Ezo

Kínai horoszkóp: ki az ideális társad?

A keleti asztrológiában a születési éved határozza meg, hogy milyen jegybe tartozol. A kínaiak ugyanúgy tizenkét típust különböztetnek meg, mint az európaiak.

Majom

E jegy szülötte roppant kíváncsi. Vidám, de humora sokszor gunyorossá válhat. Gyakran saját magát is karikírozza. Szereti a meglepetéseket, az unalom számára egyenlő a halállal. Kitűnő a memóriája, nemegyszer hosszú vitákba is keveredik, hogy igazát megvédje, épp ezért gyakran választja a tanári vagy politikusi pályát. Az életet színházi előadásnak tekinti, amelyben természetesen ő a főszereplő. Ha teheti, kibújik a kötelezettségek alól. Nem ismeri a szerelmi bánatot, mert humorérzéke mindig átsegíti a kritikus időszakokon.

Ki illik hozzád: A Patkány férfi az optimális partner számodra, mert elvarázsol a naivitása és a szenvedélyessége. Ráadásul eléggé önzetlen is tud lenni veled szemben.

Kerüld el: A legrosszabb kapcsolat a Bivaly mellett vár rád, mert a precizitását sosem fogod jól viselni.

Kutya

Ki az ideális társad?A hűség szülöttének tartják. Mindenről határozott véleménye van, de meghallgatja mások javaslatait is. Tartózkodónak tűnik, pedig mély érzésű, csak mielőtt ezt kimutatná, meggyőződik a másik bizalmáról. Szívesen nyújt támaszt a gyengébbeknek, de sosem fogadja el mások segítségét. Nem féltékeny, de nem tűri, ha becsapják. A flörtök távol állnak tőle, s mivel elvei vannak, lenézi azokat, akik könnyed életet élnek. Olyan szakma való neki, amelyben érzi, hogy szükség van rá: kitűnő orvos vagy jogász lehet. Hangulatváltozásait nehéz követni, emiatt nem könnyű vele élni. Ám ha megtalálja az igazi párját, egy életen át kitart mellette.

Ki illik hozzád: A Disznó férfival tökéletes kapcsolat vár rád, hisz éppoly figyelmes és megértő, mint te.

Kerüld el: A Nyúllal nem érdemes foglalkoznod, mert túlságosan hasonlóak vagytok, inkább barátság alakulhat ki köztetek.

Kakas

A Kakas nők erős kisugárzással rendelkeznek. Nem élnek vissza ezzel a tulajdonságukkal, kizárólag egy partnerre koncentrálnak, teljes odaadással. Álmodozó típus, sokszor csalódik is, de mindig képes talpra állni. Örömmel küzd szerelméért, kitartása általában meg is hozza gyümölcsét. A család számára szent és sérthetetlen. Szeret a középpontban lenni, minden helyzetben őszinte, így egyáltalán nem nevezhető diplomatikusnak. Sokszor ki is használják jóhiszeműségét, s miután erre rájön, többnyire azonnal megszakítja a kapcsolatot.

Ki illik hozzád: A Tigrissel jól kiegészítitek egymást, mert csodálhatod a képességeit, amiért ő hálás lesz neked.

Kerüld el: A Kakas férfit, mert a kapcsolatotokban folyton vitázni fogtok. Kinek hiányzik ez?

Disznó

A tisztesség jegyének szülötte. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik: békeszerető, segítőkész és naiv. Sokan visszaélnek támogatásával, szeretetével, de a Disznó hamar összeszedi magát, mert erős jellemű. Intellektuális alkat, szívesen olvas, szeret koncertekre, kiállításokra járni. Élvezi az életet, imádja az ízletes ételeket, italokat. Mindezt a sors tálcán kínálja neki, mert olyan a kisugárzása, hogy a körülötte lévők mindig elhalmozzák ajándékokkal. Megesik, hogy csökönyösnek tartják, mert a viták elől kitér, vagy ha belemegy, akkor az igaza mellett végsőkig kiáll.

