Ezo

Az önszeretet hete

2014 második hetében megkezdődik a munka, méghozzá az önismereti munka. Ezen a héten a csillagok számtalan ötletet és lehetőséget kínálnak neked ahhoz, hogy javíts az életeden, megtaláld a szerelmedet, meggyógyítsd a kapcsolatodat, és megvalósítsd az álmaidat. A Nők Lapja Café asztrológusa R. Kövér Balázs azt is elárulja, hogyan teheted meg mindezt néhány egyszerű lépésben.

Amikor a heti csillagállásokra nézek, egy kicsit úgy érzem magam, mintha egy könyvesbolt önismereti könyvrészlegénél állnék. Komolyan, mondom, ha önsegítő könyvet szeretnék írni, száz címötletet gyűjthetnék a heti fényszögekből és bolygóállásokból: „Mondd ki, mire vágysz, és megkapod!” „Gyógyító szavak – javítsd meg a kapcsolatodat!” „Vedd kezedbe a szerencsédet – a lehetőség a tiéd!” „A szerelemben nincs akadály, csak lehetőség!” „Teremtő romantika – érzelmeid jelentik a kulcsot boldogságodhoz!” „Motivációs ugródeszka: minden lehetőség, ami körülötted van!” De vajon mit olvashatnánk ezekben a könyvekben, ha kinyitnánk őket? Lapozzunk bele minden képzeletbeli kötetbe!

„Mondd ki, mire vágysz és megkapod!”

Az önszeretet heteA fényszög, amely ezt a kötetet ihlette: a hétfőn egzakt Merkúr – Szaturnusz szextil

Ha ez az önsegítőkönyv megíródna, ez lenne a tartalma:
Nem elég felismerni a vágyainkat, ki is kell tudnunk mondani. De ez fordítva is igaz: nem elég beszélni mindarról, amit akarunk, fel kell tudnunk ismerni, hogy mik a valódi vágyaink. Ez az önismereti munka nem zajlik le tíz másodperc alatt. Néhányunknak meglepően komoly munkába kerülhet, hogy megtanuljunk valóban a szívünkre figyelni és felismerni a lelkünk mélyéről fakadó vágyakat. Különösen nehéz ez akkor, ha hajlamosak vagyunk átvenni mások vágyait, és csak azért szeretnénk valamit elérni, mert a szomszédunk, a barátnőnk vagy a testvérünk már elérte.

Hétindító ezotipp: írd össze a vágyaidat, mindazt, amit szeretnél elérni, majd vedd végig, melyikre miért vágysz. Az összes olyan vágyadat elengedheted, amelyeket azért szeretnél megvalósítani, mert bizonyítani akarsz valakinek, és nem azért, mert a szíved mélyéről szeretnéd ezeket.

„Gyógyító szavak – javítsd meg a kapcsolatodat!”

A fényszög, amely ezt a kötetet ihlette: a kedden egzakt Merkúr – Vénusz együttállás

Ha ez az önsegítőkönyv megíródna, ez lenne a tartalma:
A Merkúr – Vénusz együttállás azt jelzi: ideje lenne beszélned. Igen, lehet, hogy mindig beszélsz, és ezzel mész a szerelmed agyára, de ideje lenne mondanod is valamit. Vállald az érzéseidet, a legtisztább, legőszintébb érzelmeidet, és mondd ki őket a szeretet szavaival. Hidd el, mindent kimondhatsz, és mindent megfogalmazhatsz. Ha tudsz beszélni arról, hogy mennyi szeretet, nagyrabecsülés, tisztelet és elfogadás van benned a pároddal szemben, az mindenképp javítani fog a kapcsolatodon.

Hétindító ezotipp: ha valamiért nem, vagy csak nehezen tudsz megnyílni a párod előtt, írj neki egy szerelmes levelet, vagy válaszd azt a kommunikációs formát, amit kapcsolatotok első heteiben szívesen használtatok. Egy-egy szerelmes sms vagy e-mail csodát tehet.

„Vedd kezedbe a szerencsédet – a lehetőség a tiéd!”

