Ezo

A falak leomlásának hete

Az előttünk álló héten a szabadság és a kötelességek problematikája foglalkoztat bennünket. Most mindannyiunknak szüksége lesz egy kicsit nagyobb mozgástérre, helyre ahhoz, hogy szárnyalhassunk. Ha úgy érzed, hogy a kötelességek, a korlátok gúzsba kötik a szárnyaidat, és nem tudsz szárnyalni, olvasd el asztrológusunk, R. Kövér Balázs hétindító írását, amelyből kiderül, hogy hogyan bonthatod le a korlátokat magad körül.

Milyen egyszerű is lenne az életünk, ha szárnyunk lenne, mint az angyaloknak?! Ott és akkor repülnénk el a nehéz helyzetekből, amikor csak kedvünk szottyan. Egyszerűen csak széttárnánk a szárnyainkat, és uzsgyi: máris a fellegekben járnánk, a hétköznapok materiális gondjai pedig messze mögöttünk maradnának. Ha erre vágysz, jó hírem van: a héten a csillagok megtanítanak szárnyalni, és segítenek, hogy felismerd, valójában már most képes vagy a szárnyalásra, csak eddig nem merted felfedezni a szárnyaidat, és nem edzetted az izmaidat ehhez a szokatlan közlekedési módhoz.

A falak leomlásának hete

Nyílj ki a valóság szépségére!

Olyan sokszor hajlamosak vagyunk beleragadni mindenféle nehéz helyzetekbe, csak azért, mert azt gondoljuk: ez így természetes. Békésen álldogálunk, beszorítva a szűkös lehetőségek gyakran csak látszólagos korlátai közé, és hagyjuk, hogy elhiggyük: ennyit érdemlünk, ennyire vagyunk képesek, hiszen itt vannak ezek a korlátok, amelyek mindannyiunkat körbezárnak. Amikor közelebb lépünk ezekhez a korlátokhoz vagy falakhoz, könnyedén kiderülhet: nem is olyan szilárdak. Nem is olyan stabilak. Nem is olyan valódiak. Mintha mindenre lenne megoldás, mintha minden korlátot kitolhatnánk, ami csak körülöttünk van. És tudod, ez mit jelent? Igen. Az egyetlen valódi korlátunk mi vagyunk, önmagunk. Pontosan az és úgy történik velünk, amennyit el tudunk fogadni, amennyit meg tudunk mutatni magunkból. Könnyen lehet, hogy már meg is tapasztaltad az életed során: a világunk pontosan olyan, amilyenné gondoljuk, és pontosan annyi jó dolog van benne, amennyit beengedünk. Ezen a héten a csillagok abban támogatnak, hogy észrevedd: a világ a falakon és korlátokon túl gyönyörű hely. Neked csak annyi a dolgod, hogy ajtót vágj a falakba, elengedd a korlátokat, és kilépj ebbe a gyönyörű világba. Mutatom, hogyan támogatnak téged ebben az égi hatások.

Szerdai szabadság: A Nap az Ikrekbe lép

Szerdán a Nap belép az Ikrek jegyébe, ez pedig felerősíti a Merkúr miatt erős kommunikációs késztetésünket, szabadságvágyunkat és társaságigényünket. Az előttünk álló egy hónapos időszakot az Ikrek energiája szövi át: most remekül kommunikálunk, és könnyen alakítjuk a szavakat úgy, hogy sikeresekké váljunk a segítségükkel. Ez a hónap alkalmas a pozitív gondolkodás gyakorlására, különösen, ha ki is mondjuk a megerősítéseinket. Most érdemes spirituális tanfolyamokra is látogatnunk, hiszen könnyedén teszünk magunkévá új eszméket, új módszereket, új technikákat.

Az Ikrekben járó Nap szárnyakat ad. A gondolatoknak, az intellektusnak mindenképp, így aztán nem kell attól tartanunk, hogy beleragadunk a földbe, a fizikai nehézségekbe. Most könnyedén tervezünk, és ügyesen oldjuk meg a problémáinkat, de vigyázat: a képzeletünk világában ügyesebbek, erősebbek és kitartóbbak vagyunk, mint a fizikai valóságban. A szellemi szárnyalás tehát adott: szerdától bontogathatjuk a szárnyainkat.

