Ezo

Igazából szerelem – februári szerelmi előrejelzés

Új sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatokban éljünk.

Minden hónap első napján az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívom segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják a következő időszakban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását vagy elmélyülését. 

Mindig három kártyáról olvashatsz majd. Az első arra világít rá, milyen – régi sebzettségből fakadó – téves működésed akadályoz abban, hogy boldog párkapcsolatban élj. A második azt a gyógyító alapelvet mutatja meg, amelynek segítségével ez a téves működés átalakítható, megszüntethető. A harmadik pedig arról szól, mi az, ami e folyamat hatására megszületik benned; mi az a benned rejlő, égi ajándék, amelyre építve egyre boldogabb és egyre szerelmesebb életet élhetsz.

A szerelem kártyái februárra

Ami akadályozhat: a múlt fájdalma
Ami a megoldást hozza: az igazság felismerése
Ami megszületik: a szépség megtapasztalása

Igazából szerelem - februári szerelmi előrejelzés

 

1. lap: a múlt fájdalma

„A csodák az élet természetes velejárói. Ha nincsenek jelen az életünkben, az azt jelenti, hogy valami nincs rendben.” Ez a gondolat A csodák tanítása című könyvből származik, és ugyanez igaz a párkapcsolatokra is: az öröm és a boldogság megélése a párkapcsolatok természetes velejárója. Ha éppen nincs öröm és boldogság, akkor valami nincs rendben. Ilyenkor valamit észre kell venned, és meg kell gyógyítanod.

Ha fizikai fájdalmat élsz át, az azt jelenti, hogy a múltban elkövetett hibáidon rágódsz, és bünteted magad, mert a hibáztató, elítélő, támadó gondolatokat önmagad ellen fordítod. Ha pedig érzelmi fájdalmat élsz át, az azt jelenti, hogy elvárásokat fogalmaztál meg, szabályokat állítottál fel és csalódtál. Valami nem úgy történt, ahogy szeretted volna; valaki nem úgy viselkedett, ahogy szeretted volna, és az e fölött érzett csalódás fáj. Soha nem az fáj, hogy „túlságosan” szeretsz valakit. A szeretet képtelen arra, hogy fájdalmat okozzon – lehetetlen, hogy fájjon, amikor szeretsz, és lehetetlen, hogy fájjon, amikor szeretnek.

Ha ez így van, akkor miért fogalmazunk meg elvárásokat, és miért állítunk fel (többnyire ki sem mondott) szabályokat? Miért nem tudunk ezek nélkül élni, amikor annyi helyen olvashattuk és hallhattuk már, hogy jobb lenne szélnek ereszteni őket?

A válasz olyan, mint egy, a saját farkába harapó kígyó: azért tesszük ezt, hogy elkerüljük azoknak a fájdalmas helyzeteknek a megismétlődését, amelyeket a múltban már átéltünk. Úgy érezzük, ha az elvárásokkal és a szabályokkal bebiztosítjuk magunkat – vagyis elérjük, hogy az, akit szeretünk, mindig pontosan azt tegye és úgy, ahogy szerintünk a legjobb –, akkor elkerülhetjük a fájdalmat. Ám ennek épp az ellenkezője történik: minél inkább igyekszünk mindent előre meghatározni és irányítani, annál nagyobb az esélye, hogy egyre több fájdalmat élünk át, mert újra és újra csalódunk.

Februárban tehát arra lesz lehetőséged, hogy észrevedd azokat a helyzeteket, amelyekben újrateremted magadnak a fájdalmat. Abban a pillanatban, amikor a tudatosítás megtörténik, hozhatsz egy másik döntést, és választhatod azt, hogy elengeded irányítási vágyadat, és rábízod magad az élet szeretetteljes áramlatára.

2. lap: az igazság felismerése

Az igazság felismerése az egyik leggyorsabb módja annak, hogy elengedjük a jelenben egyre ismétlődő, ám eredetileg a múltban megtapasztalt fájdalmat. Februárban pedig minden azt támogatja, hogy ami eddig elrejtőzött előled, most a napvilágra kerüljön, valamint megérkezzen hozzád minden olyan felismerés, amelyre a kapcsolataidban megélt sebzettséged gyógyításához, és ezen keresztül az öröm, a boldogság megéléséhez szükséged van.

De mi is ez az igazság?