A fényszög, amely ezt a kötetet ihlette: a szerdán egzakt Mars – Jupiter kvadrát

Ha ez az önsegítőkönyv megíródna, ez lenne a tartalma:
Az agressziót nem szabad összekeverned az önérvényesítéssel. Sokan azt hiszik, hogy csak akkor kapják meg azt, amire szükségük van, ha követelik, megszerzik, vagy egyenesen elveszik azt másoktól. Ez azonban hibás magatartás, amely a vonzás törvényének értelmében csak még több agresszióhoz és még nagyobb hiányérzethez vezet. Ehelyett az elfogadás és a védtelenség állapotát kellene gyakorolnunk. Abban a pillanatban, amikor örömmel és hálával szemléljük mindazt, amink van, és ahelyett, hogy elvennénk azt, amire vágyunk, elfogadjuk azt, amit kapunk, az Univerzum elkezd egyre jobb és jobb dolgokat küldeni felénk.

Hétindító ezotipp: ezen a héten tegyél egy próbát, egy olyan ügyben, amelyben folyton nehézségekbe ütközö, gondolj szeretettel és hálával mindarra, amit már elértél. Majd tudatosan engedd el az elvárásaidat, és nyisd meg az elmédet más lehetőségek felé. Figyeld meg: amint az Univerzumra bízod az irányítást, a dolgok elkezdenek javulni.

„Teremtő romantika – érzelmeid jelentik a kulcsot boldogságodhoz!”

Az önszeretet heteA fényszög, amely ezt a kötetet ihlette: a szombaton egzakt Vénusz – Szaturnusz szextil és a szintén szombaton egzakt Nap – Vénusz együttállás

Ha ez az önsegítőkönyv megíródna, ez lenne a tartalma:
Bármi is van jelenleg a kapcsolatodban, az kettőtök közös teremtésének az eredménye. Az is, ha még nem találkoztatok, és nem ismeritek egymást. Ennek megfelelően ezt a közös teremtést megváltoztathatod, hiszen ha a te ötven százalékodat megváltoztatod, a társad ötven százaléka is megváltozik. Mindegy, hogy milyen problémákkal kell szembenéznetek, ezeket tekintheted egy lehetőségnek arra, hogy gyakorold a szeretetet.

Hétindító ezotipp: mindennap küldj tudatosan gyógyító szeretetet a párod felé. Gondolj rá szeretettel, beszélj róla szeretettel, akkor is, ha szerinted nem érdemli ezt meg. Természetesen elképzelhető, hogy a kapcsolatotok olyan szakaszba ért, amikor szünetre vagy távolságra van szükségetek. Ha ezt felismered, akkor is küldj szeretetet a párodnak, de nyugodtan és szeretettel lépj tovább. Ha pedig nem ismered még a lélektársadat, akkor különösen fontos lehet, hogy naponta küldj felé szeretetet, hogy meggyorsítsd a találkozást vele.

„Motivációs ugródeszka: minden lehetőség, ami körülötted van!”

 

A fényszög, amely ezt a kötetet ihlette: a szombaton egzakt Nap – Szaturnusz szextil

Ha ez az önsegítőkönyv megíródna, ez lenne a tartalma:
Sokszor megrettenünk azoktól az akadályoktól, amelyeket magunk körül látni vélünk. Pedig ezek néha nem is valós akadályok. Máskor pedig, ha valós akadállyal találkozunk, beleeshetünk abba a hibába, hogy egy perccel azelőtt adjuk fel a harcot, hogy megoldottunk volna a helyzetet. Ahelyett, hogy felnagyítanád a feladataidat, túldimenzionálnád a nehézségeket, vagy azt keresnéd, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, érdemesebb a megoldásokra koncentrálni. Érdemes azt nézni, hogy mit miért lehet megcsinálni, miben ki tudna támogatni, és mivel lehetne javítani a helyzeteden. Mert mindig tehetsz egy lépést a pozitív változások felé. És ez az egy lépés, amelyet oly könnyen megtehetsz nagyon is messzire vezet: a legmagasabb szintű jól-létedhez.