Le a korlátokkal, éljen a szabadság: Jupiter–Szaturnusz trigon

A Jupiter a szétterjedés alapelvét képviseli az asztrológiában, a Szaturnusz pedig a beszűkülését. Kettejük trigonjaiban mindig ez a két alapelv egyesül,  méghozzá, eredményes, segítő módon. Hogy hogyan segít bennünket, amikor a szabadság és a korlátozások egyesülnek? Nagyon egyszerű: ilyenkor felismerjük mindazt, amiről a cikk előző bekezdéseiben írtam: azt, hogy a korlátaink csak látszólagosak, és valójában mi magunk állítottuk őket önmagunknak. A Jupiter–Szaturnusz trigonok segítenek ránézni az életünkre, ránézni a korlátjainkra, és megnézni, hogy ezek közül melyeket akarjuk megtartani, és melyeket szeretnénk inkább elengedni. Igen, jól olvastad: vannak olyan korlátok, amelyeket szívesen megtartunk, mert ezek nem bennünket zárnak be, hanem a külvilág nem kívánatos hatásait zárják ki. Vagy legalábbis így érezzük. Természetesen valójában az a legszabadabb, legbiztonságosabb érzés, amikor nem védekezel, nem tartod távol magadtól a változásokat, és a világ szeretetét. De vannak helyzetek, amikor ezek a korlátok bizony biztonságosak. Ezen a héten ránézhetsz a korlátaidra, és szelektálhatsz: eldöntheted, hogy melyikek biztonságosak, és melyikek váltak zavaróvá a számodra. Az előbbieket megtarthatod még egy kicsit, de a többit inkább engedd el!

A hét gondolata: “Ha megbocsátó szemmel tekintesz a világra, e szépség áldást hoz látásodra. Hiszen a megbocsátás szó szerint átalakítja a látásmódodat, és meglátod majd, hogyan hidalja át a valódi világ csendesen és szelíden a zűrzavart, hogy eltávolítson minden illúziót, amely eltorzította és a múltban rögzítette az érzékelésedet. A legkisebb falevél is csodás dologgá lesz, és minden fűszál Isten tökéletességének jelévé válik.”– A Course in Miracles – A Csodák Tanítása

 

Újra és újra nekifutnak a Kosok, unatkoznak a Mérlegek – heti asztrotendenciák

A Kosok most úgy érezhetik, hogy mindent kétszer, háromszor, százszor meg kell csinálniuk ahhoz, hogy egyszer végre elérjék vele a céljukat. A Bikák élvezik, hogy végre megkezdődik az életükben az a lassú változás, amelyre régóta vártak. És igen, azt is élvezik, hogy ez lassú változás. Az Ikrek elemükben érzik magukat: hiszen most minden sokkal könnyebben megy nekik, mint máskor, és úgy érzik, hogy az egész világ a barátjuk és támogatójuk lett. A Rákok elkapott beszélgetések és félinformációk alapján akarnak dönteni, de nekik fontos lenne megérteniük, hogy ezek alapján tilos döntést hozni. Az Oroszlánok most szívesen veszik, ha segítenek nekik, és könnyedén el tudják fogadni azt, hogy más dolgozzon helyettük. Csak arra vigyáznak, hogy azért mindig az legyen, amit ők kitalálnak. A Szüzek végre találkozhatnak olyan régi barátaikkal, akikkel csak ritkán látják egymást. Lehet, hogy évek teltek el az előző találkozás óta.

A Mérlegek úgy érzik, hogy nincs elég inger az életükben. Ők sokkal, de sokkal többre vágynak, és szeretnének több kalandot az életükbe. (Nemsokára teljesül ez a vágyuk is.) A Skorpiók egy pletykáról szeretnék eldönteni, hogy igaz-e vagy sem. Sajnos ez szinte ellenőrizhetetlen lesz, az a legjobb, ha a megérzésükre hallgatnak. A Nyilasok azzal szembesülhetnek, hogy a barátaiknak nagy szükségük van rájuk. olyan, mintha nélkülük most lépni sem tudnának. A Bakok végigrohanják a hetet, nekik arra érdemes vigyázniuk, hogy a kapkodásban el ne felejtsenek valami nagyon fontosat. A Vízöntők a rutintevékenységeket unják, az újdonságokhoz nem érzik magukat elég energikusnak, így a legszívesebben lustálkodással töltenék a hetüket. A Halak szárnyalnak a héten: olyan kreatívak és olyan sok teremtő erőt mozgatnak meg, hogy a környezetük alig tudja követni mindazt, amit most megálmodnak és létrehoznak.

A korlátok leomlásának heteA hét könyve

Szepes Mária: Varázstükör

Kornét Gábor újságíró barbár idők tanúja. Berlinből tudósít, amíg ki nem utasítják Németországból. Hazatérve örököl egy nevezetes varázstükröt, amely egykor Rabbi Abraham Eleazar, az 1100 körül élt kabbalista, mágus és alkimista tulajdonában volt. Semmi el nem rejtőzhet előle, amit látni akar… Szepes Mária kevésbé ismert ezoterikus regénye mélységével, fordulatosságával méltó párja A Vörös Oroszlánnak s a Raguel hét tanítványának. A három történet együtt egy teljes trilógiát alkot.

A regény új kiadását a könyvhöz mellékelt CD teszi különlegessé, amelyen Szepes Mária saját elmondásában hallhatjuk a Kirándulás az Élet Vizéhez című meditációját. Az egyedülálló felvételt tanítványai rögzítették magnószalagra, de a digitális technikának köszönhetően most mi is részesei lehetünk az élménynek. Szepes Mária esténként ezzel a meditációval tért nyugovóra minden bizonnyal ez is hozzájárult végsőkig megőrzött szellemi frissességéhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top