Ki illik hozzád: A kiegyensúlyozott Kutya férfi tökéletes partner számodra, mellette boldog életre számíthatsz.

Kerüld el: A Sárkány függetlenség utáni vágyát sosem fogod jól tűrni, te ennél sokkal ragaszkodóbb vagy.

Patkány

Értelmes és meglehetősen érzelmes típus. Megfigyelőképessége rendkívüli, sok tehetséges író és újságíró született a Patkány évében. Jól bánik az emberekkel, sokszor helyezkedik el a marketing-, illetve reklámszakmában. Szenvedélyes, hamar esik szerelembe. Ha valakit el akar bűvölni, minden eszközt megragad, és többnyire sikerrel is jár hódításai során. Nagyon naiv, a szerelem elvakítja, inkább bármilyen hazugságot elhisz a kedvesének, mint hogy csalódnia kelljen benne. Materialista, gyakran földhözragadt. Az érdekeit mindig szem előtt tartja, de szeretteivel teljesen önzetlen tud lenni.

Ki illik hozzád: A Bivaly mellett békés, kiegyensúlyozott kapcsolatra számíthatsz, elsősorban vele tudsz nyugodt életet élni.

Kerüld el: A Tigris férfit, mert két dudás egy csárdában nem fér meg hosszú távon, és ő túlságosan uralkodna rajtad.

Tigris

Jó taktikus, rendelkezik a hatodik érzékkel. Született vezető egyéniség, akinek mindig van újabb ötlete. Gyakran megy a saját feje után, nem viseli a kötöttségeket, mégis keresi az egyetlen, igaz szerelmet. Mindent szívvel-lélekkel csinál, és ez a dinamizmus az, ami mindenkire hat: egyeseket magával ragad, míg a gyengébbeket taszítja. Többnyire szerencsés jegy, de ha valamiben kudarcot vall, nehezen szedi magát össze. Érzékeny, nehezen fogadja el a kritikákat. Végletekig őszinte, még ha olykor durván meg is bánt vele sokakat.

Ki illik hozzád: A Nyúl higgadtsága jó hatással lehet rád, mivel mindketten szerencsés jegyűek vagytok, együtt sokra vihetitek.

Kerüld el: A Kígyóval semmiképpen nem passzoltok össze, mert túlságosan különböztök ahhoz, hogy közös nevezőre kerüljetek.

Bivaly

Kitűnő vezetői képességgel született jegy. Csöndes, nyugodt természetű, de ha felbosszantják, nagyon indulatos tud lenni. Szereti a precizitást, pontosságot, és ha valaki hanyagul viselkedik, akár meg is leckézteti. Vonzódik a művészetekhez, gyakran műveli is: jó zenészeket találhatunk közöttük. Fél a magánytól, a családcentrikusság jellemző rá. A hűség számára természetes dolog.

Ki illik hozzád: A Kígyóval hamar egymáshoz csiszolódtok, tökéletesen kiegészítitek a másikat.

Kerüld el: A Ló jegy a legveszélyesebb, önzősége miatt. Főleg, mert nem tűröd az ellentmondást.

Nyúl

Értelmes, jó humorérzékű és határozott. Képes meghódítani bárkit, akit csak akar. Kiváló az emlékezőtehetsége, jó ügyvéd, diplomata válhat belőle. Van érzéke az üzleti dolgokhoz, de sikeressége a körülményektől függ. Sokat ad a testi-lelki tisztaságra, egy kicsit konzervatív is. Hűséges és erkölcsös típus. A nyugalmát mindennél fontosabbnak tartja, nem mozdíthatja ki belőle senki. A kínaiak szerint az egyik legszerencsésebb jegy: sosem kell nagy gondokat leküzdenie, szép karriert futhat be kevés ráfordítással, ám mindezt ügyesen teszi, és úgy,
hogy közben nagyfokú alkalmazkodóképességről tesz tanúbizonyságot.

Ki illik hozzád: A Lóval irigylésre méltó kapcsolatra számíthatsz, mert felnézhetsz rá, és mert neki is fontos a család.

