Ezo

Az anyagiak hete

Hétindító ezotéria sorozatunkban ezúttal is egy csokornyi hasznos útravalót gyűjtöttünk a hétre, amelyek segítenek boldogabb, teljesebb életet élni nektek. Október második hetében az anyagi világ felé fordítjuk a tekintetünket. Most könnyű elhinni, hogy az életünk csak annyiból áll, amennyit látunk, és csak a kézzelfogható világ létezik. Pedig a valóság ennél jóval több, sokrétűbb és színesebb.

A pénzzel, a pénzügyi helyzetünkkel, a vagyoni gyarapodásunkkal, ha úgy tetszik, földi javainkkal több ház és bolygó foglalkozik az asztrológiában. Elsősorban a Vénuszhoz és a kettes házhoz kapcsoljuk ezeket a fogalmakat, de a nyolcas házas analógiák között is találunk szép számmal belőlük (más pénze, hitel, kölcsön). Ha pedig ezeknél a felszínes analógiáknál mélyebbre megyünk azt láthatjuk, hogy a horoszkóp mind a tizenkét háza, a bolygók és minden más vizsgált égi jelölő hordoznak valamilyen pénzzel, pénzügyi helyzettel kapcsolatos analógiát. Erről kivételesen nem az asztrológia bölcsessége tehet, hanem mi, a modern ember: az életünk minden területét áthatja a pénz, így akármit is szimbolizál egy horoszkópelem, az valamilyen módon előbb-utóbb összefüggésbe kerül a pénzünkkel.

Az anyagiak heteVénuszi vagyonok

A Vénusz, sokak legkedvesebb bolygója nemcsak a földi gyönyöröket, de a földi (vagy földöntúli méretű) vagyonokat is osztogatja a nyugati asztrológia szerint. Vénusz/Afrodité istennő bizony szereti az életet, szereti a szerelmet (gondoljunk csak bele: van-e a görög-római mitológiának olyan férfiistene, akit ne hoztak volna hírbe az igencsak kikapós hölggyel?), és szereti élvezni az életet. Semmilyen földi jóból ki nem maradna, épp ezért „szerezhette meg” a nyugati asztrológiában a szerelem és az élet élvezete mellett a pénzt, a vagyont, az ingóságokat, az ékszereket, és mindenféle „földi hívságot”. A Kis Szerencse bolygójaként mindent megtesz, hogy akár megmagyarázhatatlan módon is mesés vagyonhoz segítse kegyeltjeit. Talán emlékszünk még arra kultúrtörténeti olvasmányainkból, mennyire szeszélyes is ez az istennő: ha jó napja van, ad, de ha rossz, akkor mindent elvesz, háborút és viszályt szít. Nem hiába a szeszély is Vénuszi analógia.

Ha Afrodité bal lábbal kel…

…akkor bizony nem számíthatunk túl sok kegyességre és támogatásra a pénzügyekben. Ezen a héten szerdán egy Vénusz – Neptunusz kvadrát gondoskodik arról, hogy a Kis Szerencse bolygója bal lábbal keljen. A Neptunusz nemcsak a magasabb rendű szeretetet, az önzetlen segítséget szimbolizálja, de a ködösség, a zavar, a megfoghatatlanság bolygója is. Ez a tanító fényszög arra figyelmezteti a Vénuszunkat, hogy túlzottan beleragadt az anyagi világba, túl sokat vár a mulandó dolgoktól, és túl sok időt fecsérelt a talmi csillogásra. A Neptunusz kvadrát összezavarja a Vénuszt: tiszta, átlátható, rendezett és kényelmes világát a zavar és a füllentések köde lengi be, mígnem lassan már az orráig sem fog látni, és abban sem lehet biztos, hogy igaz az, amit eddig látott. Ettől pedig senki sem lenne jókedvű.

Mi legyen a pénzügyekkel a héten?

A hét első fele és közepe nem alkalmas a pénzügyi döntések meghozatalára. Most érdemes elnapolnunk a döntéseinket, legalább a hétvégéig. Ha mégis döntenünk kell, ahelyett, hogy próbálunk minden helyzetet alaposan körbejárni, hallgassunk a megérzéseinkre. Könnyen kiderülhet ugyanis, hogy valakik előre megfontolt szándékkal becsapnak bennünket, és eltitkolnak előlünk igazán fontos részleteket. Ezeket most még nem tudhatjuk meg, de könnyedén ráérezhetünk az igazságra, hiszen a Neptunusz ködében csak a belső hangunk marad csalhatatlan.

