Ezo

Asztrológiai gyorstalpaló: a retrográd bolygók

Ha a Földről nézzük a bolygókat, időnként úgy tűnik, mintha hátrafelé mozognának. Ezt a jelenséget retrográd mozgásnak nevezzük. De miért is fontos ez az asztrológiában? Bloggerünk cikkéből kiderül.

Az égitestek általában az alább megadott ideig látszanak retrográdnak:

Merkúr: 25 nap
Vénusz: 19- 25 nap
Mars: kb. 2 hónap 3 hét
Jupiter: kb. 4 hónap
Szaturnusz: kb. 4 és fél hónap
Uránusz: kb. 5 hónap
Neptun: kb. 6 hónap
Plútó: kb. 6 hónap és egy hét

(Tehát minél lassúbb járású a bolygó, annál hosszabb ideig lehet retrográd.)

A Nap és a Hold nem lehet retrográd, mivel a Föld a Nap körül kering, a Hold pedig a Föld körül (ám amennyiben a napi átlagos haladásuknál lassabban mozognak az már “retrográdnak” számít esetükben!).

Retrográd állapotban a bolygó kevésbé tudja erejét konstruktív, illetve hasznos cselekvésre fordítani. Passzívvá válik, a körülmények áldozata lesz. Az ilyen bolygó megítélése általában negatív. Az általa jelzett dolgok szakaszosan vagy késve teljesülnek, megszakadhatnak, vagy megismétlődhetnek többször is, vissza-visszatérő dolgokat is jelez.

A retrográd bolygó hatása is erősebb a direkt bolygóénál, de inkább kedvezőtlen módon. Általában lelassítja a dolgokat. Hatása annyiban kedvezőtlen, hogy a nehéz fényszögeket, negatív erőket (például: exil helyzet) felerősíti, a kedvező hatásokat pedig lassítja. Tehát lehetséges például, hogy egy retrográd bolygó segítő fényszögei nem fiatalkorban fejtik ki kedvező hatásukat, inkább az élet második felében.

Az események furcsa, nem várt fordulatokat vehetnek, s ha mégis lesz valami az ügyből, akkor az zsákutcának bizonyul vagy sakk-matt helyzetnek, ahonnan bajos a kiút,  rossz irányba fordul a dolog.

A teljes cikket a Kérdőasztrológia blogon találod.

Asztrológiai gyorstalpaló: A retrográd bolygók

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top