Kerüld el: A Majom folyton a középpontban akar lenni, és ez idegesít.

Sárkány

A vitalitás szülötte, elsöprő lendülete sosem hagy alább. Érzelmeit nem titkolja, őszintesége minden embert megragad. Maximalista, nem tűri meg a buta, rosszindulatú embereket maga körül. Függetlenségét mindennél fontosabbnak tartja, nemegyszer társ nélkül öregszik meg, pedig hihetetlen vonzereje van. Hiába ér el sikereket, a lelke mélyén mégis örökké kételyekkel küzd. Életében a szerencse jelen van, nem éri sok kudarc. Jó társaság, mindig akad beszélgetőpartnere és hallgatósága.

Ki illik hozzád: A Kakassal csodáljátok egymást, sok vidám órát tölthettek majd el együtt.

Kerüld el: A Disznóval semmiben nem értetek majd egyet.

Általában népszerűségnek örvend, mert nagyra becsülik nyílt, tisztességes jellemét. Az a típus, aki, ha belép valahová, minden szem rászegeződik. Sokféle dolog érdekli, naptára tele van, fáradhatatlan jegy. Jellemző rá a türelmetlenség, ha valami nem azonnal sikerül, továbbnyargal. Utál egyedül lenni, szüksége van társaságra. Élvezi a versengést, nem lehet olyan akadályt elé állítani, amelyet ne ugorna át. Ha megfelelő társra lel, elképesztő teljesítményre képes. Szenvedélyes, és nagyon tud szeretni. Ettől függetlenül nem bírja, ha lekötik, szabadsága mindennél fontosabb. Ad a megjelenésére, előszeretettel visel feltűnő ruhákat.

Ki illik hozzád: A Kecske, mert mellette mindig biztonságban érzed magad, és támogat a versengésben.

Kerüld el: A Patkányt, mivel mindketten túlságosan szenvedélyesek vagytok.

Kígyó

Kiváló humorérzékkel van megáldva, jó üzletember. Zárkózott, nagyon nehezen fogad valakit a bizalmába. Imádja komplikálni az életét, szerinte minden túl unalmas lenne, ha nem kavarná meg a dolgokat. Okos, szívesen filozofálgat az élet nagy kérdéseiről, partnerének intellektuális fejlődésben lesz része mellette. Idős korában anyagi biztonságban élhet. A hozzá közel álló személyeket drága ajándékokkal halmozza el, cserébe hűséget vár. Azonban ő képtelen erre, mert hosszú távon unja, ha ugyanazzal a partnerrel kell megosztania mindennapjait.

Ki illik hozzád: A Sárkány, mert csodálja a eszességedet, valamint szépségedet, és tolerálja az apró hűtlenségeidet.

Kerüld el: A Kecskét, mert nem fog kellően értékelni.

Kecske

Kitűnő művészi tehetséggel megáldott jegy. Ügyesen játszik a szavakkal, bárkit meg tud nyerni magának. Hirtelen hangulatváltások jellemzik, ami meglepő módon az egyik legnagyobb vonzereje. Ha tud, mindig segít, vagy éppen adakozik. Nem uralkodó típus, nem is szeret dirigálni, irányítani kell, mivel otthonában sem ő hordja a nadrágot. Fontos neki a biztos családi háttér és a nyugodt környezet. Valami titokzatosság lengi körül, vonzódik is a misztikus dolgokhoz. Nagyon alkalmazkodó, ha megleli a megfelelő partnert, felerősödnek a legjobb tulajdonságai. Rajong a nyugodt, szép otthonért és kedveli a gazdagságot. Saját hibáit nem vállalja fel, inkább másokat okol értük.

Ki illik hozzád: A Majom férfi hozhatja ki a legtöbbet belőled, és mellette lehetnek a legvidámabbak a hétköznapjaid.

Kerüld el: A Kutyát, mert ha ilyen jegyű emberrel kerülsz össze, halálra fogjátok idegesíteni egymást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top