Hétindító ezotipp: ezen a héten mindennap tegyél meg egyvalamit a vágyott célod felé. Minden nap változtasd meg a látásmódodat egy akadállyal kapcsolatban, és keresd meg benne a fejlődés, a tanulás lehetőségét. Ne felejtsd el, napi egyetlenegy lépés, és a nézőpontod megváltoztatása együttesen megváltoztathatja az életedet.

A hét gondolata: „Ha boldogan szeretnénk élni, meg kell őriznünk optimizmusunkat. Ha sikereket akarunk elérni, hinnünk kell képességeinkben. Ha szeretetre vágyunk, nem vezérelhet bennünket a gyűlölet. Ami sugárzik belőlünk, amit hangoztatunk, hasonló formában visszajut hozzánk.” – Louise L.Hay  

 

Gyógyítanak a Rákok, hullámzó eredményeket érnek el a Skorpiók – heti asztrológia tendenciák

A Kosok különös szabályszerűségre figyelhetnek fel: amiért tesznek vagy amihez értenek, abban szerencsések. A lustaságuk azonban balszerencsét szül. A Bikák el sem hiszik, mi minden zajlik körülöttük: ők most annyi jó lehetőséget kapnak, hogy telítődhetnek ezekkel, és immúnissá válhatnak rájuk. Az Ikrek végre beengednek egy olyan lehetőséget az életükbe, ami elől eddig menekültek. Ehhez persze bátorság és önismeret is kell majd. A legnagyobb kitüntetés az lesz a Rákok számára, hogy a családjukat sikerül meggyógyítaniuk egy téli betegségből. A Rákok akkor elégedettek, ha mindenki mosolyog és boldog körülöttük. Nem akarnak nagy dolgokat az Oroszlánok, ők beérik a tökéletessel is. Jó, ez a maximalizmus kivételesen működik is: ha csak a legjobbat fogadják el, a legjobbat kapják. A Szüzek misztikus élményekkel ismerkednek, de könnyen lehet, hogy néhányan túljátsszák a szerepüket az életedben.

A Mérlegek több őszinteségre vágynak, ezért nehezen viselik, hogy néhányan olyan sokat füllentenek körülöttük, hogy már nem is lehet tudni, mi igaz, mi hamis. A Skorpiók kettős érzéseket élhetnek meg: egyfelől olyasmik sikerülnek nekik, amik eddig sohasem, másfelől amiben eddig ügyesek voltak, abban most bénácskának bizonyulnak. A Nyilasok most szeretettel gondolnak valakire, aki távol van tőlük. Lehet hogy ezek a gondolatok és ez a szeretet meggyorsítják a találkozást. A Bakoknak arra kell vigyázniuk, hogy ne váljon túl szárazzá a mondandójuk, hiszen ezen a héten nagy lendülettel magyaráznak valamit. Érdemes sok képes leírással megkönnyíteniük a hallgatóságuk dolgát. A Vízöntők semmi másra nem vágynak, mint elismerésre. Ezt most otthon és a munkahelyükön is megkaphatják – ha nem követelik. Egy kicsit paradox a helyzet, de megoldható. A Halak egyre kevésbé félnek egy nagynak látszó feladattól, és ahogy csökken a félelmük, úgy születik meg a megoldás is az életükben.

Az önszeretet heteA hét könyve

Sonia Bielinski: A cigánykártya – A cigánykártya újabb titkai

A címben szereplő látszólagos szóismétlés ne tévesszen meg senkit: itt nem figyelmetlenségről van szó, hanem arról, hogy Sonia Bielinski korábban megjelent két könyve került egy kötetbe ebben az újra kiadott könyvben. Így pedig megszületett az egyik legátfogóbb könyv, ami egy helyre gyűjtött minden tudnivalót a cigánykártya használatáról. Kezdők és profi kártyavetők is érdekes gondolatokkal gyarapodhatnak a cigánykártya jól ismert figuráival, azok ősi, összetett jelképrendszerével kapcsolatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top