Az én hitrendszerem szerint igazság minden, ami szeretetből fakad, épp ezért még több szeretetet teremt. És tévedés – vagy illúzió – minden, ami félelemből fakad, ezért kiábránduláshoz és még több félelemhez vezet. Ha például azért teszed a férjed elé minden este a vacsorát, mert imádsz főzni és ezen a módon táplálni, és mindenkit, akit szeretsz, azonnal etetni kezdesz, akkor ez valódi szeretet, vagyis igazság. Ha azonban azért teszed a férjed elé minden este a vacsorát, mert úgy gondolod, egy feleségnek ez a dolga, és közben magadban morgolódsz, mert inkább mást csinálnál, és ezért áldozatnak érzed magad, akkor ez nem valódi szeretet, vagyis ez pusztán a szeretet illúziója. Fájdalmat teremt – először csak kis, aztán egyre növekvő mértékben. A mélyén a félelem van – talán magadnak sem bevallott módon attól tartasz, ha ezt nem teszed meg, akkor valami baj lesz: elítélnek, megbírálnak, rosszul bánnak veled, bántanak, elküldenek, nem szeretnek többé, esetleg „cserébe” te sem kapod meg, amit eddig megkaptál a kapcsolatban és már hozzászoktál.

A valódi szeretet – az igazság – azonban nem cserebere alapja. Amikor tényleg szeretsz valakit, akkor ő tehet bármit és bárhogyan, akkor is szeretni fogod. És egy – az igazságra épülő kapcsolatban – ezt kapod viszonzásul is: nem „cserébe” azért, amit te tettél, hanem mert a párod szeret téged, és pont olyannak fogad el, amilyen vagy. Februárban tehát arra lesz lehetőséged, hogy ráébredj az igazságra, és szélnek ereszd a félelemből teremtett illúziókat, hogy csak a szeretet maradjon. Amikor ez megtörténik, felszabadulsz, fellélegzel, elmúlik a fájdalom, és végre tovább tudsz lépni az utadon.

3. lap: a szépség megtapasztalása

A szépség ugyanolyan, mint a szerelem: nem tudod bezárni vagy tartósítani, mert abban a pillanatban el is veszíted. Két dolgot tehetsz vele: örülhetsz neki, és kiélvezheted minden pillanatát. A szépségben való fürdőzés lesz a segítségedre februárban, hogy visszatérj a szeretethez, és a kapcsolataidban újra (vagy továbbra is) örömöt és boldogságot tapasztalj meg.

A szépség abban is hasonlít a szerelemre, hogy valójában folyamatosan körülvesz: ott van benned, és ott van körülötted, csak észre kell venned. Ahogy egyre inkább észreveszed a szépséget mindenben, amire ránézel, úgy fogod megtapasztalni a szíved kinyílását is. Arra fogsz ráébredni ebben a hónapban, hogy fokozatosan egyre több szeretettel telik meg a szíved, és olyan elfogadással tudsz mások, valamint önmagad felé fordulni, amilyenre még szinte sohasem voltál képes.

Ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy a figyelmedet tudatosan a szépségre fordítsd. Akár most azonnal írj egy listát arról, hogy mi minden lesz az, aminek a szépségét ebben a 28 napban megcsodálod! Elhatározhatod, hogy minden nap elsétálsz valahova, csak az öröm és a gyönyörködés kedvéért:

  • a behavazott (vagy épp napsütéses) parkba a közelben;
  • egy múzeumba, egy kiállításra, egy koncertre, egy képgalériába;
  • egy virágüzletbe; egy játékboltba; egy könyvesboltba;
  • vízpartra, erdőbe, hegyekbe;
  • gyerekek közé, állatok közé stb.

De az is elegendő, ha minden nap 10 percet szánsz arra, hogy az otthonodban, vagy az ismerős útvonalakon, vagy a munkahelyeden megállj, körülnézz, kiválassz valami szépet, és időt adj magadnak arra, hogy megcsodáld.

Persze ha fokozni akarod a hatást, akkor mindenképpen vedd észre a szépséget mindazokban, akiket szeretsz: ha ezt valamilyen módon ki is fejezed, mérhetetlen örömet okozol nekik.

Februárban tehát arra lesz lehetőséged, hogy ráébredj: a szépség megtapasztalása felszabadít és meggyógyít. Boldognak érzed magad tőle, és felismered, hogy a téged körbeölelő, folyamatosan feléd áramló szeretet határtalan.

Szépséggel és szerelemmel teli februárt kívánok neked!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
„Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top