Ezo

A szárnyalás hete

Megkönnyebbülés és önmagukat megoldó feladatok várnak ránk ezen a héten. A szabadságvágyunk most hatalmas, és a korlátok egy részét könnyedén le is bontjuk, vagy legalább könnyedén átrepülünk felettük. Asztrológusunk, R. Kövér Balázs hétindító cikkéből az is kiderül, hogyan lelhetjük meg a boldogságunkat, és hogyan léphetünk eggyel közelebb a céljainkhoz a héten.

Az elmúlt héten sokan érezhettünk nehéz energiákat, elnehezítő hatásokat, üresjáratokat és újfajta korlátok felbukkanását. Sokan kérdezték tőlem: mi az, ami miatt kevésbé vagyunk produktívak, és mit tehetnénk annak érdekében, hogy megint a maximumon pöröghessünk. Jó hírem van: ha a maximális fordulatszámunkat talán nem is érjük el a héten, de most végre felpöröghetünk, lehetünk hatékonyak, ügyesek és sikeresek – az életünk bármelyik területén.

A szárnyalás hete

 

Szárnyalni a Merkúrral

A görög–római mitológia Hermész–Merkúr istene, az istenek hírnöke furfangjáról és ravaszságáról volt híres. No meg a jókedvéről. A legendák szerint igencsak szerteágazó tevékenységet folytatott, s ennek következtében többek között feltalálta a kereskedelmet és a tolvajlást, a pásztorkodást, valamint az ékesszólást. A zenészek és az atléták is gyakran fohászkodtak hozzá, és bizony ő volt az, aki a szellem szárnyalását, a csavaros észbeli megoldásokat is támogatta. Gyakran ábrázolták szárnyas saruval, hiszen folyton az ég és a föld között közvetített. Ez a merkúri archetípus az asztrológiában tizenkét helyen, a tizenkét állatövi jegyben jelenhet meg, de nem minden jegyben tud kiteljesedni, nem minden jegyben érzi jól magát.

Tipp: “Vágytam egy közösségre, ahol kinyílhatok, önmagam lehetek, lecsendesedhetek”

Ezen a héten szerdán Merkúr hazatér, megérkezik az Ikrekbe, egyikbe azon jegyek közül, amelyiknek ő az ura. A másik otthona a Szűz jegye. Két birodalma közül az Ikrekben válik szárnyalóbbá, ez az a jegy, ahol a Merkúr szellemi, intellektuális képességei, a kommunikációs bravúrjai és a ravaszsága is teljessé válik. Ez az Ikrek–Merkúr hatás beragyogja a hetünket, sőt nemcsak ezt a hetet, de a következő heteket is. Mintha mindannyiunk lábára felcsatolnák Hermész–Merkúr szárnyas saruját, amely ha földhözragadtságunk miatt az égbe nem is repíthet bennünket, de igencsak megkönnyíti a haladásunkat. Azokban az ügyekben, amelyekben eddig csak cammogtunk, most könnyedén szökellünk, amikben azonban eddig is hétmérföldes léptekkel haladtunk, azokban repülni fogunk.

Repülj a Merkúrral – tippek a szárnyaláshoz 

Ebben az időszakban mindazok sikerre számíthatnak, akiknek hangsúlyos a merkúri érintettségük: azaz Ikrek vagy Szűz jegyűek (a napjegy és az aszcendens is számít), vagy hangsúlyos helyre került a Merkúr a horoszkópjukban. De nemcsak nekik lesz egyszerű a merkúri hatással szárnyalni, hanem a többi jegy szülötteinek is. Íme néhány tipp, ami segíteni fog.

– Fogadd el a kettősséget! A Merkúr szereti az ambivalenciát, és nem érzi rossz dolognak az ellentmondásokat, hiszen maga is ellentmondásos bolygó, az asztrológiában egyszerre rendelkezik negatív és pozitív polaritással, a mitológia néhány változata szerint pedig androgün lény, azaz egyszerre nő és férfi.

– Ne akarj végleges megoldásokat keresni! A merkúri archetípus folyton változó energiát képvisel (lásd fent: nem férfi, nem nő), épp ezért a szilárdság, a megállapodottság, a véglegesség olyasmi, amit csak pillanatokig képes elviselni. Érdekes, hogy számos modern pszichológiai irányzat és ősi spirituális hagyomány is a folytonos változás elfogadásában, az állandósághoz való ragaszkodás elengedésében látja a boldogság megvalósításának útját. Ez az út a Merkúr útja is a boldogsághoz.

– Bátran kommunikálj. Hermész–Merkúrnak sohasem volt gondja a kommunikációval, hiszen az ókori legendárium szerint már csecsemőként kidumálta magát minden kalamajkából. (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő maga okozta a kalamajkákat, természetesen.) Épp ezért te is bátran kommunikálhatsz ebben az időszakban: nyugodtan beszélj. Ha nem tudod, mit mondj, akkor is kezdj el arról beszélni, hogy mitől vagy összezavarodva, és miért nem tudod, mit mondj – bámulatosan megeredhet a nyelved.

– Ne rettenj meg a reakcióktól, és vállald a felelősséget. Igen, lehet, hogy nem Hermész a legkötelességtudóbb istenség a mitológiában (számos kalamajka adódott abból, hogy szórakozottságában nem adott át üzeneteket időben), de mindig vállalta a tetteit. Persze ez nem esett nehezére: tudta, hogy úgyis kidumálja magát a slamasztikából.

