnak mondani, de az igen sokkal jobb válasz lenne. A Nyilasok kénytelenek elgondolkodni egy olyan problémán, ami nem is az övék. Talán pont ezért találják meg a megoldást. A Bakok most szívesen vállalnak önkéntes munkát, s ennek meglesz a haszna, hiszen új kapcsolatokra tehetnek szert. A Vízöntőknek fontos lenne megnyugodniuk és a belső békére koncentrálniuk. A Halak folyamatos időzavarral küzdhet a héten, de ez valójában nem lep meg senkit sem, és a környezetük is jól viseli ezt a helyzetet.

A hét könyve

A szerencsés döntések heteYogiraj Boris Sacharow: Jóga az ősforrásból
A kötet az ősi jóga modern kori alkalmazását tárja az olvasó elé. A jóga minden korosztály számára elérhető és alkalmazható tanítás, úgy spirituális, mint testi szinten. A szerző arra törekszik, hogy a nyugati gondolkodástól távol álló jóga tudományát helyes fényben mutassa be, és a heves érdeklődést a tan és a gyakorlat autentikus ismereteivel táplálja ennek a tudásnak az ősforrásából, azaz eredeti indiai és tibeti írásokból – ezáltal tágítva gondolkodásunk és életgyakorlatunk területeit, gazdag tanítást nyújtva az olvasó számára, hogy mindezt könnyen megérthesse és alkalmazhassa a saját életében. Részletesen tárgyalva és bemutatva a különböző ászanákat (testtartásokat), a légzőgyakorlatokat, valamint a meditációs technikákat, amit sikeresen alkalmazhat a modern ember a testi és szellemi harmónia elérésében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top