Itt az ideje a spirituális bőség megteremtésének!

A Vénusz – Neptunusz fényszögkapcsolatok mindig jó alkalmat kínálnak arra, hogy ránézzünk a bőségünkre. Méghozzá a szó összes értelmezése szerinti bőségünkre. A bőség nemcsak pénzügyi biztonságot jelent, hanem érzelmi biztonságot, szerelmet, egészséget is. Az élet bármely  területén élhetünk bőségben: lehet bőséges a tudásunk vagy a műveltségünk. Kaphatunk bőséges segítséget, és adhatunk bőségesen szeretetet. A bőség szabálya igen egyszerű: amit adsz, mindig visszakapod. Igaz, hogy nem feltétlenül attól, akinek adtál. Talán nem is pont ugyanazt. De ha adsz, mindig kapsz. Ilyen egyszerű ez a szabály, amelyre most a Vénusz és a Neptunusz közös erővel rávilágítanak. Nekünk pedig nincs is más dolgunk, mint elfogadni ezt a törvényt, és megérteni, hogy az anyagi bőségünket mindig megalapozhatjuk spirituális szinten.

A hét gondolata: „A csodák nem a természeti törvényekkel állnak ellentmondásban, csupán azzal, amit a természetről tudunk.” – Szent Ágoston  

Jó irányba tartanak az Oroszlánok, kérdéseket kapnak a Skorpiók – Heti asztrológiai tendenciák

A békét keresik a Kosok a héten. Ahhoz, hogy meg is találják, nem kívül kell keresniük a megoldásokat, hanem magukban, a lelkük mélyén. A Bikák rájönnek egy hazugságra, és nem nagyon tudnak mit kezdeni ezzel. A legjobb az lenne, ha tanácsot kérnének valakitől, aki még náluk is megfontoltabb. Az Ikreknek elegük lesz a várakozásból, és gyorsan felrobbantják maguk körül az akadályokat, ami nagy előremozdulást hozhat sok helyzetben. A Rákok a nagylelkűséget gyakorolják: most hálálnak meg valamit, amit nemrég kaptak másoktól. Az Oroszlánok könnyedén veszik az akadályokat, igaz, pontosan tudják, hogy minden a jó ügy érdekében történik velük. A Szüzek végre megnyugodhatnak, mert megszületik a megoldás valamire, amire látszólag semmiféle módszer nem hatott eddig.

Az anyagiak heteA Mérlegek a legszívesebben mindenkinek kiöntenék a szívüket. Ezzel azonban érdemes vigyázniuk, könnyen lehet, hogy érdemteleneket avatnak be a titkaikba. A Skorpiók a megnyugvást keresik, és láblógatós lazításra vágynak, de ehelyett csak kérdések százait kapják. A Nyilasok mindennap megoldanak egy váratlan helyzetet, de a hét végére belefáradhatnak ebbe. Pedig minden probléma megoldásból tudnak tanulni valamit. A Bakok most a jövő miatt aggódnak, holott ők is tudják, hogy ez teljesen felesleges. Az aggodalom helyett tenni kellene valamit. A Vízöntők hiányolják az emberi interakciókat, ezért ezen a héten több időt szánnak szeretteikre, a családjukra és a barátokra is. A Halak arra eszmélnek rá, hogy rengeteg a feladatuk, és csak akkor vághatnak rendet ezek között, ha előveszik a mélyre temetett precíz és rigolyás árnyékszemélyiségüket.

A hét könyve

Popper Péter: Mi az élet értelme? – Étel- és életreceptek

A könyv Popper Péter beszélgetős szakácskönyve, “kétségekkel fűszerezett” étel- és életreceptjei, az ajurvéda ősi indiai hagyományai alapján. A receptleírásoknál bőségesen merített indiai útjai tapasztalataiból, és elgondolkodhatunk az életritmusról, a meditációról, egészségről és betegségről, gyógynövényekről és kövekről a szerző által szellemesen megfogalmazott szövegek alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top