– Írj! Naplót, levelet, feljegyzéseket írhatsz meg most. Figyeld meg: írás közben máshogy jár az agyad. Például ha szeretnél változtatni az életeden, kezdj el egy változásnaplót: jegyezd fel a gondolataidat, az érzéseidet és a napi eseményeket, amelyeken változtatnál, vagy amelyek a változás eredményei. Meglepően felgyorsulhat ettől az életed változása.

– Kereskedj, üzletelj, vásárolj és adj el bátran! Merkúr a kereskedők védelmezője, aki minden adásvételt megkönnyít, és aki segít pénzt előteremteni a vásárlásokhoz. Különösen alkalmas lesz ez az időszak híradástechnikai eszközök, számítástechnikai eszközök, kütyük beszerzésére, vagy a nem használt dolgok eladására.

A hét gondolata: “Egészen addig hajlamosak vagyunk a fájdalom útját járni, amíg el nem érkezünk egy pontra, ahol elegünk van a bántó dolgokból, és mindennél jobban vágyunk a békére és a szeretetre. A sorsunk az, hogy egészen addig játszhatjuk haszontalan szerencsétlenségeink játékát, amíg egyértelműen ki nem jelentjük, hogy egyszer és mindenkorra végeztünk velük. Vajon mennyi fájdalmat kell még elszenvednünk addig, amíg már nem vágyunk többre? Úgy tűnik, annyit, amennyi ahhoz kell, hogy már ne akarjunk többet.” – Marianne Williamson

Nyugalmat akarnak a Bikák, haragosak lehetnének a Bakok – heti asztrológiai tendenciák

Lendületben vannak a Kosok. Számukra a hét hozhat meglepő fordulatokat, de könnyedén veszik az akadályokat. Még akkor is, ha bizonyos pillanatokban nem lesz idejük gondolkodni a megfelelő reakción. A Bikák a nyugalmat keresnék, de ezt akkor találhatják csak meg, ha megértik: a nyugalom nem az állandóságból, hanem a magabiztosságból fakad. Az Ikrek csodákat tesznek, és csodákat valósítanak meg – akaratlanul. Ha rosszul indul a hét, tudniuk kell: ebből az indulásból születnek a legnagyobb csodák. A Rákok mindent szeretnének megszámolni, elosztani, felmérni, átértékelni és forintosítani. Lehet, hogy a környezetük nem érti ezt a nagy számolási mániát, ezen nem kell meglepődniük. Az Oroszlánok csak lépésről lépésre haladhatnak, a logikai bukfencek és a bakugrások most a legkevésbé sem szolgálják őket, ezeket el kellene kerülniük. A Szüzek többet bírnak, mint eddig, jobban teljesítenek, és mindezt nagyobb lazasággal párosíthatják. Igen, most megérthetik, hogy a lazaság jobb, mint a görcsösség.

A Mérlegek húznák az időt, és menekülnének egy probléma elől. A megoldás természetesen az őszinte szembenézés, ami úgysem kerülhető el. Miért ne tennék meg most? A Skorpiók végre visszakapják azt a játékukat, amit valaki elvett tőlük. Ez lehet egy tárgy, egy érzés, egy tevékenység… mindegy, mi ez, hagyniuk kell, hogy újra megérkezzen az életükbe. A Nyilasok azt érthetik meg, hogy a változások nem bajt jelentenek, hanem békét. Minden változás a saját nyugalmi középpontjukhoz viszi közelebb őket. A Bakok szeretnének haragudni valakire, de ez nem megy. Egyrészt azért, mert a haragjuk nem neheztelésből, hanem félelemből fakad, másrészt mert megértik: önmagukon múlik, hogy kiből mit váltanak ki. A Vízöntők úgy érezhetik, hogy eltévedtek az élet tengerén, de végre valaki ad nekik egy iránytűt. Nem az a lényeg, hogy kitől kapják (mindenki útmutatást nyújt nekik), hanem hogy elfogadják végre valakitől. A Halak megértik, hogy minden nézőpont kérdése, és hogy itt az ideje új nézőpontot keresni, új lehetőségek után nézni, és beengedni a valódi érzéseket az életükbe.

A hét könyve

Hétindító ezo: A szárnyalás heteCrystal McVea, Alex Tresniowski: A mennyországban ébredtem – Igaz történet reményvesztettségről, túlvilágról és újrakezdésről

“Azért szeretném megosztani történetemet a világgal, mert én is bűnös és kételkedő voltam, én sem hittem sem Istenben, sem a mennyországban. De Isten valódi. És a mennyország is az. Isten szeretete pedig a legvalódibb mind közül” – írja Crystal McVea, harminckét éves, négygyermekes anya, akinek 2009. december 10-én egy kórházban leállt a légzése. Crystal a mai napig sem emlékszik, hogy mi történt vele ott a kórteremben az alatt a kilenc perc alatt, amíg eszméletlen volt és nem tudott önállóan lélegezni. Csak arra emlékszik, hogy szép lassan elszenderült, majd a mennyországban ébredt. Crystal addigi életének nagy részében úgy érezte, hogy Isten keze nem ér el hozzá, már amennyiben létezik. Aztán az a kilenc perc mindent megváltoztatott. A könyv olyan utazásra hívja az olvasót, amelyen tanúja lehet Isten szüntelen keresésének egy darabokra tört és teljesen reménytelennek tűnő élet során. Lenyűgöző számvetés ez szeretetről, megbocsátásról és megváltásról, valamint Isten jelenlétének gyógyító erejéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top