Ezo

Heti holdnaptár augusztus 19-től

Heti holdnaptárunkból megtudhatjátok, a hét egyes napjain mit érdemes elvégezni, és mit ajánlott elkerülni...

HÉTFŐ, augusztus 19.: Pihenőnap. Telihold előtt jótékony hatású a fogyókúra és/vagy a diéta. Gyors és látványos sikereket érhetünk el. Fogászati tilalom érvényes a mai napra, sőt kerti munkát se végezzünk. Ezeket persze nem kötelező betartani, csupán ajánlott.

Heti holdnaptár augusztus 19-től

KEDD, augusztus 20.: Pihenőnap. A mai napra is fodrászati tilalom vonatkozik. Most is tanácsos fogyókúrázni, diétázni, méregteleníteni, mindebben segít a Hold. Telihold előtti napon a gyógynövényekben a legmagasabb a hatóanyag-tartalom. Emiatt ne mulasszuk el ma begyűjteni a gyógynövényeket!

SZERDA, augusztus 21.: Pihenőnap. Telihold napján a legideálisabb meditálni, böjtölni, fogyókúrázni. Még ma is fodrászati tiltás van érvényben, mert a most készülő frizura nem lesz tartós. A tegnapihoz hasonlóan a gyógynövények hatóanyag-tartalma a legtöbb, ezért érdemes begyűjteni azokat. (A teliholdról részletesebben lejjebb.)

CSÜTÖRTÖK, augusztus 22.: Aktív nap. A Halak Hold hatékonnyá teszi a meditálást, továbbá a talpmasszázst. Ez utóbbi hihetetlenül sok méreganyagtól segít megszabadulni. Ma a nagymosás és a locsolás van soron. A kertben is öntözhetünk, illetve feltölthetjük a madáritatókat.

PÉNTEK, augusztus 23.: Aktív nap. Mára fodrászati és fogászati tiltás van, ha lehet, ezeket halasszuk el. Viszont itt az ideje a nagymosásnak, és a mosható felületeket is törüljük át nedves ronggyal! A kertben a madáritatók feltöltése időszerű.

SZOMBAT, augusztus 24.: Aktív nap. Fogászati tilalom van ma. Ha most sütünk, a korábbiaknál finomabb lesz a végeredmény. Aktuális a befőzés és a savanyítás. Érdemes ma a fából készült bútorokat ápolószerrel áttörölni. A kerti munkák közül időzítsük mára a metszést és a trágyázást!

VASÁRNAP, augusztus 25.: Aktív nap. Még ma is fogászati tilalom van érvényben. Meghálálják a fából készült bútorok, ha most ápoljuk őket. A Bika Hold 15:12-től az otthon szépítését támogatja. Közben egy alapos szellőztetés jót tesz mindenkinek. A kerti munkákra ma a tilalom érvényes.

Heti holdnaptár augusztus 19-től

 
MÁSODIK ESÉLY TELIHOLDJA

Rendkívül ritka, hogy két egymást követő telihold ugyanabban a jelben történik meg. Július 22-én a Hold a Vízöntőben, a Nap az Oroszlánban állt. Augusztus 21-én hajnalban a Nap még mindig az Oroszlánban jár, amikor a Hold ismét a Vízöntőbe lép, és így másodszor is szembekerülnek egymással.
Telihold 4 hetente van. Ebben az évben az Oroszlán Nap a legelején és a végén is teljesen megvilágítja a Holdat. Így kétszer van telihold, ami másodszor is esélyt ad arra, hogy szembenézzünk azokkal a kérdésekkel, amelyek a július végi teliholdkor is ott voltak. Ha akkor nem sikerült, most még sikerülhet helyükre tenni a következő fogalompárokat:

szabadság – elköteleződés
demokrácia – hierarchia
újítás – hagyományőrzés
önállóság – beilleszkedés
önfejűség – közösségi szellem
individuum – büszkeség

Az a jó, ha a párok mindkét tagját be tudjuk illeszteni az életünkbe. Nem cél, hogy ezek kiüssék egymást a családon belül, szerelemben, barátságban, munkában stb. Ezenközben ne lepődjön meg senki, ha a július végi szituációk akár szó szerint megismétlődnek! Sőt ennek örülni kell, mert egy újabb, jobb megoldást találhatunk, bölcsebben reagálhatunk. Igaz, hogy teliholdkor az ember inkább ingerlékeny, mint sem bölcs.

Természetesen a közlekedésben fokozottan óvatosnak kell lennünk. A teliholdkor mindig a szembejövő emberek, járművek jelentik a veszélyt. Az óvatosságnak, és nem az erőfitogtatásnak van itt az ideje. Ezzel elkerülhető a legrosszabb: a baleset. Konkrétan a telihold szerdán hajnalban van, de kihat már keddre, és rányomja a bélyegét az egész szerdára is. Az Oroszlánok és a Vízöntők vigyázzanak magukra és a párjukra! De a Bika- és Skorpió-szülötteknek sem árt a körültekintés. Természetesen a többi jegy szülöttje is legyen óvatos!

Ha kíváncsi vagy a hét további előrejelzéseire, kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top